Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Geceleri rahat nefes alamamak

Geceleri uyumaya çalışırken ortamın sıcak olduğunu, aldığım nefesim bana yetmediğini hissediyorum. Derin nefes alsam dahi boğuluyormuş gibi hissediyorum ayrıca geceleri çoğunlukla endişeli ve kaygılı oluyorum. Sebebi psikolojik olabilir mi? Belirtmek isterim ki hastalıklara takıntılıyım en ufak bir belirtiyi çok büyük şeylere yoruyorum.

31 Ocak 2019 02:52
Psk. Sibel Yalman Doktora Sor

Psk. Sibel Yalman tarafından cevaplandı.

Neden böyleyim

Bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum.Çok stresli ve çok sinirliyim.Eskisi gibi değilim sanki hayat enerjim gitmiş gibi çünkü 4 senedir sevgilim var aynı okuldayız sürekli beraberiz önceden onunla çok mutluydum hep birlikte olmak isterdim 1 saat bile konuşmasak özlerdim şimdi öyle değilim bu duruma çok üzülüyorum bir çıkış yolu bulamıyorum sevgim mi bitti sürekli birlikte olduğumuz için mi böyle sınav stresimi bilmiyorum ama tekrar eskisi gibi mutlu olmak istiyorum o günlere geri dönmek

22 Nisan 2017 21:26
Psk. Sibel Yalman Doktora Sor

Psk. Sibel Yalman tarafından cevaplandı.

Obsesif kompulsif bozukluk

Merhaba. Bana 4 yıl öncesine kadar okb teşhisi verildi. Fakat o günden beri tedaviye başlayamadım ilaç içmekten korkuyorum. Tüm tanıdıklarım bana yabanciymis gibi gelmeye başladı. 6 yıllık sevgilimle iken bile ben onun yanında yabanciymisim gibi hissediyorum kafamda saçma sapan cinsel durtuler var kafamdan atamıyorum kafamdan geçenleri sanki gerçekten ben düşünüyorum gibi hissediyorum 4 yıldır iyice ilerledi artık dayanamıyorum psikiyatri doktoruna ilaç içmekten korktuğumu söylüyorum içeceksin diyor olmuyor işte içemiyorum.

8 Mart 2017 21:39
Psk. Sibel Yalman Doktora Sor

Psk. Sibel Yalman tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube