Doğru nefes ile zayıflayın

Doğru nefes ile zayıflayın

Solunum hareketleri ile metabolizmayı uyarıp, yağ yakımını arttıran yöntem beynin hipotalamus bölgesinden köken alır. Hipotalamus ve uzantısı olan omurilik metabolizma düzenleyici merkezleri içinde barındırır ve kaliteli solunum ile aşırı yeme isteği yani yüksek iştah azaltılabilir. Araştırmalara göre obez olan kişilerde hücre içi solunum yetersiz bulunmuştur ve derin akciğer solunum yöntemi ile bu durumun çözüldüğü görülmüştür. Derin soluk almak, bedeninize bol oksijen girmesini sağlayarak ve hücre de ki metabolizma reaksiyonlarını hızlandırarak, yağların yakılmasını sağlar.

Yağ yakan solunum hareketi ; Sırt üstü yatarak dinlenir pozisyon alın.

Üzerinizde bol ve bedeninizi rahat ettiren kıyafetler olsun.

Ciğerlerinizde ki havayı boşaltın ve sonra kendinizi zorlamadan rahatça soluk alın.

Soluğu burun yoluyla alın ve ağzınızda “huuu” sesi yaratarak kirli havayı dışarı verin.

Soluk alma sırasında göğüs bölgesinin değil göğüs bölgesiyle birlikte karın bölgesinin de şişmesini sağlayın. Hatta daha çok karnınızla solumaya başlayın.

Soluk alma sırasında öncelikle karnınız sonrasında göğsünüz şişmelidir.

Kendinizi zorlamayın ve hızlı yapmaya çalışmayın.

Soluk almayı ve vermeyi ne kadar uzun sürelerde gerçekleştirirseniz o kadar faydalı olur.

Başlangıçta günde 5 defa, ikinci haftadan itibaren günde 10 defa ve ilerleyen haftalarda günde 20 defa yapabilirsiniz.

Özellikle sabah uyanınca yeni güne bu solunum yöntemi ve karın egzersizleri ile başlamak, kilo vermek için oldukça faydalıdır.

Sabah yürüyüşü sırasında bu solunum yöntemini kullanabilirsiniz. Bedeninize giren bol oksijen, yaptığınız yürüyüşün bedeninize olan etkisini hızlandıracaktır.

Yöntemin ilk günlerinde zorlanmalar olabilir. Fakat ilerleyen günlerde bu zorlanmalar ve sıkıntılar geçecek, rahatlayacaksınız.

Solunum yöntemini devamlı olarak uygular hale gelirseniz eğer, zamanla göğüs kafesinizin genişlediğini ve bel çevrenizin daraldığını gözlemleyebilirsiniz.

Önemli bir kural : Soluk vermek, soluk almadan daha uzun sürmeli ve çok yavaş şekilde nefes dışarıya verilmelidir. Bu şekilde bedeninize giren oksijenden daha fazla faydalanmış ve akciğerinizin çeperlerinde bulunan karbondioksit geçişi için yeterli zamanı elde etmiş olursunuz.

Sevgilerimle…

Diyetisyen Elif Fedakar

                                

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Elif Fedakar

Dyt. Elif FEDAKAR, 1990 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü bitirmiştir ve Dyt. unvanı almıştır. Lisans eğitimi süresinde Yapı Kredi Spor Klubü’nde adölesan beslenmesi ve faaliyetleri konusunda eğitim koçluğu görevini üstlendi ve başarı sertifikası aldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nse Klinik Diyetisyen olarak aktif görev yapmıştır. Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Klinik Çocuk Diyetisyeni olarak stajını başarıyla tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi Kurum Mutfağı'nda Kurum Diyetisyeni olarak çalışmıştır. Ayrıca lisans eğitimi boyunca Yeme Bozuklukları, Gebe ve Emzikli Beslenmesi, Diyabet Hastalarında Beslenme ve daha bir ...

Etiketler
Zayıflama yöntemleri
Dyt. Elif Fedakar
Dyt. Elif Fedakar
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube