Spina Bifida, Beyin Tümörleri, Omurilik Kanal Darlığı
“Ne diyebilirim ki tanıdığım en babacan en kalender en ilgili ve işinin ustası bir doktor.Karşımıza ç...” Devamı
1977 yılında başladığım Beyin ve Sinir Cerrahisi yolculuğunun bu yıl 40. yılını doldurmaktayım. Başlangıçta Fransızca kökenli bir sözcükten gelen ve sinir sistemi cerrahisi anlamını taşıyan “nöroşirürji” olan meslek dalı adımız birkaç yıldır, Sağlık Bakanlığı tarafından “Beyin ve Sinir Cerrahisi” olarak değiştirildi. Bu nedenle de artık yeni ismi kullanmaktayız. Söyleniş zorluğunu dikkate alınacak olursa böyle bir değişiklik iyi de oldu denilebilir.
1977 yılında Ege Üniversitesi Tıp fakültesini bitirdikten sonra, Beyin Cerrahisi uzmanlığımı Anakara Üniversitesi Tıp Fakültesi “Nöroşirürji” Anabilim Dalında 1983 yılında tamamladım. Askerlik hizmetimi Gülhane Askeri Tıp Akademisinde, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (mecburi hizmet olarak da bilinir) çalışmamı da Malatya SSK hastanesinde beyin ve sinir cerrahisi uzmanı olarak yaptım. Bu arada, 1986 yılında, girdiğim doçentlik sınavında başarılı kabul edilerek “Üniversite Doçenti” ünvanını kazandım. Yine aynı yıl aralık ayında tayin olarak geldiğim SSK Tepecik/İzmir hastanesinde çalışmaya başladım ve , hizmet ünitesi olarak çalışan bu birimin, 1990 yılında Eğitim Ünitesi haline gelmesini sağlayarak, bu servise kurucu servis şefi olarak atandım. Bu servis o zamandan beri, uzmanlık öğrencilerinin beyin ve sinir cerrahisi uzmanı olarak yetişmelerine olanak sağlamaktadır.
1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalında göreve başladım ve burada, zaten önceden kurulmuş olan Pediyatrik (çocukluk çağı 0-18 yaş) Beyin Cerrahisi ünitesinin sorumlusu olarak çalıştım. Bu arada spina bifida moleküler biyoloji ve moleküler genetiği üzerine çalışmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, Massachusetts eyaleti, Boston şehrinde, Harvard Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi laboratuarlarında, Prof. Dr. Merton Bernfield ve Prof. Dr. Peter Black gözetiminde (1995-96 yıllarında) yer aldım. Döndükten sonra kurduğum tavuk yumurtası embriyosu çalışmaları laboratuarında sayısız deney ve araştırmalar yaparak ilgilendiğim konuda ilerlemelerin olmasına katkıda bulundum.
1999 yılında geldiğim Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1999-2002 yılları arasında hastane başhekimliği görevinde bulundum. Daha önce kurmuş olduğum laboratuarın bir benzerini burada da kurarak araştırmalara devam ettim. 2016 eylül ayına kadar Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı başkanlığı görevini yürüttükten sonra , üniversiteden ayrıldım.
Embriyo üzerindeki laboratuar çalışmalarına, halen, bir başka laboratuarda devam etmekteyim.
Halen muayenehanemde sağlık hizmeti vermeye devam ediyorum.
1977 yılında başladığım Beyin ve Sinir Cerrahisi yolculuğunun bu yıl 40. yılını doldurmaktayım. Başlangıçta Fransızca kökenli bir sözcükten gelen ve sinir sistemi cerrahisi anlamını taşıyan “nöroşirürji” olan meslek dalı adımız birkaç yıldır, Sağlık Bakanlığı tarafından “Beyin ve Sinir Cerrahisi” olarak değiştirildi. Bu nedenle de artık yeni ismi kullanmaktayız. Söyleniş zorluğunu dikkate alınacak olursa böyle bir değişiklik iyi de oldu denilebilir. Devamı
EGE ÜNİVERSİTESİ
Almanca, İngilizce
Uzmanlar ile ilgili görüşlerinizi belirtmeden önce moderasyon sürecimiz hakkında daha fazlasını öğrenin.
Zamanlama
İlgi
Ortam
Prof. Dr. Mehmet Selçuki için online veya telefonla randevu alabilirsin.
Prof. Dr. Mehmet Selçuki Prof. Dr. Mehmet Selçuki muayenehanesi bünyesinde çalışıyor. İletişim bilgileri için profilini ziyaret et.
Prof. Dr. Mehmet Selçuki Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanıdır. Spina Bifida, Beyin Tümörleri, Omurilik Kanal Darlığı alanlarında hizmet veriyor ve Ameliyatsız bel fıtığı tedavisi, Epiduroskopi, Mikrodiskektomi hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.
Doktorsitesi.com üzerinden randevu oluşturmak ücretsiz.
Bu uzmandan online randevu alabileceğin bir takvimi bulunmuyor.
Randevu Takvimi Talep Et