Kılcal damar tedavisi nedir?

Kılcal damar tedavisi nedir?

Kılcal damar genişlemesinde; genetik faktörler, gebelik, kuru ve incelmiş ciltler, ayakta sıkça durmayı gerektiren bazı meslek grupları ve yaşlılık gibi nedenler vardır.. Genişlemiş kılcal damarlar en sık bacaklarda görülür. Lazer yöntemi iğneli yöntemler ve ameliyat yöntemlerine gerek kalmadan ciltteki genişlemiş damarların kolaylıkla azalmasını, görünmez hale gelmesini ve ortadan kaldırılmasını sağlar. Ciltte görülen kılcal damar genişlemelerinden lazer tedavisinin uygun olup olmadığına doktor karar verilir. Lazer tedavisi sırasında iğne değil, özel bir lazer enerjisi kullanılır. Lokal anestezi veya ağrı kesici kullanmaya gerek yoktur. Uygulama esnasında ciltte sadece bir paket lastiğinin çarpması gibi bir his duyulur. Seans sayısı problemin yaygınlığı genişliği ve derinliğine göre değişir.Genellikle 1-6 seans uygulanabilmekle birlikte 4-6 haftalık aralıklarla ve ortalama 5-15 dakikalık seans süreleri içerisinde tedavi gerçekleştirilebilir. Tedaviden sonra kızarıklık ,morluk, hafif şişlik ve çok ince ciltlerde nadiren hafif yanık veya zaman içinde kaybolan lekelenmeler görülebilir. Ancak kalıcı yan etki söz konusu değildir. Tedavide geniş kılcal damarlar tamamen ortadan kaldırıldığından dolayı bu damarların tekrar oluşması söz konusu değildir. Ancak aynı bölgede tüm cilt kesimlerinde olabileceği gibi ileri tarihlerde tekrar yeni kılcal damarların genişlemesi mümkün olabilir. Lazerle tedavi edilen alanlarda kılcal damarların gelişme ihtimali, tedavi görmemiş cilt kesimlerine göre daha düşüktür. Özellikle genişlemiş bacak damarlarının tedavisinden sonra tedavi alanının genişliğine bağlı olmak üzere bacakların uzatılarak birkaç saat dinlendirilmesi yararlı olacaktır. Ayrıca tedavi edilen alanın güneşten korunması ve nemlendirilmesi yararlıdır. İnsanlar tüm aktivitelerine birkaç saatlik istirahatten sonra rahatlıkla yapabilirler.

Özellikle yüzde ve bacaklarda sonradan gelişen kılcal damar genişlemeleri sıklıkla görülmektedir. Kılcal damarlar yüzde oluştuklarında kırmızı yüz, kırmızı burun gibi estetik yönden hoş olmayan görüntüler oluştururlar.Ancak bacaklardaki kılcal damar genişlemeleri kırmızı çok ince damarlar halinde başlar, giderek genişleyerek koyu kırmızı renge dönüşürler. Bu görüntüler bazen sadece estetik yönden kötü bir görünüm oluştururken, çoğu zaman da bacaklarda şişlik,ağrı,karıncalanma, uyuşma, çabuk yorulma gibi giderek artan ve görüldükten sonra en erken sürede tedavi edilmelidirler.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Saffet Örs

Doç. Dr. Saffet ÖRS, lise öğrenimini 1989 yılında Gaziantep 19 Mayıs Lisesi'nde bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2001 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında birçok farklı kurumda görev yapmış olan Doç. Dr. Saffet ÖRS, mesleki çalışmalarına kendi kliniği olan SO-EP Estetik Güzellik ve Lazer Merkezi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, ISAPS (International Aesthetic and Plastic Surgery Society), Estetik Plastik Cerrahi Derneği ve Türk Tabipler Birliği üyesi olup yurtiçi ve yurtdışında gerçekleşen pek çok eğitim, konferans ve kongreye katılmıştır.  ...

Etiketler
Kılcal damar tedavisi
Doç. Dr. Saffet Örs
Doç. Dr. Saffet Örs
Kayseri - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube