Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

mesane kanseri

30 yaşındayım 03 aylık hamileyken mesane tümörü aldrdm patoloji raporu şöyle degışci epitel hücreli karsinm hıstolojık grade 2 (who ısup 2004 )yuksek grade büyüme genelde ekzofıtık kısmen endofıtık lamina ve kas inovasyon görülmedi sonrasında sadece takıp edıldı nuks yok sizce nasıl tedavı olmalyım?

12 Ocak 2017 12:28
Prof. Dr. Tolga Akman Doktora Sor

Prof. Dr. Tolga Akman tarafından cevaplandı.

mesane tümörü

İyi günler hocam benim babamın yaklaşık 3 aydır süren kanlı idrar şikayeti vardı ve sık sık idrara çıkıyordu. Bu yüzden doktora gitti ve tahliller ve sistografi sonucunda doktoru mesane tümöründen şüphelendi ve TUR ameliyatı oldu ve alınan parça patolojiye gitti. raporda ; tanı olarak şiddetli kronik aktif inflamasyon, reaktif epitelyal değişiklikler ve önemi belirsiz sitolojik atipi mesane yazıyor. ayrıca ince iğne aspirasyonunda tanı olarak ; inflamasyon hücreleri ve az sayıda dejenere üretelyal epitel hücreleri ; mesane yıkama sıvısı; yayma yazıyor. hocam bu sonuçlara göre babam mesane kanseri mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

28 Aralık 2016 14:05
Prof. Dr. Tolga Akman Doktora Sor

Prof. Dr. Tolga Akman tarafından cevaplandı.

Idrar sitolojisi

Hocam iyi aksamlar 24 yasindayim.herhangi bi sikayetim yok.rutin kontroller de yaklasik 3 4 aydir normal idrar tahlilimde 1 hemoglobin 40 eritrosit cikiyor. Bunun uzerine idrarda sitoloji bakildi.sonuc su sekilde yaziyor.MİKROSKOPİK BULGULAR: Skuamöz ve ürotelyal hücreler, PNL'ler, eritorsitler ve kristaller izlenmektedir. Bu ne anlama geliyor kotu bi durum mu? Mesane ca olma olasiligi var midir?

27 Aralık 2016 23:59
Prof. Dr. Tolga Akman Doktora Sor

Prof. Dr. Tolga Akman tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube