Cinsel terapi!!!!

Cinsel terapi!!!!

Psikoterapinin önemli bir ayağı olan cinsel terapi; danışan ve terapist arasında karşılıklı güven ilişkisine ve bir takım uygulamalara dayanır.

Cinsel işlev bozukluklarından dolayı sarsılan psikolojik dengeyi sağlamak, yeniden cinsel eğitim vermek, çiftlerin ya da bireylerin kendilerini daha iyi tanımalarını sağlamak, cinsel çatışmalardan kaynaklanan kaygı ve gerginlikleri azaltmak için kullanılan tüm teknik, yöntem ve profesyonel iyileştirme süreçlerine cinsel terapi diyebiliriz.

Cinsel terapide, cinsel soruna yol açan faktörler tespit edildikten sonra çifte ya da bireye terapi uygulanmaya başlanır. Bu süreçte danışanların cinsel sorunlarını ve bunların temelinde yatan kişisel deneyimleri anlamaları, kendi sorunlarının kaynağına inmeleri ve bu şekilde kendi kendilerine yardımcı olmaları sağlanır.

Kadınlarda görülen cinsel işlev bozuklukları

Vajinismus

Cinsel isteksizlik

Orgazm olamama

Disparoni ( Ağrılı cinsel ilişki)

Kadında cinsel doyumsuzluk ( Nemfomani )

Erkeklerde görülen cinsel işlev bozuklukları

Erken boşalma (Premature ejakulasyon)

Sertleşme sorunu (Erektil disfonksiyon)

Geç boşalma

Erkekte cinsel doyumsuzluk (Satriasis)

Cinsel ilişkiye girememe

Porno bağımlılığı

Performans anksiyetesi

Cinsel bilgisizliğe ve deneyimsizliğe bağlı yaşanan cinsel sorunlar

İlk gece korkusu

Fetişizm

Cinsel kimlik bozukluğu

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Klinik Psikolog  Burcu Aksongur

Uzm. Psk. Burcu AKSONGUR, 25 Ocak 1976 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Ankara’da bitirdikten sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. Yüksek lisans eğitimini ise Ankara Ufuk Üniversitesi'nde Gelişim-Sosyal Psikoloji alanında tamamlamıştır.

12 yıl THY’de görev yapmış olan Uzm. Psk. Burcu AKSONGUR, bu süre zarfında gerek kişisel gelişim gerek mesleki anlamda çeşitli eğitimler almış olup farklı millet, kültür, yaş ve toplumlardan insanları gözlemleme ve iletişim kurma fırsatı bulmuştur.

Mesleki çalışmalarına kurucusu olduğu İzana Terapi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde devam etmekte olan Uzm. Psk. Burcu AKSONGUR, Türk Psikologlar Derneği üyesidir.

Etiketler
Cinsel terapi yaklaşımları ve sonuçları
Klinik Psikolog  Burcu Aksongur
Klinik Psikolog Burcu Aksongur
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube