Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sol böbrek pelvikalisiyel yapılar grade 1 ektazik olup sol üreter proksimali dilatedir.

Sol böbrek pelvikalisiyel yapılar grade 1 ektazik olup sol üreter proksimali dilatedir. Doktor taşın var kanala düşmüş dedi. Cipro ve buscopan yazdı bunları kullan bol su iç dedi. Çok ağrım vardı taşın düştüğünü görmedim ama ağrım geçti. Taş erimiş olabilirmi yada böbreğim iflas etmiş olabilirmi? Böbrek fonksiyonu bozulursa 2 3 günde iflas ederim? Şimdiden teşekkürler hocam.

22 Nisan 2021 19:20
Op. Dr. Nureddin Çelik Doktora Sor

Op. Dr. Nureddin Çelik tarafından cevaplandı.

İdrar Yapma Bozukluğu

Hocam kolay gelsin 19 yaşındayım, 2 aydır idrar tutukluğu (idrar yapmaya başlarken bazen 30 saniye beklemek zorunda kalıyorum, çok güçsüz, ıkınarak, ayak dibine ve sonda damlamalar oluyor) ve sürekli idrar hissi yaşıyorum, üroflov testinde ortalama akım hızı 7,6 ml/s ve tepe akım hızı13,6 ml/s ile darlık var tanısı kondu (3 kesinti, akım süresi 40s, işeme süresi 80s). İdrar testi, tahlillerinde bakteri görünmüyor, prostat volümü19cc normal boyutlarda çıktı fakat yine de idrar yolunu tıkama ihtimali var mıdır (üreter kalibrasyonları normal, mesane duvarı ve kalınlığı normal)? Ayrıca PVR 140cc ölçülmüş hocam, idrar hissinin psikolojik bir durum olmadığı kanısına varabilir miyiz? Teşekkürler, kolay gelsin hocam.

9 Mart 2021 22:57
Op. Dr. Nureddin Çelik Doktora Sor

Op. Dr. Nureddin Çelik tarafından cevaplandı.

Bir anda cinsel güç kaybı

Merhaba hocam yaklaşık 8 yıl önce yere eğilip bir malzeme alıp tam dogrulur iken birden garip bir şey hissettim sanki içimden bir şey koptu o esnada bir anlam veremedim ve yaklaşık yarım saat sonra idrara çıktığımda penisimin eskisi gibi canlı olmadığını hissettim ve idrarda sonra penisimde az bir miktar idrar kaldı daha öncesinde tamamen boşaliyordu ve o gün bu gündür bu sorun devam ediyor penis te idrarı tam bosaltmiyor ve bir kaç damla sonra iç camasira damliyor . Yani ne oldu birdenbire anlamadım düzelir diye düşündüm düzelme di ve o günden sonra penis ereksiyon halinde sertlik oranında düşüş oldu ve ereksiyon olduktan sonra çabuk sönüyor pompalanan kanı geri kaçırıyor. Böyle düzelme yen bir sorunum var bu neyden kaynaklanabilir ben ne ...

9 Aralık 2020 02:00
Op. Dr. Nureddin Çelik Doktora Sor

Op. Dr. Nureddin Çelik tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube