Psikiyatri - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Obsesif kompulsif

Kolay gelsin hocam ben bunun obsesif kompulsif olduğunu düşünüyorum fakat ilerlemiş mı merak ediyorum; ben bir cümle kullanırken örnek veriyorum; bir cümle kullanırken son kelimeyi yanlış kullandığımda onu önceki kelimeleri de birlikte kullanarak düzeltiyorum; örnek vericek olursam Bugün saklambaç oynadık Oynadık kelimesini yanlış söylediğimde şöyle yapıyorum; bugün saklambaç oynadık yani hepsiyle beraber düzeltiyorum son cümleyi tek başına düzelttiğimde eksiklik rahatsızlık ve kusurlu duruyor.. Tıpkı bu cümle gibi düşünün hocam eksiklik kusurlu ve rahatsızlık mesela yalnızca kusurlu ve rahatsızlık deseydim acayip rahatsız oluyorum şuan bile mutlaka bir cümle daha eklemeliyim buna benzer bir örnek daha vermek isterim tek sayılara tahammül e...

24 Nisan 2019 07:06
Uzm. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz tarafından cevaplandı.

Obsesif kompulsif bozukluk

Merhabalar hocam. 9 yıldır obsesif kompulsif bozukluk tedavisi görmekteyim. Onlarca antidepresan ve antipsikotik ilaç değiştirmeme rağmen tam anlamıyla bi iyileşme katedemedim. Çareyi psikiyatri branşında uzman bir profesörün kliniğine gitmekte aradım. Benden kroniyal beyin mr ı istedi. Devlet hastanesinde beyin ve sinir cerrahisi polikliniğine başvurdum mr için. Ancak doktor, psikiyatristlerin beyin mrından anlamayacağını ve okb nin kronik bi hastalık olduğu için geçmeyeceğini belirtti ve mr vermedi maalesef. Bu durumda ne yapmalıyım. Sizce mr çektirmemde fayda var mı ?

21 Mart 2019 15:58
Uzm. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz tarafından cevaplandı.

Okb ve takıntı

Merhabalar hocam. Ben yıllardır okb tedavisi görüyorum. Son takıntım paralel evren olayı. Okuduğum bir kitaptan etkilendim ve 'yoksa ben paralel evrende miyim, çevremdekiler gerçeklerinin yansıması mı, ya paralel evrendeysem ve gerçek dünyaya dönemezsem gibi saçma sapan sorular giriyor beynime. Saçma olduğunu bilmek maalesef yetmiyor illa bi şekilde kanıtlamam lazım kaygımın gitmesi için. Terapi almak sizce işime yarar mı yoksa ilaçlara devam mı etmeliyim ?

24 Şubat 2019 19:33
Uzm. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube