Sorularda Ara

Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Sosyal Anksiyete İlaç Değişimi

Merhaba hocam.Ben Kasım ayından itibaren sosyal kaygı teşhisiyle tedavi almaya başladım ve tedavi kapsamında doktorum Zedprex 20 mg ile başlamamı söyledi.Sonrasında 40 mg a çıkardı,ancak bende çene sıkma ve kilo kaybı gibi yan etkiler bulunması ve geçmemesi sebebiyle ilacımı Sulinex xr 75 mg olarak değiştirdi.Açıkçası hem ilacımın değişmiş olmasından hem de yeni ilaç için yaptığım araştırmalar sonucu biraz korkuyorum ve bu bir adım atmamı engelliyor.

1 Nisan 2021 06:29
Uzm. Dr. Sıtkı KARACA Doktora Sor

Uzm. Dr. Sıtkı KARACA tarafından cevaplandı.

seans hakkında bilgi

Seans ücretleriniz ne kadar acaba nereden bilgi alabilirim ? ................................................

15 Şubat 2020 17:36
Uzm. Dr. Sıtkı KARACA Doktora Sor

Uzm. Dr. Sıtkı KARACA tarafından cevaplandı.

sosyal fobi

Ben düşük özgüven ve sosyal fobiye sahibim küçüklüğümden beri böyle şu an 20 yaşındayım ve açıkcası hayatımı alıkoymuş bir şey.. en ufak şeyleri gözümde büyütüp dert haline getiriyorum kafamdaki olumsuz düşünceleri atamıyorum ve en basit bir sosyal iletişim halinde bile çok fazla heyecan yapabiliyorum bu yüzden bazen bazı şeyler aklıma gelmiyor veya yanlış cevaplar verebiliyorum aslında 5 aydır terapiye gidiyordum ama ne yazık ki bu konularda bir ilerleme katedemedim hala aynıyım desem yalan olmaz ve bu beni çok üzdü.. birtakım ilaçlar da kullandım ama onların da faydasını göremedim ne yapacağımı bilemiyorum.. bundan kurtulmam mümkün mü?

16 Ocak 2020 14:39
Uzm. Dr. Sıtkı KARACA Doktora Sor

Uzm. Dr. Sıtkı KARACA tarafından cevaplandı.

SOSYAL FOBİ

Hocam merhabalar Öncelikle saygılarımı sunarım. 2013 yılında bazı şikayetler nedeniyle size baş vurdum. Sosyal fobi tanısı koymuştunuz. 3 ilaç yazmıştınız. Biri varki (rivotril) ara ara bırakmayı denedim olmadı. 1.5 senedir 2 günde bir çeyrek sadece aldım o da bana yetiyordu. Bir daha bırakmayı denedim 1.5 ay oldu şimdi ama son 3 gündür belli aralıklarla kalp çarpması huszursuzluk afif kafa dönmesi oluyor. Sonunda bugün 3 cü günü *** *** ** tarihinde işde yine olunca çeyrek aldım... şu an çok rahatladım ... Hocam sizden ricam şu ilaçdan hiç bir problem yaşamadan kurtulmak istiyorum. Lütfen dönüş yapın ve bana yardımcı olun...

5 Aralık 2018 10:18
Uzm. Dr. Sıtkı KARACA Doktora Sor

Uzm. Dr. Sıtkı KARACA tarafından cevaplandı.

Ses korkusu

Merhaba Ben 22 yaşındayım. Küçüklüğümden beri seslere karşı hassasiyetim vardı ama normal seviyede silah patlaması havai fişek gibi yüksek seslerden korkardım sadece. Ama son zamanlarda bu çok fazla şekilde arttı. Birisi normal ses tonunu az yükseltse bile irkiliyorum. Telefon zil sesim bile korkutmaya başladı. Aniden birisinin gülmesi öksürmesi kapının açılmasına kadar ilerledi. Artık bu olay beni çok rahatsız etmeye başladı. Kendimi korkak birisi gibi hissetmeye başladım ve artık her an korkacakmışım gibi yaşıyorum. Çevremdekiler bir ses olacağında korkma müzik açılacak korkma kapı kapancak tarzlarda beni uyarmaya başladılar. Bu olaydan nasıl kurtulabilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

15 Mart 2018 01:36
Uzm. Dr. Sıtkı KARACA Doktora Sor

Uzm. Dr. Sıtkı KARACA tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube