Sorularda Ara

Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

prostat hastalıkları

Sayın hocam kolay gelsin. 51 yaşındayım.İdrar yaparken zorlanıyorum,bazen çatallanma oluyor.Gecede bir bazen iki defa idrara kalkıyorum.İdrara başlamada zorlanıyorum.Bu şikayetlerle doktora gittim.Tahlil ve ultrason çektirdi. Total psa:(0,72) Ultrason raporun da prostat boyutları 42,5 x 43 x 39 mm(yaklaşık 38 gr.)olarak ölçülmüş.Şuan ilaç falan kullanmıyorum.Kullanmalımıyım.Bu sonuçları yorumlarsanız sevinirim. İkinci sorumda;Sosyal medyada PROSTONOR isimli bir karışımın prostatı tedavi etti ile alakalı sıkça bilgi görmekteyiz.Bu konuda bilgi verebilirmisiniz.Teşekkür ediyorum.

25 Temmuz 2017 16:04
Op. Dr. Tuğrul Türker Doktora Sor

Op. Dr. Tuğrul Türker tarafından cevaplandı.

Prostat büyümesi

65 yaşındaki babamın Prostat büyümesi rahatsızlığı var ve xatral adlı ilacı kullanıyor. daha yan etkisiz ve daha etkili bir ilaç tadavisi mevcut mu? ameliyat şuan için gerekli mi? HASTANIN ÜRİNER SİSTEM USG İNCELENMESİNDE her iki böbreğinşekil ve boyutu parankim kalınlıklarıve parankim ekoları normal olup konturları düzgündür. Toplayıcı sistemlerinde taş veya obst. bulgusu izlenmedi. SOL BÖBREK ÜST BÖLGEDE MİLİMETRİK CİDAR KALSİFİKASYONU BULUNAN 7*5 MM BOYUTLU SEPTASIZ İNCE CİDARLI ANEKOİKKORKİTALPÜR KİST İZLENDİ.her ikisürrenal lojda incelenebildiği kadar patolojik bulgu izlenmedi.mesane duvar kalınlığı normaldir.lümende yer kaplayan kitlesel oluşum ve taş izlenmedi. POSTMİKSİON USG İNCELENMESİNDE MESANEDE YAKLAŞIK 37 CC REZİDÜEL İDRAR İZL...

20 Ocak 2017 19:34
Op. Dr. Tuğrul Türker Doktora Sor

Op. Dr. Tuğrul Türker tarafından cevaplandı.

Altında Yatan Sebep

Boşalmalarımın beni güçsüzleştirdiği zamanlarda çok ağır bir diyet yapardım ve aynı zamanda kolumda tenisçi dirseği vardı ve halen geçmedi.Bunlara rağmen sık boşalmalarıma ve ağır diyetlerime devam ettim.Azıcık mezi bile çıksa beni kötü etkilemesinin altında yatan sebep tenisçi dirseği olabilir mi?

12 Ekim 2016 13:01
Op. Dr. Tuğrul Türker Doktora Sor

Op. Dr. Tuğrul Türker tarafından cevaplandı.

prostat buyumesinde prostat bezine botok injekte edilmesi

Prostat büyümesinde , botox uygulamasi ve Prostat embolizasyonu , olarak uygulanan yeni tedavi yontemler ,klasik operayon yontemlereine gore ,kalicimi,guvenilirmi yan etkileri varmi, teşekkür ederim.

8 Ekim 2016 17:31
Op. Dr. Tuğrul Türker Doktora Sor

Op. Dr. Tuğrul Türker tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube