Sorularda Ara

Radyasyon Onkolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kalça MRı hakkında bilgi

Hocam kolay gelsin kalça MRı yorumlayabilir misiniz SOL KOKSOFEMORAL EKLEM MRG İNCELEMEDE: T2 FSE transvers, T1 SE aksiyel, T2 yağ baskılı koronal planda görüntüler elde olunmustur. Sol kalça eklem aralığı normal genişlikte olup, ekleme komşu kortikal kemik yüzler düzenlidir. Kaput femoris, kollum femoris ve minör oluşumları ile femur şaftının izlenebilen kesimleri normal sinyal intensitededir. Kortikal bütünlük korunmuştur. Sol eklem aralığında fizyolojik miktarda sıvı mevcut olup eklem yüzeyleri düzgün olarak izlenmektedir. Sol trokantör majöris lokalizasyonunda milimetrik boyutta kompakt kemik adacığı izlenmiştir. Asetebulum tavanında yaklaşık 8.7x3.2 mm boyutlarında bening natürde lezyon izlenmiştir ( Fibröz kortikal defekt ? ).

13 Haziran 2021 09:31
Doç. Dr. Ahmet Dirier Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet Dirier tarafından cevaplandı.

radyoterapi gerekli mi?

merhaba hocam annem(54 yaş) akciğer kanserinden ameliyat oldu ve sağ akciğerinin 3 te 1 i alındı. doktorlar birinci evre olduğunu biyopsi raporuna göre tümör cinsi adenokarsinom. ayrıca ameliyatla lenf bezleride çıkarıldı,26 adet lenf bezlerinden 11 numaralı istasyonda 5 lenf bezinden 3 tanesinde metastas olduğu tespit edildi. medikal onkolog 4 kür kemoterapi önerdi ve şimdi kemoterapisi tamamlandı. hocam ayrıca radyoterapi almasına gerek var mı? çok teşekkür ederim

15 Ekim 2017 16:22
Doç. Dr. Ahmet Dirier Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet Dirier tarafından cevaplandı.

ayakta şişlik

Hocam iyi günler.Annemin ayağında baş parmağın hafif yan üst köşesinde yuvarlak bir şişlik meydana geldi.ağrı yapmıyor.Doktora gittik kan aldılar.Doktor eğer şişlik varsa çok ilerlemiştir dedi çok korktum daha sonra muayane etti ayakkabı vurmasıda olabilir dedi.acaba ayağın o bölgesinde oluşan şişlik kanser habercisi olabilirmi ?

18 Eylül 2015 16:54
Doç. Dr. Ahmet Dirier Doktora Sor

Doç. Dr. Ahmet Dirier tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube