Bölgesel incelme,

Bölgesel incelme,

Teknolojinin de yardımıyla bölgesel zayıflama işlemlerinde büyük aşamalar kaydediliyor. Son yılların en gözde incelme  operasyonları özellikle ultrasonik ve radyofrekans  teknikleri çok önemli ve en sık kullandığımız teknikler. Radyofrekans ve ultrasonik tekniklere, son zamanlarda bölgeye soğuk uygulayarak incelme sağlayan teknikler de eklendi. ZELTIQ™  CoolSculpting, UltraShape V3, VelaShape III, Accent Vshape vücudun göbek, basen, bel, bölgelerindeki yağların yok edilmesi için kullanılan yöntemlerdir.

Lokal fazlalıklar için Zeltiq

Kilo verdiğimiz halde bir türlü kurtulamadığımız lokal fazlalıkları hedef alan Zeltiq  sistemi, farklı bir mekanizmayla çalışıyor. Bu sistem Coolsculpting teknolojisi ile çalışır. Yani dondurarak vücudu şekillendirir. Uygulama sırasında üzerindeki jel pedle korunan cilt, vakumlu bir kapsülün içine çekiliyor ve tedavi sırasında yağ hücreleri donduruluyor. Son derece konforlu bir tedavi, sadece hasta işlemin ilk üç-dört dakikasında vakumlama yüzünden bir sızı hissediyor. Donma etkisi yağ hücrelerinde programlanmış hücre ölümünü başlatıyor, işlem sonrası jel pedlerle korunan ciltte hafif bir kızarma dışında hiç bir iz kalmıyor. Yağ hücrelerinin sıfır dereceye kadar soğutularak dondurulduğu tedavi yaklaşık 45-60 dakika sürüyor ve tek bir seans yeterli oluyor. İki hafta sonra tedavi edilen bölgedeki küçülme başlıyor, ikinci ve üçüncü aylarda bu daha belirgin bir hal alıyor. Bu bölgedeki yağ hücrelerinin yüzde 30-40 kadarı donarak ölüyor ve bu hücreler bir süre sonra metabolize olarak vücuttan atılmaya başlanıyor. Bu teknoloji sayesinde hiçbir cerrahi işlem  olmaksızın cildin altındaki yağ hücrelerine müdahale edebilir olduk.

UltraShape 3 bölgesel zayıflama  

Yağ hücrelerini parçalayarak başarılı bir şekilde sonuç alan güvenli ve ameliyatsız vücut şekillendirme tedavisidir. Hedeflenen bölgede kan damarları sinir ve cilde zarar vermeden yağ hücresini parçalayan ve cilt sıkılaşması sağlayan rahat bir uygulamadır. İstenmeyen bölgesel yağlan sıvılaştırarak, vücut tarafından kullanılmasını sağlar. Ultrason dalgası, seçilen vücut bölgesinde seçici olarak yağ hücrelerini hedefler ve kan damarı, sinirler gibi çevre dokulara zarar vermeden yağ hücrelerini kırar. Tedavi sırasında yağ hücre zarları parçalanır. Parçalanan yağlar, besinlerden gelen yağ gibi doğal metabolik yollarla karaciğer tarafından işlenir. Ultrashape tedavisi karın, bel ve kalça bölgelerine uygulanır. Yaklaşık 1-1,5 saat süren bir yöntemdir.

VShape bölgesel zayıflama

VShape, özellikle vücudunuzdaki lokal fazlalıklar sorunuyla savaşan  bir yöntem. Sistem, vücuttaki yağ hücrelerini hedef alan, parçalayan ve dışarı atan soğuk ultrason ve radyo frekans teknolojilerini bir araya getiriyor. VShape uygulaması, kademeli bozukluğa ve yayılmaya yol açan yağ hücresi zarlarını diğer hücre çeşitlerini etkilemeden titizlikle kesen akustik kesme dalgası ile başlıyor. Unipolar radyo frekansı özelliği, cildi sıkılaştırmaya ve yapısını düzeltmeye yardımcı oluyor.  Vücudun tüm bölümlerinde kullanılabiliyor. Uygulamanın önemli özelliklerinin, uygulama esnasında ve sonrasında hastanın acı ya da ağrı duymaması, hiçbir şekilde güneş ışınlarından etkilenmemesi, vücutta istenmeyen lekeler ve morlukların oluşmaması olduğunu söylüyor. VShape ile yağ hücrelerinde lizis yani parçalanma başlıyor ve serbest yağ asitlerine dönüşerek sizin tarafınızdan harcanabilir hale geliyor. Tek bölge için 10 gün aralıklarla beş seans uygulama yapılabiliyor.

VelaShape 3 bölgesel incelme

Yağları vücuttan atmaya yardımcı olan teknolojik yöntemlerden VelaShape 3, bipolar adındaki bu radyofrekans, kızılötesi ışık enerjisi ve mekanik masaj karışımından oluşuyor. İlk olarak mekanik masajla tüm vücuda masaj yapılarak yağ kütlesi parçalanmaya çalışılıyor. Sonrasında înfraruj ısı sistemiyle kırılan yağların erimesine yardımcı olunuyor. Lenf drenaj sistemiyle kan dolaşımı hızlandırması amaçlanıyor ve radyo frekans dalgasıyla ciltte sıkılaşma ve incelme sağlanması hedef alınıyor. Velashape 3 programının altı seans ve haftada bir kez uygulanması öneriliyor. Bol su içilmesiyle kırılan yağların idrar yoluyla dışarı atılımını hızlandıracağı gibi vücutta sıkılaşma, incelme ve dolaşım düzelmesi sağlanmaya çalışılıyor. Çıplak tene özel bir jel sistemiyle uygulanan bu program tüm vücudun ısınmasıyla beraber ortalama 40 dakika sürüyor.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Mustafa Karataş

Dr. Mustafa KARATAŞ, 2002 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olarak tıp doktoru unvanını almıştır. 2002-2004 yılları arasında yurt dışında medikal estetik konusunda eğitim alarak, bu alanda eğitimini kendini geliştirmeyi tercih etmiştir. 2004-2007 yılları arasında özel bir hastanenin Estetik ve Kozmetik bölümünde sorumlu hekim olarak görev yapmıştır. 2007’de Dipnot Nişantaşı Estetik Merkezi’ni kurmuştur. Kurucusu ve sahibi olduğu bu merkezde Medikal Estetik alanında hastalarına hizmet vermektedir. Dr. Mustafa KARATAŞ, AMWC, IMCAS, ve AMME gibi her yıl tekrarlanan, dünyadaki estetik ve estetikteki son gelişmelerin takip edilip tartışıldığı kongrelerde ve eğitim programlarında katılımcı doktorlar arasında yer almaktadır. 2006-2009 yılları arasında, botox ve dolgu konusunda Türkiye’deki ilk 10 kullanıcıdan biri olarak p ...

Etiketler
Velashape 3 bölgesel incelme
Dr. Mustafa Karataş
Dr. Mustafa Karataş
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube