Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hiperaktivite ve dikkat eksikliği

Oglum 3yasinda çok hareketli ve yaramaz bir çocuk başıni duvara yere vuruyor çocuk pskiyatriye götürdük dikkat dağınıklığı var dedi risperdal surup verdi sorum şu oğlum kalp hastası bikuspit aort tehsisi konuldu sururpun yan etkilerinden kalp hastalrina önerilmez v.s şeyler yaziyo më yapmalıyım

3 Haziran 2016 08:53
Çocuk Gelişim Uzmanı Emre Sipahioğlu Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Emre Sipahioğlu tarafından cevaplandı.

İşleri erteliyorum

Merhaba Emrah ağabey, ben 20 yaşındayım ve bipolar bozukluk hastasıyım. Hastalığım ile ilgili bir sorunum yok fakat işleri çok erteliyorum özellikle ders çalışmayı. Ritalin erteleme huyuma çok iyi geliyor fakat Ritalin kullanırken bile ders çalışmaya hiç yaklaşmıyorum. Halbuki ki öğrenmek ve öğrendiğim konularda tartışmak çok hoşuma gidiyor. Bir arkadaşla konuşmak veya papağanım ile ilgilenmek çok daha fazla keyifli geliyor. Birazdan çalışmaya başlayacağım, bir çay içeyim çalışmaya başlayacağım diye sürekli erteliyorum. Terapi almam faydalı olur mu? Eğer olursa yüzde kaç ihtimalle işe yarar ve kaç seansta biter söyleyebilir misiniz? Çok teşekkür ederim, meslek hayatınızda başarılar dilerim.

4 Mayıs 2016 01:10
Çocuk Gelişim Uzmanı Emre Sipahioğlu Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Emre Sipahioğlu tarafından cevaplandı.

okumada güçlük

Merhaba efendim benim 2 sınıfa giden oğlum var . Türkçe dersinde yada özellikle okumada zorlanıyor yani okurken atlama yutma yada yanlış okuyor hepsini olmasa da çoğunu . fakat bazen haftada 1000 sayfa kitap okuyor oda gaza gelince .çok mükemmelliyetci yapısı var testlerde yanlış çıkınca ağlıyor hiç yanlışı çıkmayacak hatayı kabul etmıyor. Ama okuması kotu olmasına rağmen testlerde 1 veya 2 yanlış çıkıyor. Öğretmeniyle konuştuk okuması kötü ama testlerde çok yanlışı çıkmadığı için sorun olarak görmedim dedi.ama ilerde bu sorun olmazmi? Nedeni ne olabilir? Derslerinde anlamada sorun yok öğretmen gayet zeki bi çocuk diyor. Ama okurken yutma ekleme yanlış okuyor ne yapmalıyız sizce? Düzelir mi acaba.

15 Nisan 2016 09:59
Çocuk Gelişim Uzmanı Emre Sipahioğlu Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Emre Sipahioğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube