Sorularda Ara

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Merhaba, Yaklaşık bir aydır sol göğsümde memeye bastırdığımda bir acı h

Merhaba, Yaklaşık bir aydır sol göğsümde memeye bastırdığımda bir acı hissediyorum. Herhangi bir şişkinlik, şekil bozukluğu veya sürekli devam eden bir ağrı söz konusu değil. Sadece bastırdığımda oluşan bir acı bu. Sizce ne olabilir? Bilgilendirirseniz sevinirim.

6 Eylül 2010 11:24
Uzm. Dr. Aziz Uluışık Doktora Sor

Uzm. Dr. Aziz Uluışık tarafından cevaplandı.

Sayın doktor, aldığım rapor ayrıntıları(Lütfen yardımcı olun) Solunum sist

Sayın doktor, aldığım rapor ayrıntıları(Lütfen yardımcı olun) Solunum sistemi: Her iki hemitoraks solunuma eşit katıldı. Dinlemekle bilateral akciğerlerde sibilan ronküs uyuldu. SFT: REV SFT: FVC:3130 %71 FEV1: 1900 %53 FEV1FVC: %63 REV FEV1:(+40) REV PEF:(+63) LAB. BULGULARI: Prick deri testi:histamin:3x3 yabani ot:4x4 PA akciğer grafisi:Torkas BT:sol akciğer alt lobda yaygın asine örnek görünüm(+) nonspefik bir enfeksiyon açısından anlamlı bulunmuştur. Sağ akciğer alt lobda parakardiyak yerleşimli bronşektazik görünüm ve çevresinde asiner örnek ve yoğunluk artımları izlendi. Tanı:Alerjik astım+mevsimsel alerjik rinit+bronşektazi İlaç raporuma göre 2 yıl kullanacağım ilaçlar Deslortadine 5mg Mometason furoate monohydrate 50mcg Montelukast ...

28 Ağustos 2010 01:09
Uzm. Dr. Aziz Uluışık Doktora Sor

Uzm. Dr. Aziz Uluışık tarafından cevaplandı.

göğüs hastalıkları

Sayın doktor, tıp fakültesi hastanesinde göğüs hastalıklarından çekildiğim filme göre astım ve bronjede(yanlış olabilir)çıktı. Nefes darlığım var ve 2 kez sinüzüt ameliyatı oldum. Balgamım yeşildir. Benim çalıştığım yer üniversite kurumunda matbaadır ve memurum. Matbaa da kağıt tozu, tutkal ve kimyasal maddeler kullanıldığı için ağır koku olan bir çalışma ortamındayım. Doktor bana rapor alıp çalıştığım yeri değiştirmem gerektiğini söyledi. Ancak amirim bu konu da zorluk çıkarıyor. Ben bu halde matbaa da çalışmaya devam edersem ileri de ne gibi zararlarım olur? Akciğer tomografisi çektireceğim. Bazı ilaçları da verdi. Sorumu cevaplandırırsanız sevinirim. Kolay gelsin.

18 Haziran 2010 19:47
Uzm. Dr. Aziz Uluışık Doktora Sor

Uzm. Dr. Aziz Uluışık tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube