Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Prostat ca

Hocam merhaba. 63 yaşındaki babama 8.26 Psa ile biyopsi yapılıp 7 odakta 3+3=6 kanser tanısı konmuştu. Yapılan pelvik mr'da santral ve median zon yakınlarında pirads 3 ve pirads 4 alanlar görülüp tanı doğrulandı. Lenf nodları, seminal veziküller, diğer tüm çevre dokular normal izlendi. Fakat mr'da şu ifade bizi endişelendirdi. İnceleme alanına giren kemik yapılar belirgin heterojen olarak görüntülenmiştir, tanımlı bulgular ile metastaz açısından anlamlı olabilir.. Bu psa değerinde ve çevre dokular temizken bu mümkün mü hocam? Kemikteki heterojen görüntü başka sebeplere de bağlı olabilir mi? Teşekkürler.

6 Nisan 2018 13:53
Op. Dr. Abidin Egemen İşgören Doktora Sor

Op. Dr. Abidin Egemen İşgören tarafından cevaplandı.

Prostat malign neoplazmi

Abidin bey öncelikle iyi günler. Dedem 75 yaşında 3 ay önce yapılan Psa testinde sonuç 91.19 çıktı. Serbest PSA değeri ise 4.83. Doktorumuz bize hormon tedavisi önerdi 3 ayda bir goserelin, ayda 1 zoledronik asit ve her gün casodex kullanıyor doktorumuz Gleason Skoru hakkında herhangi bir test yapmadı ama bu psa değeri çok yüksek midir yaşı da olduğu için baya tedirginim yararı olur mu acaba diye ya da bünyesini zayıf düşürür mü çok diye. İlaçları kullanmaya başladığımızdan beri herhangi bir değişme olup olmadığına dair bir kan testi de yapmadı ve dedemin kreatinin değeri de 2 gibi bir rakam anlayacağınız durum sizin gözünüzden bakılırsa nasıl beni bilgilendirirseniz gerçekten çok sevinirim. İyi günler diliyorum.

4 Mart 2018 23:17
Op. Dr. Abidin Egemen İşgören Doktora Sor

Op. Dr. Abidin Egemen İşgören tarafından cevaplandı.

prostat ca

Hocam merhaba. 63 yaşındaki babamda idrar sıkıntıları dolasıyla ölçülen PSA değeri 8.26, free psa ise 2.31 çıkmıştı. Sonrasında yapılan pelvik us'de prostat boyutları 53x58x58mm ve volümü 94ml ölçüldü. Biyopsi yapıldı, sonuç şu şekilde: R1 (%40), R2, R3, R4 (%50), R5 (%20), L1 (%50), L2 (%60) Hepsi Gleason 3+3=6 çıktı, diğer R6, L3, L4, L5, L6 temiz. Bu sonuları nasıl yorumlarsınız, sizce kanser kapsül dışına ya da lenf nodları, kemik ve uzak organlara sıçramış olma ihtimali var mıdır? Nasıl bir tedavi önerirsiniz? Çok teşekkürler şimdiden.

12 Ocak 2018 23:49
Op. Dr. Abidin Egemen İşgören Doktora Sor

Op. Dr. Abidin Egemen İşgören tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube