Çocuk Gelişim Uzmanı - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 9 soru cevaplandı.

Sorunlu mu olur

Hocam 11-12 yaşlarında porno izleyen bir cocugun ereksiyon olması mümkün mü eğer ergenliğe girmemişse ereksiyon olabilir mi ve eğer olursa ergenliğe girmiş mi olur bu yaşta bir çocuk böyle şeyler izlerse nasıl etkilenir psikolojisi bozulur mu?

19 Temmuz 2021 02:21

Eskiden olan olay

Hocam 11-12 yaşıma dair bir olay var cinsel oyun oynadık küçük 2 çocuğa birbirlerine dokunmalarini söyledik kendimi iğrenç hissediyorum o zamanlar cinselliği bilen her şeyi bilen bir çocuk böyle bir şey yaptıysa sapkın mıdır suçlu mudur ve iğrenç biri midir yoksa meraktan midir ve kafaya takılmaması mi gerekir ve çocuklar etkilenir mi?

17 Temmuz 2021 00:16
Çocuk Gelişim Müge Ertuğrul Doktora Sor

Çocuk Gelişim Müge Ertuğrul tarafından cevaplandı.

2 YAŞINDAKİ KIZIM UYKU ESNASINDA BAŞINI SALLIYOR

2 Yaşında bir kızım var.Uyumaya çalışırken başını sağa sola sallıyor.Ayrıca uyanmaya çalışıreknde aynı şeyleri yapıyor.

9 Ocak 2020 16:14
Çocuk Gelişim Uzmanı Behiye İmrak Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Behiye İmrak tarafından cevaplandı.

EEG sonucu

merhabalar kızım 3 aylık 50 günlükken kasılarak ağlıyordu EEG sonucumuzda sol homisfer sentoperietal peritooksipital ve temporal bölgelerde keskin dalgalar izlenmiştir ne demek yorumlaryabilşrmisinix

27 Ağustos 2019 01:12
Çocuk Gelişim Uzmanı Mustafa Ün Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Mustafa Ün tarafından cevaplandı.

2 cocugumun test sonuclari

Merhaba hocam. Benim 2 oglum var. Psikolog bazi testlere soktu ve 6 yasindaki ustun zeka.4.5 yasindaki oglum ustune yakin parlak zeka cikti. Bununla ilgili cocuk gelisim uzmanlariyla gorusun denildi fakat nasil nerden randevu alacagimi bilmiyorum.yardimci olurmusunz?

14 Şubat 2019 15:14
Çocuk Gelişim Uzmanı Şaziye Tural Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Şaziye Tural tarafından cevaplandı.

Dikkat eksikliği

Merhaba Nilay hanım, okul önces bölümünde öğretmenim. Bir kız öğrencim 5.5 yasında. Sınıfta servest saatlerde kimseyle oynamıyor, bos dolanmakta. Ben ona bir öneri sunmazsam saatlerce o sekilde dolanır. Ben ona etkinlik verdiğimde sıkılıp hemen bırakıyor veya cabucak(yanlsı da olsa) yapıp veriyor, sürekli bir arayıs halinde. Hareketliliği yok. Etkinlik verdiğimde de aynı sekilde. Yapabilecekken yapamıyor, hemen bitirip veriyor. Aile dikkatle ilgili cok iyi diye belirtmişti bilgi formunda. Ancak sınıfta bu sekilde değil. Hangi bölüme yönlendirmeliyim sizce? Ya da ne yapmam gerekir?

14 Aralık 2018 20:22
Çocuk Gelişim Uzmanı Nilay Teymur Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Nilay Teymur tarafından cevaplandı.

Yeni dogan Bıngıldak

Hocam merhaba 2 ay 10 gunluk kiz cocugum var sezeryanla dogdu bas cevresi su anda 37.9 bilgilendirirmisiniz bizi acaba

24 Aralık 2017 02:35

Unutkanlık

Merhaba.oğlum 6 yasinda ve 1.sinifa gidiyor ders calisirken 2dk once kurdugu kelimeyi tekrar sordugumda yanit veremiyor.cok sık yasiyoruz

25 Ekim 2017 20:52

MR SONUÇ DEĞERLENDİRME

Arkadaşımın oğlu 1,5 yaşında doktorumuz bizden MR istedi ve MR sonucunda Her iki serebral hemisferde frontoparietal periventriküler derin ak maddede ve bilateral parietal subkortikal ak maddede en belirgini 6,5 mm boyutunda T2A-FLAİR serilerde hiperintens IVKM sonrasında anlamlı kontrast tutulumu göstermeyen lezyonlar saptanmıştır.(perinatal asfikdi sekeli?) SONUÇ: Her iki serebral hemisferde frontoparietal periventriküler derin ak maddede ve bilateral parietal subkortikal ak maddede T2A-FLAİR hiperintens anlamlı kontrast tutulumu göstermeyen lezyonlar.(perinatal asfiksi sekeli?) Bu sonuçalar ne anlama geliyor bilgi verirseniz çok sevinirim .Teşekkürler.

11 Nisan 2017 09:30
Çocuk Gelişim Uzmanı Banu Kılınç Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Banu Kılınç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube