Erken boşalma soruları ve yanıtları - 3

Erken boşalma soruları ve yanıtları - 3

İlişkiye girmeden boşalmaktan korkuyorum. Sevgilim tatmin olmadan boşalıyorum. Kendimi nasıl kontrol edebilirim? İlişkiye girmeden önce boşalırım korkusuyla oral ilişkiye bile yanaşamıyorum.

Bir dengesizlik ve kontrolsüzlük hastalığı olan erken boşalmanın üstesinden gelmek çok kolaydır. Güvensiz, mutsuz ve ezik olmayın. Sağlıklı, başarılı ve mutlu bir erkek olmak tamamen size bağlı. Yıllardır cinsel terapistler tarafından yaygın bir şekilde kullanılan başla-dur, yavaş-hızlı penis uyarılması, pelvis kaslarını kasma-gevşetme ve nefes egzersizleriyle erken boşalmanızı kontrol edebilirsiniz. Boşalma denetimi araba kullanmaya benzer, bir kere öğrenildikten sonra bir daha kaybolmaz ve heyecan nedeniyle de bu boşalma denetimi kaybolmaz. Her erkeğin bazen erken boşalabileceğini unutmadan, aşağıdaki önerilere dikkat etmenizde fayda var: Erken boşaldığınızda her şeyi yitirdiğinizi düşünmeyin, önemli olanın sevgilinizle birlikte olmak olduğunu ve her ikinizin de hoşuna giden bir şeyler yapabileceğinizi düşünün. Sevgilinize karşı daima sağlıklı ve uyumlu düşünceler besleyin. Cinsel ilişkide kendinizi kanıtlamak zorunda hissetmeyin. İdrar yaparken kendinizi tutup bırakın, böylece aşk kaslarınızı kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz. Cinsel ilişki sırasında hareketlerinize zaman zaman ara verin ve heyecanınızı yatıştırabilmek için dinlenin. Her gece yatmadan önce, kendinizi kontrol ettiğiniz uzun bir cinsel birleşmenin hayalini kurun, yapacağınız bu fantezi modellemesi, boşalmanın geciktirilmesini önceden planlamanızı kolaylaştıracaktır. Ön sevişme zamanını uzun tutun ve sevgilinizin yeterince uyarılmasını sağlayın. Cinsel ilişki öncesi kasma-gevşeme ve nefes egzersizleriyle kendinizi rahatlatmaya ve gevşetmeye çalışın.

Hem erken boşalma hem de sertleşme sorunum var, tedavi için nereye başvurmalıyım? Kadınlara karşı hiç ilgi duymuyorum ve yeterli sertleşmeyi sağlayamıyorum, çabuk boşalma problemim var, bu konular için hangi branştaki doktora gitmem gerekiyor? 

Erken boşalan veya sertleşme sorunu yaşayan erkeklerde kendine güven duygusunda zedelenmeye yol açabilir ve bu da kişinin cinsellikten soğumasına ve kadınlardan uzaklaşmasına neden olabilir. Bu konuda bir cinsel terapiste başvurarak cinsel terapi sürecine girmenizi tavsiye edebilirim. Cinsel Tıp Enstitüsü'nün resmi web adresinde (www.cinseltip.org); Türkiye'de cinsel hastalıklarla ilgilenen cinsel terapistlerin, hekimlerin, psikologların ve sağlık kuruluşlarının bir listesi var. Oradan kendinize en yakın olanı seçebilirsiniz.

Erken boşalma çocuk sahibi olmamı engeller mi? Bende erken boşalma oluyor, ilerde çocuk sahibi olamaya engel mi? Ortalama 2 -3  dakikada boşalıyorum ne yapmalıyım?

Erken boşalma erkeklerde en sık görülen ve en kolay tedavi edilebilen cinsel işlev bozukluğudur. Çocuk sahibi olmaya engel bir durum yaratmaz, rahat olun. Tedavisi cinsel terapi ile kişinin boşalma refleksi üzerinde istemli kontrol sağlamayı öğrenmesidir. Bu amaçla cinsel terapistler tarafından bir takım egzersizler önerilmektedir. Ayrıca erken boşalmayı önlemek için aşağıdaki önerilere de kulak asmanızda fayda vardır: Heyecanlardan ve önyargılardan uzaklaşın, her erkeğin bazen erken boşalabileceğini unutmayın, bu normaldir, erken boşaldığınızda her şeyi yitirdiğinizi düşünmeyin, önemli olanın eşinizle birlikte olmak olduğunu ve her ikinizin de hoşuna giden bir şeyler yapabileceğinizi düşünün, eşinize karşı daima sağlıklı ve uyumlu düşünceler besleyin, cinsel ilişkide kendinizi kanıtlamak zorunda hissetmeyin, sık sık çiş yapın ve çiş yaparken kendinizi tutup bırakın, böylece aşk kaslarınızı kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz, yavaşça giriş yapın, penisi olanaklı olduğu kadar derine yerleştirin, hafif hareketlerle devam edin, fazla uyarıldığınızı duyumsadığınızda gidip gelme hareketlerini hemen durdurun, penisinizin başı içeride kalacak şekilde hızla geri çekin, sakinleşene kadar derin derin nefes alıp bekleyin, cinsel ilişki sırasında hareketlerinize zaman zaman ara verin, heyecanınızı yatıştırabilmek için dinlenin ve dinlenirken duyguları alevlenen ve sabırsız duruma gelen eşinizi okşayarak ve klitorisiyle oynayarak uyarmayı ihmal etmeyin, her gece yatmadan önce, kendinizi kontrol ettiğiniz uzun bir cinsel birleşmenin hayalini kurun, yapacağınız bu “fantezi modellemesi”, boşalmanın geciktirilmesini önceden planlamanızı kolaylaştıracaktır, ön sevişme zamanını uzun tutun, eşinizin yeterince uyarılmasını sağlayın ve son olarak eşinizle sorunlarınızı konuşun ve kesinlikle iletişim eksikliği gelişmesine izin vermeyin.

Geciktirici spreyler zamanla erken boşalmaya neden olur mu? Geciktirici spreylerin bazıları zamanla penisin uç tarafında hassasiyeti attırıp erken boşalmaya yol açar deniliyor. Ben ilişkiyi biraz daha uzatmak için ne yapmalıyım öyleyse?

Erken boşalma; istemsiz ya da denetimsiz boşalmadır. Tedavisi boşalma refleksi üzerinde denetim kazandırmayı amaçlayan cinsel terapidir. Geciktirici spreyler penisin derisinin duyarlılığını azaltarak cinsel uyarılmayı azaltır, boşalmayı çok az geciktirir, boşalma süresi uzamış görünür ama boşalmanın istemsiz bir refleks halinde ortaya çıkmasını engelleyemez. Aynı zamanda cinsellikten alınan hazzı da azaltır. Geciktirici spreylerin zamanla penisin uç tarafında hassasiyeti attırıp erken boşalmaya yol açtığı ise cinsel bir mittir, hurafedir. Ayrıca her erkeğin bazen erken boşalabileceğini unutmadan, aşağıdaki önerilere dikkat etmenizde fayda var: Erken boşaldığınızda her şeyi yitirdiğinizi düşünmeyin, önemli olanın partnerinizle birlikte olmak olduğunu ve her ikinizin de hoşuna giden bir şeyler yapabileceğinizi düşünün. Partnerinize karşı daima sağlıklı ve uyumlu düşünceler besleyin. Cinsel ilişkide kendinizi kanıtlamak zorunda hissetmeyin. İdrar yaparken kendinizi tutup bırakın, böylece aşk kaslarınızı kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz. Cinsel ilişki sırasında hareketlerinize zaman zaman ara verin ve heyecanınızı yatıştırabilmek için dinlenin. Her gece yatmadan önce, kendinizi kontrol ettiğiniz uzun bir cinsel birleşmenin hayalini kurun, yapacağınız bu fantezi modellemesi, boşalmanın geciktirilmesini önceden planlamanızı kolaylaştıracaktır. Ön sevişme zamanını uzun tutun ve partnerinizin yeterince uyarılmasını sağlayın. Cinsel ilişki öncesi kasma-gevşeme ve nefes egzersizleriyle kendinizi rahatlatmaya ve gevşetmeye çalışın. İşe yarayacaktır.

Tek gecelik ilişkilerim var, erken boşalıyorum. 33 yaşındayım, bekârım, düzenli bir seks yaşamım yok, gecelik ilişkiler yaşıyorum ancak erken boşalma sorunu bunları kâbusa dönüştürüyor. Çözümü nedir?

Bekâr, düzenli, bir cinsel yaşantısı olmayan, sıkça günübirlik ilişkiler yaşayan, stresli ve gergin erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozukluğu erken boşalmadır. Cinsel arzuları normal olan erkeğin isteğinden önce boşalmasına erken boşalma denir. Çözümü ise cinsel terapi sürecine girmek için bir cinsel terapiste başvurmaktır. Cinsel terapi ile boşalma refleksi üzerinde istemli kontrol sağlamayı öğrenebilirsiniz. Ayrıca her erkeğin bazen erken boşalabileceğini unutmadan, aşağıdaki önerilere dikkat etmenizde fayda var: Erken boşaldığınızda her şeyi yitirdiğinizi düşünmeyin, önemli olanın partnerinizle birlikte olmak olduğunu ve her ikinizin de hoşuna giden bir şeyler yapabileceğinizi düşünün. Partnerinize karşı daima sağlıklı ve uyumlu düşünceler besleyin. Cinsel ilişkide kendinizi kanıtlamak zorunda hissetmeyin. İdrar yaparken kaslarınızı tutup bırakın, böylece aşk kaslarınızı kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz. Cinsel ilişki sırasında hareketlerinize zaman zaman ara verin ve heyecanınızı yatıştırabilmek için dinlenin. Her gece yatmadan önce, kendinizi kontrol ettiğiniz uzun bir cinsel birleşmenin hayalini kurun, yapacağınız bu fantezi modellemesi, boşalmanın geciktirilmesini önceden planlamanızı kolaylaştıracaktır. Ön sevişme zamanını uzun tutun ve partnerinizin yeterince uyarılmasını sağlayın. Cinsel ilişki öncesi kasma-gevşeme ve nefes egzersizleriyle kendinizi rahatlatmaya ve gevşetmeye çalışın. Günübirlikte olsa birlikte olacağınız partnerinizle duygusal paylaşımlarda bulunarak seks öncesi arkadaşlık kurmaya çalışın. İşe yarayacaktır.

Aşırı heyecandan erken boşalıyorum. Biriyle beraberken boşalmam daha ilişkiye girerken gerçekleşiyor. Kalbim o anlarda çok çarpıyor. Mastürbasyon yaparken de kendimi kontrol etmeye, nefesimi düzenleyip geciktirmeye çalışsam da erken geliyor. Nasıl bir yardım almalıyım? 

Erken boşalma erkeklerde en sık görülen ve en kolay tedavi edilebilen cinsel işlev bozukluğudur. Cinsel arzuları normal olan erkeğin isteğinden önce boşalmasına erken boşalma denir. Erken boşalan kişi genellikle o an geldiğinde kendini tutamadığını söyler. Bunun arkasında her an yakalanma ve suçluluk duygularıyla yapılan mastürbasyonlar, ilişki içi çatışmalar, işle ilgili endişe ve kaygılar, erkeğin kişilik yapısı (narsisistik kişilik bozukluğu), gerginlik, huzursuzluk ve stres yatabilir. Bu nedenle cinsel terapi sürecine girmek için bir cinsel terapiste başvurmanız çok faydalı olacaktır. Çünkü cinsel terapi ile boşalma refleksi üzerinde istemli kontrol sağlamayı öğrenebilirsiniz. Ayrıca her erkeğin bazen erken boşalabileceğini unutmadan, aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz: Erken boşaldığınızda her şeyi yitirdiğinizi düşünmeyin, önemli olanın partnerinizle birlikte olmak olduğunu ve her ikinizin de hoşuna giden bir şeyler yapabileceğinizi düşünün. Partnerinize karşı daima sağlıklı ve uyumlu düşünceler besleyin. Cinsel ilişkide kendinizi kanıtlamak zorunda hissetmeyin. İdrar yaparken kendinizi tutup bırakın, böylece aşk kaslarınızı kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz. Cinsel ilişki sırasında hareketlerinize zaman zaman ara verin ve heyecanınızı yatıştırabilmek için dinlenin. Her gece yatmadan önce, kendinizi kontrol ettiğiniz uzun bir cinsel birleşmenin hayalini kurun, yapacağınız bu fantezi modellemesi, boşalmanın geciktirilmesini önceden planlamanızı kolaylaştıracaktır. Ön sevişme zamanını uzun tutun ve partnerinizin yeterince uyarılmasını sağlayın. Son olarak partnerinizle sorunlarınızı konuşun ve kesinlikle iletişim eksikliği gelişmesine izin vermeyin.

Erken boşalma ilaçla çözülür mü? Erken boşalmayı geciktiren ilaç gerçekten var mı?

Son yıllarda boşalma zamanının geciktirilmesinde bazı ilaçlardan faydalanılmaktadır. Başarısı %50 ile %60 arasında değişmekte olan ve sıklıkla depresyon tedavisinde kullanılan bu ilaçların çoğu; cinsel uyarılmayı geciktirici yan etkileri nedeniyle boşalma süresini uzatırlar. Ancak ilaç kesildiğinde boşalma süresi yeniden kısalabilir. Alkol, prezervatif (kondom) kullanılması, uyuşturucu pomatlar ve geciktirici spreyler de boşalma süresini az da olsa uzatabilir. Ama cinsel uyarılmayı azaltan, kişiye herhangi bir zararı dokunmayan ve etkinliği kullanım süresi ile sınırlı olan bu yöntemler; boşalmanın daha geç olmasına yardımcı olurken, istemsiz bir refleks halinde ortaya çıkmasına engel olamazlar. Ancak erken boşalma sorununu kalıcı olarak ortadan kaldırmanın tek yolu, cinsel terapi ile boşalma refleksi üzerinde istemli denetim sağlamayı öğrenmektir.

İlk ilişkide 1 dakikada, ikinci ilişkide 2 dakikada boşalıyorum, bu normal midir? Doktor bey, Ankara'dan size yazıyorum. Gazetedeki köşenizi gördüm. Çok ilgimi çekti. Cinsel sorunları kime veya nereye danışacağımızı bilemiyoruz. Bu köşe bu anlamda çok iyi olmuş. Kimseye anlatamadığım cinsel bir sorunum var: 25 yaşındayım. 3 yıldır evliyim. Eşimi çok seviyorum. Evlenmeden önce hiçbir kadınla birlikte olmadım. Bu nedenle normalin ne olduğunu bilmiyorum. Ama ben cinsel ilişkiye girer girmez ilk dakikada boşalıyorum. Bu dertten kurtulmak için cinsel birleşme öncesi alkol alıyorum, ama yine kendimi kontrol edemiyorum. İkinci birleşmede daha geç oluyor ama o da 2 dakika civarında. Ve her seferinde de ikinciyi yapamıyorum. Bu durum sanırım normal değil. Ne yapmalıyım?

Erken boşalma, erkeklerde en sık görülen ve kolaylıkla tedavi edebildiğimiz bir cinsel işlev bozukluğudur. Erkeğin cinsel birleşme olmadan veya birleşmeden hemen sonra kısa bir zamanda boşalmasına erken boşalma diyoruz. Genellikle birleşmeden sonraki ilk 5 dakika içinde meydana gelen boşalmalar, erken boşalma olarak kabul edilir. Ancak burada önemli olan, erkeğin ne kadar sürede boşaldığından çok, boşalma refleksi üzerinde erkeğin istemli kontrolünün olup olmamasıdır. Boşalma denetimi araba kullanmaya benzer, bir kere öğrenildikten sonra bir daha kaybolmaz ve heyecan nedeniyle de bu boşalma denetimi kaybolmaz. Bazı ilaçların kullanımı, alkol alınması, lokal uyuşturucu kremlerin kullanılması, ardı ardına ilişki, prezervatif kullanımı uyarılmayı azaltarak boşalma süresini uzatabilir. Ancak bu yaklaşımlar boşalma refleksi üzerinde denetimi sağlamaz. Bu nedenle size cinsel terapi almanızı önereceğim. Bu sayede koşullar değişse de boşalma denetimi üzerinde istemli ve tam bir kontrol sağlayabilirsiziz.

Erken boşalma sorunum yüzümden eşimle tartışıyoruz. 37 yaşındayım ve 7 yıllık evliyim. İlişkiye girer girmez hemen boşalıyorum, kendimi tutamıyorum. Bununla ilgili olarak geciktirici spreyler kullandım ama hiç birinden sonuç alamadım. Genel sağlık problemim veya bildiğim herhangi bir ruhsal problemim de yok. Fakat bu iş eşime ve bana sıkıntı vermeye başladı, sık sık tartışır hale geldik. Eşimi seviyorum ve onu tatmin etmek istiyorum. Bana yardımcı olursanız ve yol gösterirseniz sevinirim.

Erken boşalma; istemsiz ya da denetimsiz boşalmadır. Tedavisi boşalma refleksi üzerinde denetim kazandırmayı amaçlayan cinsel terapidir. Geciktirici spreyler penisin derisinin duyarlılığını azaltarak cinsel uyarılmayı azaltır, boşalmayı çok az geciktirir, boşalma süresi uzamış görünür ama boşalmanın istemsiz bir refleks halinde ortaya çıkmasını engelleyemez. Aynı zamanda cinsellikten alınan hazzı da azaltır. Her erkeğin bazen erken boşalabileceğini unutmadan, aşağıdaki önerilere dikkat etmenizde fayda var: Erken boşaldığınızda her şeyi yitirdiğinizi düşünmeyin, önemli olanın partnerinizle birlikte olmak olduğunu ve her ikinizin de hoşuna giden bir şeyler yapabileceğinizi düşünün. Partnerinize karşı daima sağlıklı ve uyumlu düşünceler besleyin. Cinsel ilişkide kendinizi kanıtlamak zorunda hissetmeyin. İdrar yaparken kendinizi tutup bırakın, böylece aşk kaslarınızı kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz. Cinsel ilişki sırasında hareketlerinize zaman zaman ara verin ve heyecanınızı yatıştırabilmek için dinlenin. Her gece yatmadan önce, kendinizi kontrol ettiğiniz uzun bir cinsel birleşmenin hayalini kurun, yapacağınız bu fantezi modellemesi, boşalmanın geciktirilmesini önceden planlamanızı kolaylaştıracaktır. Ön sevişme zamanını uzun tutun ve partnerinizin yeterince uyarılmasını sağlayın. Cinsel ilişki öncesi kasma-gevşeme ve nefes egzersizleriyle kendinizi rahatlatmaya ve gevşetmeye çalışın. İşe yarayacaktır.

İlişki sırasında musluk gibi hızlı bir şekilde boşalıyorum. Ben 20 yaşında bir erkeğim. Bu yaşıma kadar sayısız ilişkide bulundum. İlk zamanlarda 30 dakika süren ilişkimiz bir yıl öncesine kadar saniyelere indi. İlişki anında bir musluk gibi hemen boşalıyorum. Doktordan yardım almalı mıyım?

Cinsel arzuları normal olan erkeğin isteğinden önce boşalmasına veya boşalmanın penisin vajinaya girmesinden 5 dakikadan daha kısa bir sürede olmasına Erken Boşalma yani Premature Ejaculation denir. Daha önceden kendini kontrol edebilen bir erkekte sonradan meydana gelmiş ise İkincil Erken Boşalma denir. Erken boşalan kişi genellikle “o an geldiğinde kendini tutamadığını” söyler. Bunun arkasında ilişki/evlilik içi çatışmalar, işle ilgili endişe ve kaygılar, erkeğin kişilik yapısı (narsisistik kişilik bozukluğu), gerginlik, huzursuzluk, stres yatabilir. Bu nedenle bir cinsel terapiste başvurmanız faydalı olacaktır. 

Erken boşalmaktan bıktım, bana yardım edin. 6 yıllık evliyim. Eşimle cinsellik yaşarken daha giremeden veya birkaç kez gidip geldikten sonra hemen boşalıyorum. O an geldiğinde kendimi kontrol edemiyorum. Her seferinde korktuğum başıma geliyor. Her şey çok hızlı gelişiyor, kendimi kontrol edemiyorum. Artık bezdim ve yoruldum. Ne olur bana yardımcı olun.

İnatçı ve tekrarlayıcı bir biçimde, çok az cinsel uyarılma ile cinsel birleşme öncesinde ya da birleşmeden hemen sonra, kişinin ve eşinin arzu ettiği süreden daha önce oluşan boşalmaya erken boşalma denir. Erkeklerin korkulu rüyası olan erken boşalmada önemli olan süre değil, boşalma refleksi üzerinde istemli denetimin olup olmamasıdır. Erkekler infrared teknolojisini kullanan ufo ısıtıcılar gibidir. Çabuk ısınır, çabuk heyecanlanırlar. Kadınlar ise döküm kalorifer petekleri gibidir yavaş ısınır, yavaş heyecanlanırlar. Bu nedenle erkekler penislerini kafalarına takmadan dokunmanın vermiş olduğu hazza odaklanmalı ve anın tadını çıkarmaya çalışmalıdırlar. Çünkü erkeklerin en büyük cinsel organları bacaklarının arasında değil iki kulağının arasındadır, yani beyinleridir. Penis ve vajina figürandır, baş rol oyuncusu beyindir. Figüranların baş rol oynadığı filmler vasatın üzerine çıkamaz. Bu nedenle rahat ve huzurlu bir ortamda eşinizin üstte olduğu bir pozisyonda cinsel birleşme yaşayın. Boşalma korkusunun içinize ilk düştüğü anda eşiniz “dur” diyerek penisinizi vajina içerisinde hareketsiz tutarak bir süre bekleyin. Beklerken makat ve yumurtalıklarınızın olduğu bölgeyi 3 kez kasın ve gevşetin, bu şekilde acil boşalma isteğiniz geçecektir. Sonra eşinize “başla” diyerek yavaşça gidip gelmesini isteyin. Böyle 3 kez durup başladıktan sonra dördüncüde boşalabilirsiniz. Bu şekilde düzenli bir cinsellik yaşadığınızda boşalma denetimini kazanabilirsiniz.

Erkek boşalma sorunuma doktora gitmeden çözüm istiyorum.Yaşım 40. Normal ilişkilerimde 3 dakikada boşalıyorum.  Önceden mastürbasyon yaparsam bu süre 5 dakikaya çıkıyor. Erken boşalmanın bir çözümü var mıdır? Sakın doktora gidin demeyin. Türkiye'nin en ünlü doktoruna gittim çare bulamadı...

Erken boşalma erkeklerde en yaygın cinsel işlev bozukluklarından biridir. Ergenlik döneminde yakalanma korkusuyla ve aceleyle yapılan mastürbasyonlar, cinsel deneyim eksikliği, cinsel konuda bilgisizlik, heyecanlanma ve performans anksiyetesi dediğimiz cinsellikte başarısız olma korkusu erken boşalmaya yol açabilir. Tedavisi en kolay ve aynı zamanda zor olabilen bir cinsel işlev bozukluğu olan erken boşalmanın tedavisi her halükarda mümkündür. Öncelikle bunun sadece sizin başınıza gelmediğine, dünyanın sonu olmadığına ve çözümsüz olmadığına inanmalısınız. Cinsel ilişki sırasında rahat ve gevşemiş olmak çok önemlidir. Gevşeme ve nefes egzersizlerini öğrenip uygulayabilirsiniz. Cinsel organlarınızın bulunduğu bölgeyi kasıp-gevşeterek oradaki kasları kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz. Ayrıca ön sevişmeyi uzun tutmak, süre kısıtlaması olmadan sevişmek, cinsel ilişki sırasında heyecanınızın arttığı noktada durup makat ve yumurtalıklarınızın olduğu bölgedeki kasları 3 kez kasıp yavaşça gevşetmek de yararlı olacaktır. Her şeyi başarmak kendi elinizde yeter ki isteyin, inanın. Ancak kendi kendinize yetemediğiniz noktada bir uzmana başvurmakta da fayda var.

Erken boşalma için ilaç tavsiye eder misiniz? Sizi ilgiyle takıp ediyorum ve tavsiyelerinize uyuyorum. Ben Bursa'dan size yazıyorum. 23 yaşında bir gencim. 4 senedir bir kızla çıkıyorum ve onunla yakında evlenmeyi düşünüyorum. Benim erken boşalma sorunum var. Bu durumdan kız arkadaşım çok şikayetçi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben çekingen ve utangaç bir insanım, bu yüzden ne doktora ne de başka bir kimseye bu konuda soru soramıyorum. Sayın doktor bey sizin tavsiye edebileceğiniz bir ilaç var mı?

Erken boşalma erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozukluğudur, bu durum zamanla çiftler arasında huzursuzluklara ve çatışmalara yol açabilir. Ancak erken boşalma her zaman tedavi edilebilen bir hastalıktır, rahat olun. Erken boşalmanın kişilik yapınızdan ve "yine erken boşalacağım, yine partnerimi tatmin edemeyeceğim" gibi endişe, korku ve kaygılardan kaynaklanabileceğini unutmayın. Kız arkadaşınıza karşı dürüst olun, duygularınızı onunla paylaşın ve size destek olmasını isteyin. Sevişme sırasında, performansa değil sadece ve sadece sevişmenin verdiği hazza odaklanın, rahatlayın ve gevşeyin, boşalma korkusu aklınıza geldiği an durup makat ve yumurtalıklarınızın olduğu bölgedeki kasları 3 kez kasıp yavaşça gevşetin, işe yarayacaktır. Etik olarak bir ilaç ismi önermemiz doğru bir davranış olmaz ancak hekim kökenli bir cinsel terapiste başvurarak ilaç konusunda yardım alabilirsiniz.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Dan. Cem Keçe

Etiketler
Erken boşalma soruları ve yanıtları - 3
Uzm. Psk. Dan. Cem Keçe
Uzm. Psk. Dan. Cem Keçe
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube