Bir burun estetiğinden beklenmesi gereken 3 şey;

Bir burun estetiğinden beklenmesi gereken 3 şey;

Bir Burun Estetiğinden beklenmesi gereken 3 şey;

1-Estetik yönden sizi tatmin eden bir sonuç; Burun estetiği düşünen çoğu insan bunu estetik bir beklenti ile ister. Yeni burun yapınızı bir modelin , aktör-aktiristin veya bir yakınınızın burnu şeklinde olmasını isteyebilirsiniz, fakat sizin için uzun vadede memnuniyet yaratacak ve başkaları tarafından anlaşılmayacak bir burun, yüzünüzle uyumlu , doğal görünümlü olması ile mümkün olabilir.

2-Burnun asıl fonksiyonunu unutmayalım !! Rahat bir nefes; Burnumuz aldığımız havayı temizler, nemlendirir, ısıtır ve hızlandırarak akciğerlere uygun hale getirir. Burun estetiği ameliyatları burun pasajını bir miktar tıkadığı için nefes alma ve horlama problemleri oluşturabilir. Bu nedenle burun içi septoplasti ve konka radyofrekansı gibi işlemlerle yeni burun yapısına uygun hale getirilmelidir. Ve nefes alma fonksiyonu bozulmamalıdır.

3-Uzun vadede sorunsuz bir Estetik Ameliyat; Burun yapısını bir bina yapısına benzetebiliriz, kolonlar ve temel yapılarıyla oynayıp zayıflatmamak gereklidir. Kıkırdak ve kemik yapısı çok zayıflatılır ve inceltilirse zamanla burun hem kendi ağırlığını taşıyamaz, hemde yerçekimi ve yaşlanmadan dolayı olan etkilere karşı koyamaz. Uzun vadede şekil bozuklukları, çökmeler ve nefes alma problemleri gerçekleşir. 6 ay değil 6 yıl memnun olacağınız bir burun olmalıdır. Bu da koruyucu ve destekleyici burun operasyonlarıyla mümkün olur. Kemik yapısı mümkün olduğu kadar kırılmadan törpülenerek düzeltilmeli ve kıkırdak yapılarla güçlendirilmelidır.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Bülent Koç

Op. Dr. Bülent KOÇ, 1975 yılında Sarıkamış’da doğmuştur.  Ankara Kurtuluş Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1993 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2000 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. 2005 yılında ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi ihtisas eğitimini tamamlamış ve KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında Mardin Devlet Hastanesi’nde KBB uzmanı olarak mecburi hizmet yükümlülüğünü ve Kayseri Askeri Hastanesi’nde ise askerlik vazifesini yerine getirmiş olan Op. Dr. Bülent KOÇ, daha sonra Üsküdar Devlet Hastanesi’nde ve Pendik Devlet Hastanesi’nde KBB uzmanı olarak görevine devam etmiştir. Op. Dr. Bülent KOÇ, asistanlık döneminde ilgi duymaya başladığı burun ve yüz estetiği alanında yerli v ...

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Op. Dr. Bülent Koç
Op. Dr. Bülent Koç
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube