En iyi varis tedavisi

En iyi varis tedavisi

En iyi varis tedavisi. Tüm hastalıklarda olduğu gibi burada da hastalığın çeşidine (kılcal,orta kalınlıkta,kalın) derecesine ve yaygınlığına göre değişen bir durumdur.Genel olarak düşünüldüğünde ameliyatsız varis tedavi yöntemlerinin hepsi ameliyatla yapılan tedavilerden daha üstündür.

Ameliyatsız varis tedavi yöntemlerinin en önemli avantajları;

-Tekrarı daha azdır

-Hasta günlük yaşamını sürdürürken tedavisini olabilmektedir

-Bayanlar için diğer bir önemli avantajsa bacaklarda hiç iz kalmamasıdır.

-0.1 mm kadar ince 2.5 cm kadar kalın tüm varisler tedavi edilebilir

-Aylarda bandaj veya çorap giymek gerekmez

-İş gücü kaybı olmaz

-Narkoz gerekmez

-Sadece bacak değil yüz bölgesindeki kılcallarda tedavi edilebilir

Kliniğimiz varis tedavisi konusunda Sağlık Bakanlığından dal merkezi ruhsatı almış tek varis tedavi merkezidir.Yüksek teknolojiyle ameliyatsız tedavileri SGK lı hastalarına da sunmaktadır ve resmi kurum mensuplarının kılcal damar tedavisi yaptırabileceği tek kliniktir.

Kliniğimizde SGK hastalarına varis muayenesi ücretisizdir.

Uyguladığımız tedavi yöntemleri;

Lazer ile varis tedavisi

Cilt üzerinden uygulanan lazer daha çok kılcal damar tedavisinde kullanılmaktadır.Kılcal damar çatlaması ciddi bir hastalık değildir,genellikle belirgin rahatsızlık vermez.tedaviye alınan hastaların büyük kısmı var olan sızlamaların düzeldiğini tarif etmektedir.Fiziki anlamda ciddi sorun yapmasa da özellikle etek giyen bayanlarda görsel kirlilik sosyal sorun olabilmektedir.Erkek bacakları kıllı olduğu için görsel sorun olmamaktadır.Kılcal damar  tedavisinde en yaygın kullanılan tedavi radyo frekans ve lazerdir.

Tedavi edilmeyen kılcal varisler giderek daha hızlı yaygınlaşmaktadır bu sebeple var olanların tedavi edilmesi yaygınlaşmasını da engeller.

Enerji taşıyan ışığın damara uygulanmasıyla yapılan bir tedavidir. Çeşitli yöntemlerle soğutulan cilt üzerinden uygulanan yoğun ışığın daha koyu renkli olan varis tarafından tutularak ısınıp yok olması prensibine dayanır.70-90 dereceye kadar ısınan damar duvarı ve içindeki kan hücreleri tahrip olur ve vücut tarafından taşınarak yok edilir.Uygulanan kılcal damar için kalıcı tedavi sağlar yani tedavi olan damar sonsuza kadar kaybolur.

Lazerle varis tedavisinin avantajları

Uygulama kolay ve ağrısızdır,uyuşturucu ve narkoz uygulanmaz.

İstirahat gerektirmez,tedavi süresince hasta işine devam eder

Hiç iz bırakmaz

Yüz bölgesi dahil her bölgeye uygulanır.

Uygulama alanında lekeler varsa onlarda geriler.

Kıl kökleri de etkilenebileceğinden bacak kılları dökülebilir veya zayıflar.

Tedavi süresince ve sonrasında bandaj veya varis çorabı kullanılmaz.

Köpükle varis tedavisi

Varislerin tedavisinde kullanılan skleroterapi (ilaçla kurutma) yönteminin geliştirilmiş şeklidir ve giderek yaygınlaşmaktadır.Köpükle tedavide hastalıklı damarı yok edici ilaç 1 ilaç 4 hava şeklinde özel aletinde karıştırılarak köpük haline getirilir. Elde edilen köpük çok ince iğne yardımıyla damarın içine verilir.Köpürtülerek verilen ilaç damarın büzülerek yok olmasını sağlar.Tedavi edilen hastalıklı damar sonsuza kadar yok edildiğinden aynı damarda tekrar varis olmaz.

Köpük varis tedavisinin üstünlükleri

Çok kalın(2 parmak genişliğinde) varislere uygulanabildiği gibi iğne girebilecek kadar ince kılcal varislere de rahatlıkla uygulanabilir.

Oluşabilecek leke miktarı azalır.

Verilen ilaç miktarı az olduğundan damar dışına kaçması ciddi sorun yaratmaz.

Kullanılan ilaç miktarı azaldığı için daha ekonomiktir.

Vücuda verilen ilaç azaltılmış olduğu için toxik doza yaklaşılmamış olunur.

Köpürtüldüğü için 4-5 katına çıkan ilaç sayesinde aynı senasta daha fazla damar tedavi edilebilir.

İlaç miktarı azaldığı için damarın vereceği reaksiyon azaltılmış olur

Daha az flebit ve pıhtı oluşur ki bu tedavi sonrası şişlik ve ağrının daha az olmasını sağlar

Skleroterapi (ilaçla varisi kurutma tedavisi);

Köpük tedavinde kullanılan ilacın köpürtülmeden damara verilmesi şeklinde uygulanır,köpük tedavisi ile aynı kabul edilebilir en önemli farkı daha fazla ilaç gerekmesidir.

Radyo frekans yöntemiyle varis tedavisi

Kılcal ve orta düzeyde genişlemiş damarların tümünün tedavisinde kullanılır.Damar cilt üzerinden uygulanan radyo frekansları yardımıyla ısıtılarak yok edilir.Etkisi uygulama anında görülür. Dokunulduğu anda damar kaybolur,tek seans genellikle yeterli olmaktadır,seyrek olarak geride kalmış olabilecekler için 2.seans gerekebilir.

Radyo frekansla varis tedavisinin avantajları

Uygulama kolaydır

Uygulanan damar tek seansta yok olmaktadır

Herhangibir kalıcı yan etki oluşturmaz

Etkisi uygulama anında görülür

Tedavi edilen varis sonsuza kadar yok olur

Kabul edilebilir düzeyde hafif bir acı olabilir,acı uyuşturucu yapmayı gerektirecek yada ağrı kesici almayı gerektirecek kadar olmaz.

Ameliyat edilebilen tüm varisler ameliyatsız yöntemle tedavi edilebilir hatta ameliyatla alınamayacak kadar ince varislerde tedavi edilebilir.

Bu zahmetsiz tedavilerin en önemli dezavantajı yatırım maliyetlerinin yüksek olması ve bu konuda tecrübeli doktor sayısının az olması ve bu tedavi yapan yerlerin sadece özel hastalara hizmet vermesi ve SGK lı hastaları kabul etmemesidir. Op.Dr.Atilla KAYA

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
Lazerle varis tedavisi
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube