Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 23 soru cevaplandı.

Dikis acilmasi sonucu yara

Hocm meraba bacagimda ameliyat olmustum 4 cm lik bolge iltihap kapti ve dikis acildi.acilan yer temizlendi ve dextrecin krem verildi.bu krem yarayi kabuk baglatirmi hocam.yarayi kuritmak icin ne yapmam lazim sagol simdiden.

14 Eylül 2019 10:41
Op. Dr. Ercan Cihandide Doktora Sor

Op. Dr. Ercan Cihandide tarafından cevaplandı.

Hidradenıt suppuratıva

Merhabalar; 29 yasındayım 12 yıldır Hidradenıtis suppuratıva hastasıyım koltuk altı, kasık, uyruk ta cok sıddetlı devamlı akıntım var. Humira ramıcad gıbı ılaclar kullandım ve fayda gormedım.plastık cerrahına gıttıgımde bana amalıyat yaşamayız aktıf lezyonların var dedıler. Ne yapılabılır hocam nasıl kurtulurum.

17 Haziran 2019 23:46
Prof. Dr. Hüseyin Borman Doktora Sor

Prof. Dr. Hüseyin Borman tarafından cevaplandı.

Yatak yarasi

Merhaba hocam.87 yaşında dedemin kalça ve kuyruk sokumunda başı yaraları oluştu ve çok derin.yara tedavisi uyguluyor musunuz

12 Haziran 2019 17:06
Prof. Dr. Eksal Kargı Doktora Sor

Prof. Dr. Eksal Kargı tarafından cevaplandı.

Damar tikanikligina bagli buyuk yaralar

Merhaba Annem de damar tikanikligina bagli ayakta buyuk yaralar mevcut En son cikan yara bakteriden denildi ve enfeksiyon kaptirdik Suanda hastanede hem enfeksiyon tedavisi goruyoruz hem damarlari actirdik. Sizde Tedavi mümkün müdür yaralar siyaha dönüyor

18 Kasım 2018 10:46
Op. Dr. Ercan Cihandide Doktora Sor

Op. Dr. Ercan Cihandide tarafından cevaplandı.

Büyük çaplı yara

Merhaba doktor bey annem meme ve akciğer kanseri hastası.İki yıl önce iman tahtası denilen yerde bulunan kitle nedeniyle kemik kesilerek bu kısma bir madde yerleştirildi.4 ay önce bu kısmda enfeksiyon meyadan geldi.2 aya yakın Hacettepe ortopedi servisinde tedavi gördü,yaraya vakum takılmak sureti ile kurutuldu.Ancak yaranın yeri yumurta büyüklüğünde açık.Bu tedavi sırasında omurga kırığı nedeniyle ameliyat oldu, daha sonra burada da kitle tespit edildiği için 10 gün ışın tedavisi aldı.Size gelsek bu yaranın kapatılması hususunda yardımcı olabilirmisiniz.

27 Eylül 2018 17:45
Prof. Dr. Hüseyin Borman Doktora Sor

Prof. Dr. Hüseyin Borman tarafından cevaplandı.

İyi akşamlar

Hocam babam felç li bel kısmında açılma var yatalak kendisi yara bi anda büyüdü tek bacagı kesildi bize ne önerirsiniz.

3 Ocak 2018 18:37
Doç. Dr. Serdar Yüce Doktora Sor

Doç. Dr. Serdar Yüce tarafından cevaplandı.

Kronik Yara

Merhaba, Geçirdiğim ameliyat sonrası göğsümdeki ameliyat izinde sürekli kapanmayan kronik bir yara oluştu. kronik yaralar ile ilgili uzmanlığınız olduğunu duydum muayene olmak için geleceğim. Aldığım duyum doğru mu ? Hiçbir şekilde geçmedi sürekli tekrarlıyor kızarık ve iltahap oluyor arada. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

20 Aralık 2017 14:16
Op. Dr. Selahattin Yaman Doktora Sor

Op. Dr. Selahattin Yaman tarafından cevaplandı.

Cmt nöropatik yaralar

Merhaba; kocaeliden Nebahat SEMİZ hocam ben CMT hastasiyim, ayak basparmaklarimda nöropatik yaralar var tedavinin olmadığını söylediler çok ameliyatlar geçirdim. Sizin varmı öneriniz , eğer tedavisi varsa görüşebilir miyiz? Teşekkürler

27 Kasım 2017 11:48
Op. Dr. Ercan Cihandide Doktora Sor

Op. Dr. Ercan Cihandide tarafından cevaplandı.

Intahap ve kan

Birkac ay once Elimin uzerinden tendon amaliyati oldum ve elimin uzerindeki dikis bi kismi acik kaldi acik kalan yerden ip cikiyor ve surekli intahap ve kan akiyor

25 Ağustos 2017 21:32
Prof. Dr. Sıdıka Kurul Doktora Sor

Prof. Dr. Sıdıka Kurul tarafından cevaplandı.

Topuk Yarası

annem 46 yaşında 22 senedir romatizma hastası ve son 2 yıldır topugunda bi yara çıktı ve gittikçe büyüyor ve yürümekte zorluk çekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

25 Ağustos 2017 12:57
Op. Dr. Arif Aydın Doktora Sor

Op. Dr. Arif Aydın tarafından cevaplandı.

Acil yardım!!

Hocam dün bileğim camla kesildi pansuman yapıldı dikiş atılmadı şimdi sargıyı açtım ve şu halde https://i.hizliresim.com/G0l2VV.jpg Ne yapmam gerekir ?

19 Ağustos 2017 22:15
Prof. Dr. Mesut Özcan Doktora Sor

Prof. Dr. Mesut Özcan tarafından cevaplandı.

sebase kist

2.5 ay önce sebase kist ameliyatı oldum doktorum pansuman vs birşey yapmamam gerektiğini söyledi,10.günde dikişim açıldı kafamda çukur oluştu doktora tekrar gittiğimde kendini toplayacağını ve antibiyotik kreme devam etmem gerektiğini söyledi,2 ay olmuştu yaram iyileşmemişti doktora gittim enfeksiyon kaptığını söyledi kafamdan sarımsı bir sıvı aktığını söyledim iltihap kurutucu krem yazıyorum dedi aynı kremi yazmış, yaramın üstünde kabuk yok ve açık ne yapmam gerekiyor antıbiyotık hap vs hiçbirşey vermedi.

26 Temmuz 2017 19:20
Prof. Dr. Sıdıka Kurul Doktora Sor

Prof. Dr. Sıdıka Kurul tarafından cevaplandı.

Dikiş atıldı, uyuşukluk

1 sene önce, ayağımın üst tarafını cam kesti. dikiş atıldı, sonra dikişler alındı. ama ayağımın üstünden baş parmağıma kadar uyuşuk neden iyileşmedi?

3 Haziran 2017 15:28
Op. Dr. İlhan Serdaroğlu Doktora Sor

Op. Dr. İlhan Serdaroğlu tarafından cevaplandı.

Saçım seyreldi ve diplerim açıyor

İyi günler hocam saçlarım 2 aydır dökülmeye başladı belki azar azar önceden de olabilir son zamanlar çok fark etmeye başladım 200 tel rahat geliyordu ve seyrelmis çok kolay kopuyordu dokununca bile doktora gittim tahlilde sadece ferritin 5 çıktı demir depon boşalmış dedi ilaç kullanıyorum bir aydır. Ayrıca e vitaminleri bulunan karışım sürüyorum sacima ilaç mı etki etti bilmiyorum ama dokulmem durdu çok şükür teli birazcık kalinlasti sarimsakli şampuan almıştım ona bağlıyorum ama hocam suan saç tepem seyrek ve özellikle orası aciyor sanki ateş yakmissin gibi sıcak yanıyor ağrıyor o da geçmiş gibiydi bu gece tekrar oldu sizce neden biraz açılmış saç tepem düzenli kullanirsam geri gelir mi saçlarım bunun cevabını henüz kimseden alamadım sizde...

7 Mayıs 2017 02:15
Op. Dr. İlhan Serdaroğlu Doktora Sor

Op. Dr. İlhan Serdaroğlu tarafından cevaplandı.

sakalkıran

Hocam merhabalar sakalımda sivilce boyutunda, yarım santimden daha küçük çapa sahip sakalkıran çıkmış olabilecegini düşünüyorum. sakallarım cok gür olmadıgı için ve genelde kısa tuttugum için uzayınca dikkatimi cekmişti. ilk olarak 1 bucuk yıl önce farkettim ve geçenlerde tekrar dikkatimi çekti. Bu arada yaşım 23. Öncesinde orada sakal var mı yok mu emin olamadım. bahsettiğim boyutta bu şekilde bir sakalkıran çıkmıs olabilir mi?Eger sakalkıran olmadıgı anlaşılırsa o bölgede önceden hic sakal cıkmadıgı anlamını mı taşır? başka sebeplerden ötürü dökülme ya da seyrelme olabilir mi?

8 Şubat 2017 01:38
Op. Dr. İlhan Serdaroğlu Doktora Sor

Op. Dr. İlhan Serdaroğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube