Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

ilaçlar

Merhaba sayın doktor, lustral 200 mg , efexor 75 mg ve risperdal 1 mg kullanmaktayım, bunların yanına sarı kantaron, kedi otu, passiflora gibi bitkisel antidepresanlar eklesem bi sakıncası olur mu?

2 Mart 2015 12:26
Dr. Umut Yıldız Doktora Sor

Dr. Umut Yıldız tarafından cevaplandı.

tükenmişlik sendromu mu?

Merhaba eşimin rahatsızlanması ve konan teşhisin ardından önce mükemmel savaşçıyı oynadım, tavşan uykusunda çok az uyuyarak ve sabah işe giderek, akşamları da bütün enerjimi ona kanalize ederek geçirdiğim bir ayın sonunda çok yorulduğumu farkettim. Tükenmişlik sendromu mu yaşıyorum acaba?Huzursuz ve gerginim, daha da kötüye gidecekmiş gibi düşünmeye engel olamıyorum, iştahım kapandı, mide barsak şikayetlerim var artık. Sosyal hayatım neredeyse sıfırlandı, yaptığım işlerde dikkatimi toplayamıyorum, kimseye verecek bişeyim kalmamış gibi hissediyorum. Uykum şu am yerinde ama bana yetmiyor. Yorgun ve gergin uyanıyorum. Bunlar tükenmişlik sendromu mu? Teşekkürler.

26 Şubat 2015 16:05
Dr. Umut Yıldız Doktora Sor

Dr. Umut Yıldız tarafından cevaplandı.

OKB SORUNUMUZ VAR, TEDAVİYE NEREDEN BAŞLAMALIYIZ?

Hocam merhaba, 21 yaşındaki erkek kardeşime 3 yıl önce OKB tanısı kondu ve faverin 100mg (günde 1) ilaç verildi. Daha evvel yaşa bağlı ve kendiliğinden yok olan epilepsi rahatsızlığı geçirdi,5 yıl ilaç kullandı ve iyileşti. Bununla bir ilgisi olabilir mi? Bazen sabahları huzursuz uyanıyor ve kalktığında uzun bir süre yemek yiyemiyor. Ya hiç yemek yiyemezsem ne olur kaygısıyla başedemiyor. Nereden başlamalı ne yapmalıyız?Önce size mi gelmeli yoksa psikolog yardımı ile mi başlamalı? Bu rahatsızlığı tüm aileyi etkiliyor. Çaresiz hissediyoruz. İnternetten yaptığım araştırmalarda ilaçla birlikte bilişsel-davranışsal terapi alması gerektiğini gördüm. Ayrıca İzmir'de OKB konusunda başarılı bir psikolog önerisi de rica edeceğim sizden. Lütfen yardı...

10 Şubat 2015 20:21
Dr. Umut Yıldız Doktora Sor

Dr. Umut Yıldız tarafından cevaplandı.

SOSYL FOBI

hocam saygılar bende sosyal fobı var ayrıca buna baglı kekemelık var topluma karsı konusunca ve telefonda olunca sıkıntım ve kekemelıgım oluyor cpralex 10 mg alıyorum sızce bu ılac yeterlımı dıger doktor cıpram verdı 2 sıde aynı etkıyı gozterırmı bunun ıcın onerınız yokmu ılac dısı onerınız yokmu 15 gunde kekemelık tedavısını onerırmısınız

20 Şubat 2014 14:54
Dr. Umut Yıldız Doktora Sor

Dr. Umut Yıldız tarafından cevaplandı.

alkol tedavisi

Merhaba,benim eşimin alkol problemi var. Uzun zamandır inkar ediyor,en sonunda problemini kabullendi. Sorum, tedavi prosedürü nasıl olmalı,hangi ilaç,hastanedemi yatmalı yoksa ..??? İzmir ve çevresi için bir yer yada uzman tavsiye edebilirmisiniz? çok teşekkür ederim.

21 Mart 2013 22:28
Dr. Umut Yıldız Doktora Sor

Dr. Umut Yıldız tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube