Emziren anne diyeti

Emziren anne diyeti

Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra vücudunuz ona süt üretmek için metabolizma hızını arttırmaktadır. Bu nedenle kilo kaybının en hızlı olduğu dönem bu dönemdir. Öncelikle hem süt salınımınızı azaltmamak hem de gebelik döneminde aldığınız fazla kilolardan kurtulmak için su tüketiminize dikkat etmeniz gerekmektedir. Unutmayın süt üretiminiz tamamen içtiğiniz su miktarıyla ilişkilidir.

Günlük su miktarının kış ayları için 2-2,5 l ve yaz ayları için 3-3,5 l civarında olması yeterlidir. Gebelik döneminde yeterince kilo alımı söz konusudur ve maalesef süt yapacak umuduyla birçok yeni anne lohusalık döneminde de fazla kalorili yiyecek ve içeceklerle yaşama devam ettikleri için kilo vermek yerine almaya devam etmektedirler. Bilimsel dayanağı olmayan şerbetler veya kompostolar gibi tüketimler sütünüzü arttırmayacağı gibi kilo kaybınıza da engel olacaktır.

Emzirme döneminde bilinen yanlışların en başında yediklerinizin sütte gaz yapacağı, dolayısıyla bebeğinizin gazlı bir bebek olacağıdır. Maalesef bu bilgi de doğru bir bilgi değildir. Çünkü bulgur yada bakliyatlar vücudumuza girdikten sonra metabolize olup sütte ancak protein ve karbonhidratların yapıtaşları halinde bulunmaktadırlar.

Emziren annelerin diyetinde dikkat etmeleri gereken bir diğer konu da kendi vitamin ve mineral depoları için günlük 2 su bardağı kadar süt ve süt ürününün yanı sıra 4-5 porsiyon sebze ve meyve tüketimidir. Günün 1 öğününün de et ve et grubu besinlerden oluşması hem protein ihtiyacınızı karşılayacak hem de metabolizma hızınıza destek olacaktır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Seval Komlıca

Dyt. Seval KOMLICA, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Üniversite eğitiminin yanı sıra Obezite Diyetisyenliği, Klinik Nütrisyon Diyetisyenliği, Onkoloji Diyetisyenliği, Diyabet Diyetisyenliği, İletişim Becerileri ve Psiko-Eğitim, Kardiyoloji Diyetisyenliği, Çocuk ve Ergen Obezitesi, Çocuk Hastalıklarında Beslenme, Spor Diyetisyenliği, Hastalıklarda Diyet Tedavisinin Klinik Uygulamaları, Anorexia'dan Obeziteye Yeme Bozuklukları ve Profesyonel Yaşam Koçluğu alanlarında da eğitimler almıştır. Haftanın belirli günlerinde gebelere ve okullara beslenme ile ilgili eğitim vermekte olan Dyt. Seval KOMLICA,  Ankara - Çankaya’da bulunan kendi özel merkezinde danışanlarını kabul etmekle birlikte, yurt içi ve yurt dışındaki hastaları için online diyet programı hizmeti de ...

Etiketler
Emziren annelerin diyeti
Dyt. Seval Komlıca
Dyt. Seval Komlıca
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube