ŞA
Soru Sahibi
21 Temmuz 2017 10:06

medial menisküs posterior hornunda grade 2 dejenerasyon

Merhaba hocam, 20 yaşındayım. 1 ay önce dizimden bir sakatlık yaşadım doktora gittim. Emar çektirdim. Emar sonucunda, medial menisküs posterior hornunda grade 2 dejenerasyon ve diz eklemini oluşturan kemik yapılarda kemik iliği ödemi mevcut. 10 tane iğne ve 2 kutu krem verdi. İlaçlara 2 hafta geç başladım. Şuan 3 tane iğnem kaldı,ayrıca kremi de kullanmaya devam ediyorum. Dizimde ağrılar oluyor ve oynatırken çıtlama sesine benzer bir ses geliyor. hastalığım hakkından bilgi alabilirsem çok sevinirim. Bir de Sizce ne yapmalıyım ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Op. Dr. Bülent Aykanat
Op. Dr. Bülent Aykanat
Ortopedi ve Travmatoloji

ameliyat gerekmez. Antiinflamatuar ilaç kullanın. Kemikiliği ödemi geçene kadar dizinizi zorlanmalardan koruyun. Diz egzersizleriyle diz çevresi kaslarınızı güçlü tutun. Soğuk uygulama yapın.

23 Temmuz 2017 18:06
ŞA
Soru Sahibi

Merhaba hocam, 20 yaşındayım. 2 ay önce sol dizimden bir sakatlık yaşadım doktora gittim. Mr çektirdim. Mr sonucu; *ACL' de parsiyel rüptür ile uyumlu görünüm mevcuttur. *PCL' de yırtık saptanmadı. *Medial kollateral ligamanın anatomik yerleşimi, kalınlığı, sinyal özelliği ve devamlılığı normaldir. *Lateral kollateral ligamanın anatomik yerleşimi, kalınlığı, sinyal özelliği ve devamlılığı normaldir. Medial ve lateral patellar retinakulumun sinyal özellikleri ve devamlılıkları olağandır. *Lateral menisküs ön-arka boynuz ve korpuslarının boyut, sinyal özellikleri, yerleşimleri ve konfigürasyonları olağandır. *Medial menisküs posterior hornunda geniş grade 2 dejenerasyon izlendi. *Diz eklemini oluşturan kemik yapılarda kemik iliği ödem alanları mevcuttur. Eklem aralığında suprapatellar bursada sıvı izlenmiştir. *Eklem aralıkları normal genişliktedir. *Patella, distar femur, proksimal tibia ve proksimal fibulada medüller ve kortikal sinyal özelliklerinde patoloji ayırt edilmedi. Kortikal kemik devamlılığı normaldir. *Quardiceps femoris, patellar, biseps femoris, popliteus, pes anserinus tendonlarının ve iliotibial bandın kalınlıkları, sinyal özellikleri, devamlılıkları olağandır. *Kesit alanına giren kas yapılarının intensiteleri doğaldır. *İnfrapatellar Hoffa yağ yastıkçığının sinyal özellikleri doğaldır. *Diz eklemi çevresi diğer yumuşak dokular normal olarak değerlendirilmiştir. Mr sonuçlarına göre doktorum 2 kutu krem 10 tane iğne verdi. ilaçları kullandım. Üzerinden 2 ay geçmesine rağmen ağrılarım geçmedi. Fakat dizimi kısıtlayacak ya da kitleyecek bir ağrı olmuyor. Sık sık ağrıyor bazen sızı şiddeti fazla oluyor. Bir de dizimi oynatırken çıtlama sesi geliyor. Bu şikayetlerim üzerine fizik tedavi doktoruna gittim ve bana fleksible balenli dizlik kullanmamı ve buz uygulamamı önerdi. Hastalığım hakkında bilgi alabilir miyim ? Sizce sakatlığım ve ağrılarım için ne yapmalıyım.

3 Eylül 2017 23:10
Op. Dr. Bülent Aykanat
Op. Dr. Bülent Aykanat
Ortopedi ve Travmatoloji

Tüm MR raporunu, normal bulguları da ekleyerek tekrar yazmışsınız. Sorunuza 10 gün önce cevap yazmıştım. Biraz daha sabırlı olun. Geçmiş olsun.

4 Eylül 2017 20:10
Op. Dr. Bülent Aykanat
Op. Dr. Bülent Aykanat Ortopedi ve Travmatoloji

Yazar toplam 268 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Arka adale ağrısı Op. Dr. Bülent Aykanat
Sol Diz Burkulması Op. Dr. Bülent Aykanat
Kemik adacığı kemik iliği ödemi vb Op. Dr. Bülent Aykanat
ön çapraz bağ Op. Dr. Bülent Aykanat
Diz sakatlanması Op. Dr. Bülent Aykanat
Ortopedi ve Travmatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Mehmet emin Çelebi
Op. Dr. Mehmet emin Çelebi Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Halil Büyükdoğan
Op. Dr. Halil Büyükdoğan Ortopedi ve Travmatoloji
Doç. Dr. Mehmet Emin Şimşek
Doç. Dr. Mehmet Emin Şimşek Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Serdar Menekşe
Op. Dr. Serdar Menekşe Ortopedi ve Travmatoloji
Op. Dr. Abdurrahman Vural
Op. Dr. Abdurrahman Vural Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube