Doktorsitesi.com
Prof. Dr. Özkan Pektaş
Prof. Dr. Özkan Pektaş Profil Fotoğrafı
Doğrulanmış Profil

Prof. Dr. Özkan Pektaş

Psikotik Hastalıklar, Affektif Bozukluklar, Nevrozlardevamı

Adres

Prof. Dr. Özkan PEKTAŞ MuayenehanesiHaritada Gör

Valikonağı Cad. No:52 Kat.1 Daire:2 Nişantaşı

Şişli/İstanbul

Uzmanlık Hizmetleri

Emdr terapi
Erişkin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu kendi bildirim ölçeği
Tematik algı testi
Dinamik psikoterapiler
Gottman çift terapisi
Otizm görüntüleme ve tanısı
Duygu Odaklı Terapi
Yaşlılar için depresyon ölçeği
Yetişkin hasta pskiyatrik muayenesi
Emdr

Özgeçmiş

Prof. Dr. Özkan PEKTAŞ, 1958 yılında Ankara'da doğmuştur. Lise eğitimini 1977 yılında Darüşşafaka Lisesi'nde bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1984 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mecburi hizmetini 1984-1986 yılları arasında Balıkesir Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'nde yerine getirmiştir. İhtisasını ise Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 1991 yılında "Alkol ve Madde Bağımlılığında Aleksitimi" adlı tezi ile Psikiyatri Uzmanı olmuştur.

1987-1991 yılları arasında Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başasistan olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Özkan PEKTAŞ, 1991-1994 yılları arasında aynı hastanede Psikiyatri Uzmanı olarak görev almış, 1994 yılında yine aynı hastanede Başhekim Yardımcılığı görevini de başarı ile yürütmüştür.

1994 yılında Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Bünyesinde Anatolia Kliniklerini kuran Dr. PEKTAŞ, 2001 yılına kadar burada görev almıştır. Kuruluşundan itibaren alkol-madde bağımlılığı ve psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisi ile ilgili hastaların tedavi hizmetlerine devam etmiş aynı zamanda ekibi ile birlikte genç hekim adaylarını da yetiştirmeye başlamıştır.

2001 yılında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Yardımcı Doçent olarak atanmış olan Prof. Dr. Özkan PEKTAŞ, 2005 yılında Doçent, 2012 yılında ise Profesör unvanını almıştır. Kendisi, Bağımlılık Psikiyatrisi Derneği'nin kurucu üyesidir ve 2000 yılında yayına başlayan, ulusal-uluslararası indexlerde yer alan Bağımlılık Dergisi'nde, bir dönem Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2004 yılında Alkol Bağımlılığında Suçluluk ve Utanç Duyguları başlıklı ekip çalışmasıyla Bağımlılık Dergisi Araştırma İkincilik Ödülünü, 2006 yılında Kıbrıs'ta düzenlenen 10. Gazi Psikiyatri Günleri'nde Psikozu ve Mega Sisterna Magnası Olan Bir Olgu Sunumu başlıklı ekip çalışmasıyla da Şizofreni Alanında Yapılmış En İyi Poster Ödülü'nü kazanmıştır.

Ulusal ve uluslararası mecralarda yayınlanmış 30'un üzerine makalesi, kongrelerde sunulmuş 45'in üzerinde poster ve bildirisi bulunan Prof. Dr. Özkan PEKTAŞ, 2006 yılından beri Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Anatolia Kliniklerinde danışman olarak görev yapmakla birlikte özel kliniğinde de hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.

Görüşler

Görüşlerinizi Önemsiyoruz

Uzmanlar ile ilgili görüşlerinizi belirtmeden önce moderasyon sürecimiz hakkında daha fazlasını öğrenin.

Henüz hiç bir değerlendirme yapılmamış

Bu uzman ile ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmamış.

Bu uzmanı tanıyor ya da hastalığınla ilgili ziyaret ettiysen görüşünü veya şikayetini yaz.

Görüş Ekle

Mesleki Bilgiler

Diploma Aldığı Kurum

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇

Hastalardan Gelen Sorular

İçerikler

Profil Ziyaretleri

Son 30 günlük görüntülenme

0
profil görüntülenmesi

Sık Sorulan Sorular

Prof. Dr. Özkan Pektaş ile nasıl iletişime geçerim?
Prof. Dr. Özkan Pektaş için online veya telefonla randevu alabilirsin.
Prof. Dr. Özkan Pektaş için nasıl randevu alabilirim?
Prof. Dr. Özkan Pektaş ile iletişime geçmek için profil sayfasındaki iletişim bilgilerini kullanabilirsin.
Prof. Dr. Özkan Pektaş hangi hastanede/klinikte çalışıyor, iletişim bilgileri nedir?
Prof. Dr. Özkan Pektaş Prof. Dr. Özkan PEKTAŞ Muayenehanesi bünyesinde çalışmaktadır. Uzmanının iletişim bilgilerine profilinden ulaşabilirsiniz
Prof. Dr. Özkan Pektaş kimdir, hangi uzmanlık alanında hizmet veriyor?
Prof. Dr. Özkan Pektaş, Psikiyatri uzmanıdır. Psikotik Hastalıklar, Affektif Bozukluklar, Nevrozlar, Sinir Bozuklukları-Anksiyete, Psikojenik Ağrı, Organik Bozukluklar, Dürtü Bozuklukları, Yapay Bozukluk-Bilinçli Hastalık, Temaruz, Son Dönem Hastalarda Tepki alanlarında hizmet veriyor.