Üroonkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

İdrar damlaması

İyi günler sn hocam ben yaklaşık 5 6 ay önce ve devam eden idrarı yaptıktan sonra çamaşırımda sonradan damlama şekliden 3 4 parmak genişliğinde ıslanma her idrarımı yaptıktam sonra oluyor.avcılar ilçe devlet hastanesinde üroloji bölümünde test yaptılar.küçük bir ördek kabı gibi bir şeye idrarımı yaptım.hızı ve boşaltması normal denildi.ama ıslanma sürekli oluyor.bir yumruk genişliğinde çamaşırım ıslanıyor.yaşım 34.piskolojimi bozdu bu durum benim.bu sorunun ne olduğunu anlayamadım.konu hakkında yardımcı olmanızı istiyorum lütfen

28 Haziran 2019 19:10
Doç. Dr. Faruk Özgör Doktora Sor

Doç. Dr. Faruk Özgör tarafından cevaplandı.

Mesane büyümesi

Merhaba hocam. Şikayetlerim idrara çıkarken bekleme, köpüklü idrar, tazyikte azalma, idrara çıktıktan sonra idrar kaçırmanın olması, mesaneyi tam boşaltamama hissi. 3 tane üroflow yapıldı hacim 825, 717 ve 740 ml olarak ölçüldü. Doktorum mesanemin büyümüş olduğundan dolayı bu semptomların görüldüğünü belirtti. Fakat gittiğim bir başka doktor ise nörojen mesane ve bph teşhisi koyup xatral ve betmiga ilacını verdi. Sizce bu sorunlar hangi durumdan kaynaklanıyor? (Ayrıca idrar tahlilinde üreme görülmedi, kan tahlilinde psa değeri normal bulundu, üriner sistem ultrasonografisinde bir sorun bulunmadı böbrek ve mesane için normal denildi)

27 Haziran 2019 17:07
Doç. Dr. Faruk Özgör Doktora Sor

Doç. Dr. Faruk Özgör tarafından cevaplandı.

İdrar Azalması

İyi günler, yaklaşık 4 gün boyunca (önceden hiç olmadı) regl dışında ağrısız kanama oldu, idrarım azalmaya başladı. Önceden idrar yolları enfeksiyonu geçirmiştim bir kaç kere fakat şimdi sorun olduğunu düşünüyorum. Ağrılar yeni başladı, şişkinlik var. Bilgi verebilir misiniz?

28 Mayıs 2019 13:46
Doç. Dr. Faruk Özgör Doktora Sor

Doç. Dr. Faruk Özgör tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube