Boyun ve bel ağrılarında omurga basınç azaltma yöntemi ile tedavi

Boyun ve bel ağrılarında omurga basınç azaltma yöntemi ile tedavi

 Antalgic-Trak  cihazımız bel ve boyun fıtığı hastalarını elektronik ve bilgisayar kontrollü bir ortamda tedavi etmektedir. Bu cihaz uygulaması ile fıtık boyutunu ve kaymasını geriletebilmekte, bel ağrısını, bacağa/ kola yayılan ağrı ve kuvvet kayıplarını azaltabilmekte ve sinir basılarının yok edebilmekteyiz. Yüksek başarı oranı mevcuttur. Bel fıtığı ve boyun fıtığından şikayetçi olan hastaları eski sağlıklı dönemlerine döndürebilmektedir.

ANTALGIC-TRAK
BEL FITIĞI- BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ

Yeni teknolojiyi kullanan, bilgisayar kontrollü ve robotik bir sistemdir; bel ve boyun fıtığı tedavisinde kullanılmaktadır.
Bel boyun robotu olarak da geçen Antalgic-Trak bir omurga basınç azaltma/ spinal dekompresyon cihazıdır. Omurga ve sinirler üzerindeki basıyı azaltan ve bel ve boyun fıtığına bağlı olan ağrıları, uyuşmaları, kuvvetsizlikleri giderebilen konforlu bir cihazdır. Omurgada 3 boyutlu harekete izin verir ve bu şekilde diskin anatomik bölgesine geri çekilmesini, fıtığın gerilemesini sağlar. Tedavi % 90-95 arası belirtilmiştir. 

Disk içi basıncı azaltıp fıtık boyutunda gerilemeye neden olurken uygulayan sağlık personeli hastanın omurgadaki basınç miktarını dokunmatik ekranda görür. Ekrandaki değerlere ve hastanın kliniğine göre uygulanması gereken kuvveti anlık olarak değiştirebilir ve omurgadaki basıncı tam da istenen seviyelere kadar azaltabilir. Böylelikle omur aralarında istenen dekompresyonu hastada ağrıya neden olmadan yapabilir. Hastanın bel veya boyun bölgesindeki fıtığı geriletir ve fıtığın sinire olan basısını azaltır, ağrıları ve uyuşuklukları yok eder.
Cihaz uygulamaları 5 seans sürer, uygulamalar sonrasında çekilen MR' da fıtığın gerilediği ispatlanmıştır.
Toplumda çok sık görülen bel ve boyun fıtığı vakalarında ilaç uygulamalarından ameliyata kadar birçok tedavi seçeneği vardır ancak hastalar genelde daha farklı tedavi yöntemleri aramaktadırlar. Ağrılarından kurtulmak, ağrısız günlerine dönmek, yaşam kalitelerini artırmak istemektedirler. Bu amaca hizmet etmek için kullanılan Antalgic-trak uygun hastalarda yüz güldürücü sonuçlar vermektedir, eski yöntemlerin aksine daha kısa zamanda tedavi olanağı sunmaktadır. 
Antalgic-trak'ın diğer dekompresyon cihazlarından farkı 3 boyutta kullanılabilen tek cihaz olmasıdır. Sinir basısının ve beldeki eğriliğin yönüne göre cihaz sağ ve sol rotasyona veya sağ ve sol lateral fleksiyona getirilip uygulamalar böyle de yapılabilir.

Cihaz bel veya boyun omurları arasındaki açılmayı milimetre olarak da tespit edilebilir ve o bölgede azalan baskı ekrana yansır. Omur aralarında istenen basınç azalması, açılma yani planlanan tedavi hastada ağrıya neden olmadan yapılır.

Antalgic-trak hastanın bel veya boyun bölgesindeki fıtığı geriletir, sinir sıkışmasını önler dolayısıyla ağrıları ve uyuşuklukları yok eder.

Antalgic- trak’ın bel fıtığı ve boyun fıtığı tedavilerinde kullanılan diğer yöntem, cihaz ve uygulamalardan farkı:

1-    Ameliyatsız bir tedavi yöntemidir

2-    Ağrısız bir tedavi yöntemidir

3-    İğne, ilaç gerektirmez, vücuda verilen bir radyasyon/ ışın yoktur

4-    Kişiye zararı yoktur

5-    Hastane yatışı gerektirmez

6-    3 boyutludur ( fıtığın veya eğriliğin yönüne göre cihaz ayarlanabilir böylece tam istediğimiz tedavi imkanı sağlanabilir)

7-    Bilgisayar kontrollüdür

8-    Hastanın omurgasından aldığı basınç sinyallerini ekrana anlık olarak verir (feedback sensörü vardır)

9-    Uygulayan sağlık personeli basınç azalma değerini anlık görebildiği için basınçta istenen azalma miktarını tam olarak ayarlayabilir

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz

Uzm. Dr. Selkin Yılmaz Muluk, 1974 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini 1980 ile 1991 yılları arasında TED Ankara Koleji İlköğretim ve Lisesi'nde tamamladı. Tıp eğitimine ise 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin İngilizce Tıp bölümünde başladı ve 1997 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını ise 2000 ile 2004 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde tamamladı. Uzm. Dr. Selkin Yılmaz Muluk, 1998 ile 2005 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde; 2005 ile 2006 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde; 2006 ile 2007 yılları arasında İzmir Balçova Termal Kaplıcaları'nda; 2007 ile 2015 yılları arasında Medical Park Hastanesi Antalya'da görev yapmıştır. 2015 yılında Medstar Antalya Has ...

Etiketler
Boyun ağrısı
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz
Uzm. Dr. Selkin Yılmaz
Antalya - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube