Düz bir karın için 7 besin

Düz bir karın için 7 besin

Düz bir karın için doğru beslenme ve egzersiz mutlaka birlikte olmalı. Öncelik mutfak ardından da spor bizim destekçimiz. İşte düz bir karın için top 7 besin.

Yağsız proteinler
Yağsız süt ve süt ürünleri, balık, tavuk, baklagiller yüksek miktarda protein içerir. Bunlar karbonhidratlardan daha uzun sürede sindirildiğinden, daha uzun süre tok kalmaya yardım eder. Dolayısıyla ihtiyacınız olmayan, sadece şişkinlik yapacak olan yiyecekleri tüketmenizin önüne geçer.
Yulaf
Karbonhidrat ve liften zengin yulaf tok tutar. Enerji verir. Kolesterolü düşürür. Kan şekeri seviyesini düzenler. Kalp hastalığı, diyabet, bağırsak kanseri ve obezite ile savaşır. Kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde sütle, yoğurtla, tarçın ve meyve ekleyerek tüketebilirsiniz.
Yoğurt
Proteinden zengin bu besin her öğünde tüketilebilir. Diyette yeterli kalsiyum alımıyla özellikle karın bölgesindeki yağlanmaların önüne geçebilirsiniz. Ayrıca doğal probiyotik kaynağı olmasıyla da sindirim ve bağırsak sisteminiz için vazgeçilmezdir.
Kuruyemişler
Çiğ badem, fındık ve fıstık iştahınızı kontrol eder, size tok tutar, enerji verir ve göbek bölgesindeki yağlanmayı azaltır.
Salatalık
Yeme isteğinizi bastırır ve göbeğinizin düzleşmesine yardım eder. Yüksek oranda su içermesiyle de doğal bir idrar söktürücü özelliktedir. İçerdiği yüksek miktardaki lif, sindirime yardımcı olur ve daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.
Avakado
Düz bir karın için tekli doymamış yağlar kurtarıcılarımızdır. Aynı zamanda mutluluk hormonu sentezine yardımcı olan avakado bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp dostudur.
Ananas
Hem karnınızın düz kalmasına yardım eder hem de tatlı ihtiyacınızı karşılar. Bromelin enzimi içeren bu meyve, şişkinlik için birebirdir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Fatma Gönen

Diyetisyen Fatma Gönen, lisans eğitimini 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamladı. Lisans öğrenimi süresince başta Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri olmak üzere birçok hastane servis ve polikliniklerinde gözlem ve uygulama yapma şansı elde etti. Lisans eğitimini tamamlamasının ardından bir süre özel hastanelerde ve zayıflama merkezlerinde çalışan Dyt. Gönen, ardından kendi muayenehanesini kurdu ve halen burada danışanlarına hizmet vermektedir. Lisans sonrası mesleki gelişimini de beslenme alanındaki yayınları takip ederek, kurs ve seminerlere katılım sağlayarak sürdürmektedir. Dyt. Gönen, görsel ve yazılı medyada da aktif olarak yer almakta olup çeşitli dergi ve gazeteler için yazılar yazmakta ve televizyon programlarına katılım sağlamaktadır. Mesleki kariyerini kişilerin sağlık problemlerini v ...

Etiketler
Diyetteyim
Dyt. Fatma Gönen
Dyt. Fatma Gönen
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube