Burun estetiği ve sonrası

Burun estetiği ve sonrası

Yüzyıllardan beri insanlar, sürekli yüzdeki organların birbirleriyle ve kendi içlerindeki oranlarını bulmaya çalışmış ve onları formülize etmeye çabalamıştır. Büyük bir oranda da bunu başarmışlardır ve bu sonuçlardan da tabi ki yüzdeki organların başrol oyuncusu olan burun fazlasıyla nasibini almıştır. Burun estetiği, burun içinde nefes almayı engelleyen kemik eğrilikleri ile birlikte burun şekil bozukluklarının ameliyatla düzeltilmesi işlemidir. Buna Rinoplasti de denir.

Dünyada en çok yapılan estetik ameliyatların başında burun estetiği gelir.

Bunun da sebebi burunun, ilk bakışta yüzde ilk dikkat edilen güzellik unsuru olmasıdır.

Burun estetiği kendi içinde bölümlere ayrılabilir.

Burun ucu estetiği, yapısal burun estetiği, rekonstrüktif burun estetiği vb. şeklinde farklı sınıflandırmalar ile karşılaşılabilir. Yapılan tüm burun estetik cerrahilerinde burun yüze orantılı bir şekilde estetik hale getirilmeye çalışılırken; burnun esas hayati fonksiyonu olan sağlıklı nefes alış-veriş özelliğini de devam ettirebilmesini gözardı etmemek gerekir.

Burun estetiğinde amaç, burnun, yüzün diğer estetik üniteleriyle arasındaki dengeyi sağlayarak ideal harmoniyi oluşturmak olmalıdır. Ameliyat sonrasında tamamen farklı, kusursuz bir burun yapmaktansa, yüzün yapısına uygun daha az kusurlu, guzel bir burun oluşturmak, kişinin kendisi ve çevresi tarafından farklı olarak algılanmamasına ve estetik ameliyat olduğunun anlaşılmamasına sebep olacaktır.

Ameliyat Sonrası

Ameliyat sonrası burnun yeni halinin beğenilmemesi gibi durumlar yaşanmaması için kişinin ameliyattan önce ve muayene esnasında isteklerini açık ve net bir şekilde doktoruyla tartışması gerekmektedir. Bu isteklerinin yapılabilirliği konusunda doktoru hastaya uygun cevabı verecektir.

Burun estetiği öncesi bir kaç önlem alınmalıdır.

Burun vücutta en çok kanlanan kısımlardan biridir. Bu nedenle ameliyat öncesi bir iki hafta aspirin veya kan sulandırıcı ilaçlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi takdirde ameliyatta ve sonrasında  kanamaya sebebiyet verebilir. Aynı şekilde eğer sigara kullanan biriyseniz sigara kullanımını ameliyattan önce iki hafta bırakmalısınız çünkü sigara direk solunum yollarını etkiler, damarları büzer ve iyileşme döneminde sıkıntılara yol açabilir.

Güzel ve sağlıklı bir buruna sahip olabilmek için tek yapmanız gereken cerrahınızı iyi araştırmalı ve neler istediğinizi net bir şekilde ona ifade etmelisiniz.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu

Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu, 1982 yılında Hatay’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Hatay’da tamamlamasının ardından tıp eğitimine 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı. Dr. Haytoğlu, 2004 yılında Washington University Orthopaedic Research Lab., St. Louis, USA‘da araştırmalara katıldı. 2006 yılında mezun olarak tıp doktoru ünvanını alan Dr. Haytoğlu, TUS'da derece alarak ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ABD’da  sürdürdü. 2010 yılında ABD’ de USMLE sınavlarını başarıyla tamamlayan Dr. Haytoğlu, ECFMG sertifikası almaya hak kazandı ve o yıl Case Western Reserve  University, Cleveland’ da estetik yüz ve burun cerrahisi ile migren cerrahisinin dünyaca tanınmış isimlerinden olan Dr. Guyuron ile çalışma şansını elde etti. Bu süreçte ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Burun estetiği sonrası ağrı
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube