Cinsel terapiler ne kadar başarılı

Cinsel terapiler ne kadar başarılı

Cinsel terapiler ne kadar başarılı ?

Tıptaki hızlı gelişmelerden, cinsellik ve ilgili sorunlar ancak 80’li yıllardan sonra  nasibini almaya başlamıştır. Cinselliğin yüzyıllardır bir tabu gibi algılanmış olması ve konuyla ilgili özel uzmanlıkların yeterli olmaması bunun en önemli iki nedeni gibi görünmektedir.

 Uzmanlıklar oluştukça başarı oranları giderek artmaktadır. Bir sınıflama yapacak olursak vajinusmus (kadın cinsel organının kadının isteği dışında girişe izin vermemesi), erken boşalma (erkeğin cinsel ilişkiye henüz girmemişken ya da girdikten kısa bir süre sonra boşalması) ve orgazm olamayan kadınların tedavisi en kolaylıkla (birkaç seansta) tedavi edebildiğimiz cinsel sorunlardır.

 Sonradan ortaya çıkan orgazm bozuklukları, cinsel isteksizlik, geç boşalma ve performans sıkıntısına bağlı sertleşme bozuklukları, tedavisi ikinci derecede kolay gruba alabiliriz.

Evliliğin genel gidişatı cinsellikle çok paralel gittiğinden evlilik sorunlarının çözümü cinsel sorunla uğraşanların ayrıca uzmanlaşmaları gereken bir konu haline gelmiştir. İki cinsel sorundan bir tanesi evliliğin cinsellik dışı alanlarından kaynaklanmaktadır (farklı kültürel geçmişler, gücenmeler, ifade edilememiş sitemler, güç savaşı vs).

Biz uzmanlar cinsel terapide ne yapıyoruz?

-Soruna özel yaklaşımlarda bulunuyoruz (özel teknikler vs),

-Yeniden cinsel eğitim veriyoruz,

-Elindekini en iyi biçimde kullanmayı öğretiyoruz,

-Evlilik ya da çift ilişkilerini iyileştirip, indirekt olarak sekste iyilik sağlamaya çalışıyoruz,

-Yatakta performans seyircisi değil oyuncu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Evet cinsel sorunlar gerçektende tıbbın diğer bir çok alanındaki sorunlarla kıyasladığınızda çok daha çabuk ve etkili bir biçimde tedavi edilebilen sorunlar. Alınacak birkaç seanslık danışma kişinin cinselliğine ve dolayısı ile tüm yaşantısına pozitif yansır.

 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 1965 yılında Adana'da doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Lisesi'nde bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp dokotru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 1 yıl boyunca Tavistok'da Cinsel taciz tedavisi ve Londra Psikiyatri Enstitüsü'nde “Evlilik ve Cinsel Terapileri” eğitimi görmüş olan Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU,  Evlilik ve Cinsel Terapileri hakkında 20’den fazla bilimsel yayın ve makale sahibidir. Ayrıca “Erken Boşalmada Kendi Kendine Tedavi" adlı bir kitabı ve “Kadın Cinsel Sorunları” ile ilgili baskıda olan ikinci bir kitabı bulunmaktadır. 1997 yılında cinsel rollerle ilgili yapmış olduğu bir projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 15 yıldır Cle ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Cinsel terapi nedir
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Adana - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube