Radyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tomografi zararları

Hocam haziran 2020 de akciğer röntgeni ağustos 2020 de üst alt abdomen normal tomografi çekildim fakat şikayetim devam edince 20 gün sonra başka bir hastanede ilaçlı üst alt tomografi çekilmem gerektiğini söyledi doktor bey fakat anlamadığım raporumda kontrastlı ve iv kontrastlı üst alt abdomen incelemesi yazıyordu?? Olması gereken bu mu yani ben bu anlattıklarımla 2 değil 3 kere mi tomografi çekilmiş oldum. Yoksa normali böyle mi ilaçlı tomografinin. Fazla dozda radyasyon mu aldım acaba? Okuduklarımın içinden çıkamadım, gerildim. Vücuduma çok mu zarar verdim acaba?

18 Nisan 2021 05:13
Uzm. Dr. Ömer Koçak Doktora Sor

Uzm. Dr. Ömer Koçak tarafından cevaplandı.

Tomografi zararları

Hocam iyi günler. Ben bu yıl haziran ayında 1 akciğer röntgeni daha sonrasında ağustos ayında 1 alt-üst abdomen tomografi, 20 gün sonra da kontrastlı üst-alt abdomen tomografisi, ocak ayında 1 tane daha akciğer filmi ve son olarak 1 dizimden film çekilmek durumunda kaldım. Yani normal mi bu doz bu 1 sene içinde öğrenmek istiyorum. Çok fazla kafama takıldı okuduğum şeylerden.

5 Nisan 2021 18:32
Uzm. Dr. Ömer Koçak Doktora Sor

Uzm. Dr. Ömer Koçak tarafından cevaplandı.

ilaçlı tomografi

Hocam merhaba , ben böbreğimdeki polip yapının ayrıntısı işçin ilaçlı tomografi çektirmek zorunda kaldım ve biraz araştırınca çok fazla radyasyon içerdiğini öğrendim,girmeden önce de doktorum gebelik fikrini 1-2 ay ertelemem gerektiğini söyledi. sormak istediğim şu hocam. bu radyasyonu sağlıklı bir şekilde vücuttan atmak ya da etkisini en aza indirmek için neler yapabilirim ? ve kanser riskim varmıdır ? bebek için 1 ay beklemem yeterli olurmu hocam ilaçlı altı karın çekimi yapıldı

30 Ekim 2019 14:37
Uzm. Dr. Ömer Koçak Doktora Sor

Uzm. Dr. Ömer Koçak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube