Saç mezoterapisi!

Saç  mezoterapisi!

Mezoterapi kelime anlamından da anlaşılacağı gibi derinin orta tabakasına yapılan bir işlemdir. Bu tedavi yöntemindeki amaç daha az miktarlarda aktif maddeyi tedavi edilmek istenen bölgeye direk enjekte edilmesidir. Mezoterapi uygulaması saçlı deride, yüzde ve vücudun belirli bölgelerinde kullanılabilir.

Saç mezoterapisi hangi durumlarda uygulanmalıdır?

Bu tedavi yöntemi yıpranmış olan saçlarda canlanma yaratır, başka bir rahatsızlık, hastalık sebebi (tiroid hastalığı, anemi, vb.)ile oluşmuş olan saç dökülmesinde faydalı olur. Ayrıca stres, mevsimsel dökülme sürecin uzaması, beslenme bozukluğu ya da dış etkenler sebebi ile oluşan dökülmelere karşı da etkili bir tedavi yönetimidir.

Saç mezoterapisinin faydaları nelerdir?

Mezoterapi uygulamasında kullanılan ilaçlar patolojinin yakınına enjekte edildiği zaman tedavinin etkinliğini arttırabilmekte. Bölgesel uygulama sebebi ayrı bir kolaylıktır. Yan etkilerin neredeyse hiç olmamasından dolayı uygulama yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Dozlar en az miktarlarda maksimum etki ile enjekte edilir.

Saç mezoterapisinde hangi tip ilaçlar kullanılır?

Mezoterapi tedavisinde çeşitli ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar hem FDA (Food and Drug Administartion) onaylı ve birçok eczanelerde de bulunan bitkisel ürünlerdir. Uygulamada önem taşıyan ilaçların farmakolojik özelliklerinin bilinmesi ve etkileşim içerisine girdiklerine yan etki potansiyellerini bilmektir.

Saç mezoterapi sonrası sonuçları ne zaman görebilirim?

Uygulanacak olan 4 veya 5’nci seanstan sonra gözle görülebilen olumlu değişiklikler fark edilebilir. Sonuçları görebilmek için en az 3 ay beklenmesi tavsiye edilir.

Saç mezoterapisi kaç seans uygulanmalı?

Tedavi uygulanmaya başlandığında, ilk ay haftada bir seans, sonra her ikinci haftada bir seans olmak üzere toplam 8 seans uygun görülür.

Medikal Tedaviler

Saç dökülmesine karşı önerilen ilaçlar ilk aşamada olduğunda daha yoğun bir etki göstermektedir. Ayrıca saç ekim sonrasında da mevut saçların kalınlaşması ve sağlıklı büyümesi için de kullanılır. Ancak unutulmamalıdır ki, bu tarz ilaç ve ürünler kullanıldığı müddetçe kişiye fayda sağlamaktadır, yani kullanım durdurulduğu zaman saç dökülmesi devam eder. Bu konuda Dünya Saç Cerrahisi Birliği’nde (ISHRS) onaylamış olduğu birkaç ilaç ve ürün bulunmaktadır.

 

 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Murat Türegün

Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, 1963 yılında Ankara'da doğmuştur. Lise öğrenimini TED Karabük Koleji'nde bitirdikten sonra, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında GATA'da tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1988-1993 yılları arasında GATA Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmıştır. Cleveland Clinic Plastic Surgery Department'ta 1 yıl boyunca çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, aynı süre zarfında Ankara Belis Estetik Cerrahi ve Lazer Merkezi'nde de görev yapmıştır. 1999 yılında Doçent, 2005 yılında ise Profesör unvanı almış olan Dr. TÜREGÜN, 2007 yılından beri yurtdışında da ameliyatlar yapmakla beraber, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan Marebelis Estetik'te devam etmektedir. Estetik Cerrahi, Mikrocerrahi, Maksillofasyal Cerrahi, Or ...

Prof. Dr. Murat Türegün
Prof. Dr. Murat Türegün
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube