Perinatoloji - Riskli Gebelikler - Sorular ve Uzman cevapları
Merhaba doktor hanım ben 29 yaşındayım 7 haftalık gebe iken b12 değerime baktılar 222 çıktı sınır 187 yazıyordu. kadın doğumcum ve aile hekimim eksik olduğunu söylerek takviye almamı istediler iki doktorda almalısın diyince bende tamam dedim. Kadın doğumcum bana osende 1000 mcg dil altı b12 verdi 5 gün kullandım bende ateşim çıkacakmış gibi bir his ve mide bulantısı başladı hemen bıraktım. Zaten 400 mcg+2mcg b12 içeren folidoce isimli bir hap kullanıyorum bunu söylememe rağmen yinede ek b12 almasılısın dediler. Kendimi iyi hissetmediğim için şuan bıraktım sadece folidoce kullanıyorum 8 haftalık oldu. bu 5 günlük kullanımın bebeğime zararı olmuş mudur?
23 Eylül 2020 00:04Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.
Hocam beta hcg 2 günde 116 dan 282 çıktı progesteron 6.54 çıktı sizce durum nedir gebelik sonlanır mı sizin görüşünüz benim için önemli
30 Nisan 2020 15:15Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.
Hocam kolay gelsin, benim riskli gebelik olasılığım var, geçmişte yaşadığım süreçten ötürü hastaneye sürekli gitme durumum oldu , bu salgın ortamında yeni bir gebeliği ne zaman düşünmeliyiz?
18 Nisan 2020 02:21Prof. Dr. Başak Baksu tarafından cevaplandı.