Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Erken Boşalma Hak.

Merhabalar. 20 yaşındayım ve bir sorum olacaktı ; Hocam ben şu ana kadar cinsel birliktelik yaşamadım. Evlenene kadar da yaşamayı düşünmüyorum ve önümde yaklaşık olarak 3 sene var. Ancak aklıma geldikte beni terleten ve çok endişe etmeme neden olan bir sıkıntım var.. İlk masturbasyona başladıgımdan beri bunu hızlı bir şekilde yaptım. Yani belki 6-7 yıldır ... Hızlıdan kastım , baya hızlı , bir masturbasyon süresi maksimum yarım dakikadır ki zaten zevk aldıgım gibi boşalıyordum öncesindeki zevk çok azdı.. Hocam erken boşalmaya , hızlı masturbasyonun neden oldugunu biliyorum. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor ? Şimdiden aldatılma korkusu bile yaşamaya başladım desem yeridir... Masturbasyon yaptıgım zaman , yavaş yaparsam eğer, az zevk alıyorum...

26 Haziran 2016 14:26
Uzm. Psk. Özlem Bugur Doktora Sor

Uzm. Psk. Özlem Bugur tarafından cevaplandı.

bir sorun mu?

Merhaba,çok merak ettiğim cinsel bir sorunum var. Ben küçüklüğümden beri sık olarak yüzüstü mastürbasyon yapıyorum. Yastığı altıma alıp sürtünerek. Bazen günde 2-3 defa yaptığım oluyor. Bu şekilde yapıyorum çünkü kızlık zarına da zarar vermek istemiyorum. Bunun TMS(travmatik mastürbasyon sendromu) adlı bir soruna yol açtığını okudum internette. Fakat genellikle erkekler üzerinde durulmuş. Benim merak ettiğim bu gelecekte benim için de bir probleme yol açar mı ?Kadınlar için zararlı değil midir? Ve mastürbasyonun sık olmasının bir zararı olur mu ? Bir limiti var mı günlük ?

4 Ocak 2016 01:54
Uzm. Psk. Özlem Bugur Doktora Sor

Uzm. Psk. Özlem Bugur tarafından cevaplandı.

Merhaba Özlem Hanım

Merhaba Ben 23 yaşındayım ve size sertlesme sorunu ile ilgili yazmak istedim. Bundan yaklasık olarak 6-7 ay önce cinsel ilişki sırasında sertlesme problemi yasadım. O gün biraz yorgun,uykusuz,ve alkollüydüm.Bu sebepleri düşünerekten daha ilişkiye baslamadan kendi kendime dedim ki yorgun uykusuz alkolluyum diye kesin sertlesme sorunu olabilir ve akabinde öyle de oldu sertlesme sorunu ile karsılastım.Hayatımda ilk defa o gün sertlesme sorunu oldu ve cok dert etmedim biliyordum ki olumsuz düsündüm diye öyle oldu.daha sonra ki ilişkilerimde her zaman kaygı oluyordu fakat ben düsünmemeye calıstım ve sorunsuz sekilde sertlesme oluyordu . Bundan 15 gün once yine ilişkiye girmeden once olumsuz düsündüm yorgundum ve dedim sertlesme olmayacak ve yine...

21 Ekim 2015 21:44
Uzm. Psk. Özlem Bugur Doktora Sor

Uzm. Psk. Özlem Bugur tarafından cevaplandı.

cinsel sorun...

Merhabalar hocam benim penisim erekte halinde dik bir sekilde yani karnima paralel olarak duruyor. Erekte halde baske yone egmek mumkun olmuyor ve haliyle bu durumdan sikinti cinsel iliskide duyuyorum. Ayriyetten cinsel iliskide cok gec bosaliyorum ve hatta bazen hic bosalamiyorum. Bosalamadan cinsel iliskiyi bitirdigimiz cok oluyor. Bu arada 24 yasindayim. Bu sorunlar iliskili midir ? Neler yapmam lazim ? Sagolun.

19 Eylül 2015 17:40
Uzm. Psk. Özlem Bugur Doktora Sor

Uzm. Psk. Özlem Bugur tarafından cevaplandı.

Doyumsuzluk

Merhaba hocam ben bakireyim arada sırada kilotris üzerinden mastürbasyon yapıyorum normalde bir kere orgazm olduktan sonra rahatlayan biriyim ama bir haftadır aşırı istekliyim orgazmdan sonra rahatlayamıyorum tekrar tekrar yapıyorum ve ne kadar yaparsam yapayım doymuyorum sizce bu ne olabilir nemfomaniye yakalanmış olabilir miyim? Zamanla geçer mi?

13 Eylül 2015 23:42
Uzm. Psk. Özlem Bugur Doktora Sor

Uzm. Psk. Özlem Bugur tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube