Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 7 soru cevaplandı.

tüp bebek tedavisi hakkında bilgi

tüp bebek tedavisi nasıl olur, bu konu hakkında prpr işlemi duydum ancak nedir bilmiyorum birçok şeyden bahsedildi ben emin olamasım ?

1 Eylül 2019 14:49
Op. Dr. Filip Taşhan Doktora Sor

Op. Dr. Filip Taşhan tarafından cevaplandı.

Kızlık zarı

Hocam adetimden bir gun sonra sevgilimle bulustuk bitti sandim adetim ama gunduz sabah birazcik kan geldi aksama baktim vajinamda akinti yok sevgilimle birlikte olduk ama penisi vajinama tam anlamiyla girmedi sadece bir iki cm girdi oda bir kac kez sonra sürtünme yoluyla birlikte olduk lavaboda cok fazla olmayan kan gordum oda peceteyi vajinama bastırinca geldi ama cok az ertesi gunde biraz daha geldi kan ve sızlama acı var genital bölgemde tahris olmustur diye dusundum cunku genital bolgem kuruydu hic ıslanmadi sizce kizligim bozulmusmudur ?

28 Haziran 2019 15:14
Doç. Dr. Nermin Köşüş Doktora Sor

Doç. Dr. Nermin Köşüş tarafından cevaplandı.

İlişki sonrası kanama

Merhaba doktor bey benim ilişkiden sonra kanamam oluyordu doktor küçük yaralar olduğunu söyledi smear yapıldı temiz çıktı ama baya kanamam oluyodu küçük bi yara bu kadar kanama yaparmı smear temiz çıktı ama yinede korkuyorum başka birşey varmıdır ?

15 Aralık 2017 19:47
Op. Dr. Murat Erdemir Doktora Sor

Op. Dr. Murat Erdemir tarafından cevaplandı.

Gebelik ihtimali?

Hocam merhaba, ben gecen ekim ayının 5 inde adet oldum 2-3 gibi olması lazımdı ama gecikmistim.Birde ilk kahverengi bir akıntı gelmişti daha sonra kırmızıya dönmüştü.Bu ayda kasımın 5 inde olmam gerekti ama olmadım.Cinsel bi hayatım yok bir birlikteliğim olmadı yakınlık oluyor ama spermin vaginaya ulaşacağı bir şekilde değil.Kasık bolgemde hafif şişlik var ve adet olmadığım için çok düşünüyorum ve bu yüzden arada midem bulaniyor birde bende kist var bundan dolayı da gecikmelerim oluyo olabilir mi son 2 aydır duzensizim bu şekilde cevaplandırırsınız sevinirim.

8 Kasım 2017 16:52
Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu tarafından cevaplandı.

Gebelik ihtimali olabilir mi

Merhaba. Gecen ay yani ekimin 5 inde hasta oldum normalde 2-3 gibi olurdum ama gecikmistim ilk önce kahverengi bi akıntı gelmişti daha sonra kırmızıya dönmüştü. Bu ayda 5 inde olmam gerekirdi ama olmadım ilişkiye girme gibi bir durum söz konusu değil ama çok kafama takıyorum kasık bolgemde hafif şişlik var arada midem bulanıyor gibi çok düşünmekten mi cevaplarsaniz sevinirim.

7 Kasım 2017 11:11
Op. Dr. Ali Enver Kurt Doktora Sor

Op. Dr. Ali Enver Kurt tarafından cevaplandı.

Hamilelik ihtimali

Adetim düzensizdi 5 aylık evliyim evlendiğimden beri daha da düzensiz oldu hep gecikiyor 15 gün falan gecikiyor. geçen ay sadece 5 gün leke şeklinde adet gördüm adetin 8.gunu doktora gittim sol overde 15 folikul gibi bişey dedi bende nedir diye sorduğumda yumurta var dedi eşimle ilişki yaşarsam döllenir mı diye 6sorduğumda sanmıyorum dedi bu arada şunu da belirteyim doktora adetim biteli bir hafta oldu dedim o an öyle hatırladım nedense ama adetim biteli 3 gün olmuştu ve ben 5 gün tek leke şeklinde adet görmüştüm bunlarla ilgili 2 sorum var doktor neden yumurtanin dollenecgi düşünmedi ve ben eşimle o sıralar da ilişki yaşadım hamile kalma şansım var mi? şimdiden teşekkür ederim

5 Ağustos 2017 12:32
Op. Dr. Betül Kalay Doktora Sor

Op. Dr. Betül Kalay tarafından cevaplandı.

TÜP BEBEK BAŞARISIZLIĞI, BORDERLİNE OVER CA

HOCAM İYİ ÇALIŞMALAR.37 YAŞIMDAYIM,12 YILLIK EVLİYİM, 8 YIL ÖNCE SPONTANE GEBELİK YAŞADIM FAKAT 2. AYDA KALP ATIŞLARI OLMADIĞI İÇİN DÜŞÜKLE SONUÇLANDI. GEBELİKTEN 2 YIL SONRA ÖZEL BİR TÜP BEBEK MERKEZİNDE 3 KEZ NEGATİF SONUÇLANAN AŞILAMA YAPTIRDIM.TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLAYACAĞIMIZ AY RAHATSIZLANDIM VE ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE SOL YUMURTALIĞIM BORDERLİNE OVER CA TEŞHİSİYLE ALINDI, KEMOTERAPİ GÖRMEDİM.İYİLEŞME SÜRECİNDEN SONRA AYNI ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE NEGATİF SONUÇLANAN 4 TÜP BEBEK TEDAVİSİ GÖRDÜM, HER SEFERİNDE TEK YUMURTALIKTAN 10 İLA 16 ARASI YUMURTA TOPLANDI VE 3- 6 ARASI EMBRİYO OLUŞTU. 5. GÜN EMBRİYOSUNUN TRANSFER EDİLDİĞİ DE OLDU, ANCAK TEST GÜNÜNDE SONUÇLAR HEP NEGATİFTİ.TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE RAHİM İÇİ DÜZENLEMESİ, RAHİME TUTUNMA...

31 Mart 2017 16:09
Prof. Dr. Mesut Öktem Doktora Sor

Prof. Dr. Mesut Öktem tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube