Periodontoloji (Dişeti Hastalıkları) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 95 soru cevaplandı.

Diş eti çekilmeleri

İyiki akşamlar hocam.benim dişlerimde diş eti çekilmesine bağlı kemik kaybı var hastaneye gidiyorum sürekli antibiyotik veriyolar bende üniversite sınavına hazırlanıyorum zorluk çekiyorum bana yardımcı olabilir misiniz

13 Aralık 2021 20:47
Dr. Dt. Fahri Kavrut Doktora Sor

Dr. Dt. Fahri Kavrut tarafından cevaplandı.

Diş eti büyümesi ve kanaması

Hocam 29 haftalık gebeyim ortodonti tedavisi görüyorum diş etlerimde büyüme ve çok fazla kanama mevcut ne yapabilirim

8 Aralık 2021 23:51
Uzm. Dr. Dt. Hanifi Ipek Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Hanifi Ipek tarafından cevaplandı.

Frenoktomi

Doktor hanım merhaba frenulum dişeti iltihabına sebep olur mu Bu bağın alınmasının burun dudak mesafesinde küçük bir artışa sebep olduğunu dudakta hafif bir sarkmanın olduğunu yazmış işlemi yaptıran bazı hastalar. Bu işlem dudak sarkmasına sebep olur mu. 35 yaşındayım dişlerimin arasında bir ayrılık yok sadece mevcut dişeti iltihabı var şu an antibiyotik kullanıyorum estetik anlamında beni rahatsız eden bir durum yok sadece iltihap frenoktomi için geçerli bir sebep midir teşekkür ediyorum

8 Kasım 2021 02:27
Uzm. Dt. Sema Merve Altıngöz Doktora Sor

Uzm. Dt. Sema Merve Altıngöz tarafından cevaplandı.

Kanal tedavisi

Merhaba kanal tedavisi yapıyormusunuz? Eger yapıyorsanız Kanal tedavide lokal anestesi kullanıyomusunuz

21 Ekim 2021 15:30
Dr. Dt. Selahi Ertürk Doktora Sor

Dr. Dt. Selahi Ertürk tarafından cevaplandı.

Frenektomi ameliyatının yanlış yapılması

Frenektomi operasyonu olalı 5 ay oldu ve cerrahi bölge halen çok aşırı derecede belirgin ,bu rahatsız ediyor duruş anlamında ama büyük problem bu değil , kesilen bölgenin yanlış kesildiği kanısındayım yaptığım araştırma ve sorduğum sorular ile,size danışmak istediğim yanlış yapılmış bir frenektomi operasyonu sonrasında orayı daha düzgün hale getirmek için ne yapılabilir.(etin fazla alınması sonucunda iki bölgenin eşit gözükmemesi.)

3 Ekim 2021 22:16
Uzm. Dt. Sema Merve Altıngöz Doktora Sor

Uzm. Dt. Sema Merve Altıngöz tarafından cevaplandı.

Frenektomi ve dudak

Doktor hanım 6 ay önce diş tellerim çıkartıldı ve 3 hafta sonra gibi bir süre sonra frenektomi operasyonu oldum ,bu operasyon sonrası eskisine göre gülerken dişlerim daha az gözüküyor ve de operasyon tam başarılı olmadı bağ sol tarafta fazlaca olmakla birlikte kaldı(operasyonu yapan doktor kaldığın belirtti, sol-üst çenede kalan bölgede halen bağı hareket ettirdiğimde hareket eden bir beyazlık var ,tahminimce bu alınamayan bağın diş eti ile bağlantısı).Hocam bu ameliyat sonrası dudak da her hangi bir düşme gözlenir mi,üst dişlerimin biraz kapanmasının sebebi bu olabilir mi,gülerken dudağım sağ tarafa doğru düşüyor,bu doğal yapısıda olabilir mi?Frenektomi işlemi yanlış yapılırsa ayrıca ne olur ayrıca bu operasyonu öğrenen her diş hekimi uygu...

14 Eylül 2021 07:39
Uzm. Dr. Dt. Esra Sarı Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Esra Sarı tarafından cevaplandı.

diş arası et

merhaba doktor bey. bir süredir sağ üst azı iki dişimin arasında aşağıya doğru küçük bir et parçası (minik bir sivilce gibi) var. herhangi bir ağrı veya acı yapmıyor. internetten araştırdım ancak ne olduğunu tam olarak bulamadım. bu problemim nedir ve tedavisi nedir?

1 Eylül 2021 00:13
Uzm. Dr. Dt. Hanifi Ipek Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Hanifi Ipek tarafından cevaplandı.

Diş çekimi sonrası ağrı ve iltihap

Merhabalar hocam annemin dişi ağrıdığı için diş hekimine gittik ve röntgen çekildi. Kaplamaların altında ki dişlerin çürüdüğünü ve çekilmesi gerektiğini söyledi. Annem 1 hafta Klindan 600mg antibiyotik ile günde bir defa olmak şartıyla Dikloron 75mg ağrı kesici yaptırdı. 1 hafta sonra gittik ve kaplamalar çarka vurularak çıkarıldı. Ardından azı dişi çekildi ama çok zorlanarak çıkarıldı. Ve diş etinden baya koptu. Şimdi çekilen yerde beyaz iltihap gibi bir oluşum ve çok yoğun ağrısı var. Augmentin 1000mg kullanmaya devam ediyor. Ağrı kesici fayda etmiyor. Ağrısını gidermek için iyileşmesi için ne yapmamız gerekiyor? Bu neden olmuş olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.

21 Ağustos 2021 21:48
Uzm. Dr. Dt. Hanifi Ipek Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Hanifi Ipek tarafından cevaplandı.

Diş ipi mi diş arayüzü fırçası mı

Merhaba saygıdeğer hocam, benin ön alt 2 dişimde diş eti çekilmesi var, diş ipi kullanınca sürekli kanıyor bu yüzden diş arayüzü fırçası mı kullanmam gerekir?

23 Temmuz 2021 13:41
Uzm. Dr. Dt. Hanifi Ipek Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Hanifi Ipek tarafından cevaplandı.

Frenektomi

Ben bi hafta önce frenektomi ameliyatı oldum. Ve tekrardan tam iki üst ön dişimin üstünden yukarıya doğru uzanan bi kırmızılık oluştu. Acaba tekrarladı mı ? Böyle bi şey mümkün mü ?

14 Haziran 2021 20:10
Dr. Dt. Hakan Bayındır Doktora Sor

Dr. Dt. Hakan Bayındır tarafından cevaplandı.

Diş eti hastalıkları

Yener hanım merhabalar.Ben annem için sms atıyorum annemin dış etinden damaga doğru etinde iltihaplanma var bir et parçası oluştu ve gittikçe büyüyor renk değiştiriyor kanama yapıyor disleride çok acıyor bir çok doktora gittik ama bir sonuç alamadık.Bunun için ne yapabiliriz? Sizinle irtibata geçip en kısa zamanda bir muayene olmak istiyoruz mümkünmüdür acaba.

29 Mayıs 2021 11:17
Uzm. Dr. Dt. Yener Özat Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Yener Özat tarafından cevaplandı.

Frenektomi ameliyatı

Doktor Bey öncelikle kolay gelsin,ben bir hata yaptım ve olmam gereken bir ameliyatı bir diş eti uzmanı yerine bir diş protez uzmanına yaptırdım.olduğum ameliyat ise frenektomi işlemi idi .Benim içim bir türlü rahat etmedi bende size danışma gereği duydum. Diş hekimleri bu ameliyatı yapabiliyor mu yani uzmanlık alanı protez olan yada çene, yapabilir mi bu ameliyatı? birde ameliyat hatalı oldu ise düzeltilrbilir mi .Tekrardan bağ uzatılabilir mi?. Öbürkü sorunum ise ortodonti tedavisi gördüm ve hatalı bir işlem sonucu dişlerim açıldı bu kapatıldı sonradan ama diş etine hasar verdi ve diş etimin rengi mosmor bir hale büründü,ne yapılabilir bir öneriniz var mı.Buradan görmeden yorum yapmanız yanlış olur ama en azından beni yönlendiriseniz yada...

15 Mayıs 2021 17:02
Dr. Dt. Hakan Bayındır Doktora Sor

Dr. Dt. Hakan Bayındır tarafından cevaplandı.

Diş eti açılması

Hocam merhaba 2 senedir diş teli tedavisi görüyorum hamile olunca alt diş etlerim açıldı doktor hamilelikten kaynaklandığını söyledi şuanda diş etlerimde şişme kanama ve açılma var diş etlerimi kurtarmak mümkünmüdür yaşım 25 hocam acil cevap bekliyorum 4 5 doktor gezdim kesin tedavi olur diyemeyiz dediler sizden cevap bekliyorum lütfen?Eğer whatsap hattı varsa çekip göndereyim dişlerimin resmini zaten izmirde oturuyorum

8 Mayıs 2021 19:15
Doç. Dr. Dt. Fatih Arıkan Doktora Sor

Doç. Dr. Dt. Fatih Arıkan tarafından cevaplandı.

Diş eti tedavi

Hocam pandemi sonra dişçiye gidemedim. Diş etim kızarık var. Ne yapsam ne etsem fayda etmiyor. Hijyene önem veriyorum ama geçmişte kaplama yapmadığım dişler aralıklı olduğu için diş taşları toplanıyor. En az kayıpla dişleri yaptırmak istiyorum. Sınavlardan dolayı vakit bulamadım. Diş eti iyileştirmek ve bazı dişleri kurtarmak için gelmeyi düşünüyorum.

8 Mayıs 2021 00:39
Uzm. Dt. Serpil Çekin Yücel Doktora Sor

Uzm. Dt. Serpil Çekin Yücel tarafından cevaplandı.

Flap tedavisi hk

Selamlar, Ön dişimde çekilme var flap ile düzebiliyor dendi ancak sonrasında ortodontik tedaviye başlayacağım flap tedavisinden ne kadar süre sonra tek taktırabilirim. Teşekkür ederim.

2 Mayıs 2021 02:02
Uzm. Dr. Merih Tanyel Doktora Sor

Uzm. Dr. Merih Tanyel tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube