Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Panik atak Kaygi

Hocam merhaba, sinavda olusan tanimlayamadigim bir rahatsizligim soz konusu bu konuda yardiminizi rica ederim. Cok sikintiliyim. Sinava girdigimde sureyle ve sorularla savasirken bir kaygi korku ve birsey dusunemiyorum. Aylarca calistigim konulari hatirlamiyorum. Panik atak mi yasiyorum bilemiyorum yardimci olabilir misiniz bu konuda. Simdiden tesekkur ederim.

23 Mart 2016 23:02
Dr.Öğr.Üyesi Sema Bengi Gürkan Doktora Sor

Dr.Öğr.Üyesi Sema Bengi Gürkan tarafından cevaplandı.

lutfen yardım edın

merabalar benım sorunum her an etrafımdakiler ailem cocuklarım yada ben hastalanıcaz acıllık olucaz bısey olucaz dıye cok korkuyorum.2 tane cocugum var.en ufak bır hastalıklarında kalbim çok hızlı atmaya baslıyo nefesım kesılıyo bacaklarım tıtrıyo.bısey olucak diye cok korkuyorum.psikoloğo gittim.bana citol verdi ama kullanmadım.ilac kullanmak ıstemıyorum.uyumak uyusmak istemıyorum.ben bundan nasıl kurtulabılırım?lutfen yardım edın.tesekkurler.

3 Mayıs 2015 19:26
Dr.Öğr.Üyesi Sema Bengi Gürkan Doktora Sor

Dr.Öğr.Üyesi Sema Bengi Gürkan tarafından cevaplandı.

Ankaiyete

Merhabalar Hocam , ben yaklaşık 2 buçuk yıl paxera 20 mg ilaç kullandım.Heyecan ataklarım , bazen toplantılarda , sunumlarda oluyordu.Ayrıca mesela saygı duruşunda , istiklal marşı okunurken düşecek gibi olurdum , kendimi sıkardım , mesleğim gereği toplantılar yaparken bazen birden bırakasım gelirdi , berberde de aynı şeylere maruz kalırdım .Ama hepsini bir şekilde atlatıyordum , doktorum 20 mg olan paxera yı 2,5 yıl sonra 10 mg a düşürdü, 3 hafta önce de bir gün alıp bir gün almamak üzere kesmeye başladı derken ben kötü oldum.Gün içi sersem gibi olmaya başladım , içim bayılır gibi oldu doktora gittim .Paxera ya tekrar 10 mg olarak devam etmeli ve ek olarak da tranko buskas ve dulester 30 mg verdi , sizce ne olacak , ilaç istemiyorum artık ...

3 Mayıs 2015 19:26
Dr.Öğr.Üyesi Sema Bengi Gürkan Doktora Sor

Dr.Öğr.Üyesi Sema Bengi Gürkan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube