Sorularda Ara

Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

İğne Korkusu ve Sonuçları

6-7 yaşımdan itibaren iğne korkusu yaşıyorum. Şu an 24 yaşımdayım ve hala devam ediyor bu sorunum. Önceleri iğne sözü geçince bile kalp atışlarım hızlanırdı ve baş dönmesi gibi mide bulantısı gibi sıkıntılarım olurdu o an. İğneyi görünce ise gözlerim kararırdı ve direk kusardım. 2 yıl öncesine kadar da iğneyi görünce soğuk soğuk terleyip vücudum buz kesiliyordu ve bayılıyordum. Şimdi ise iğneden ve kan alınmasından dolayı mide bulantısı kusma göz kararması soğuk soğuk terleme titreme hepsini yaşıyorum , sadece bayılma olmayabiliyor. En az 12 saat kadar kendimi toparlayamıyorum. Bunu nasıl yenebilirim hiç bilmiyorum ???

21 Şubat 2014 11:36
Psk. Arzu Bilcan Doktora Sor

Psk. Arzu Bilcan tarafından cevaplandı.

Aldatilma Psikolojisi

Arzu hanim merabalar,annem cok uysal kirilmasi ve sinirlenmesi neredeyse imkansiz biridir bu konuda eşik degeri cok yuksek.Kendisi 53 yaşında bir ilkokul ogretmeni babamla 32 yillik evliler.Babam cok sinirli sabirsiz biridir.Anne ve babam cok siddetli kavgalar ettiler ve babam evden ayrilmak zorunda kaldi cunku apartmana hatta mahalleye rezil oldular.Eve gitmezse kavga da cikmayacakti.Ayrica sabaha kadar da uyutmuyordu annem..babamin sabah erken ise gidecegini dusunmeden.3 ay once evlendim ve annem dugunden bir gun once bile babamla kavga etti.hala devam ediyor ve babam bugun bosanmaya karar verdigini soyledi.eger annem psikolog yardimi alirsa duzeleceginden eminim ama bunu kabul etmiyor.sizden istegim tabi ki bana yol gostermeniz ama bolud...

20 Ocak 2014 17:09
Psk. Arzu Bilcan Doktora Sor

Psk. Arzu Bilcan tarafından cevaplandı.

psikolojik destek almak istiyorum

bir yıllık evliyim. evliliğim karma karışık bir durum aldı. ne yapacağımı bilmiyorum. psikolojik destek almak istiyorum.yardımcı olabilir misiniz?

24 Haziran 2013 15:34
Psk. Arzu Bilcan Doktora Sor

Psk. Arzu Bilcan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube