Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Diz kapağı çıkması

Merhaba, 19 yaşındayım. Geçen sene şubat ayında çizmemi çıkarırken dizimden ses geldiğini hissettim ve yere düştüm. Düştüğümde diz kapağımın çıkmış olduğunu farkettim. Doktora gittiğim emar istedi. Emar sonucunda bağlarımda zedelenme olduğu söyledi. Krem ve ilaç tedavisi uyguladı. Bir ay kadar yürümekte ve merdiven inip çıkmakta zorlandım. Bir ay sonra ağrışarım tamamen geçti. Mayıs ayında tekrar çıktı. Ama bu sefer ağrılarım bir hafta sürmedi. 24 ekim de dizim tekrar çıktı ve şuan yürümekte çok zorlanıyorum. Çok fazla ağrım var. İlk çıktığında doktora gittiğimde çıkıklar tekrarlarsa ameliyat gerekeceğini söylemişti. Ne yapmam gerekiyor? Ameliyat gerekir mi?

26 Ekim 2018 22:35
Op. Dr. Ahmet Keskin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Keskin tarafından cevaplandı.

Metatarsal kırık

Merhaba 17 yaşındayım 15 gün önce burkulma sonucu sağ ayagimda 5.metatarsal kemikte kırılma meydana geldi ve alciya alındı. Ayagimda ağrı uyuşma olmadığı halde parmak eklemlerimde morarmalar var bu normal midir

6 Mayıs 2017 17:22
Op. Dr. Ahmet Keskin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Keskin tarafından cevaplandı.

MR sonucu ne anlama geliyor

Merhaba. Sebepsiz oldugunu düşündüğüm diz ağrısı ile doktora gittim. rontgende birşey cıkmadı. MR istendi. MR sonucuma göre; · Eklem ara mesafesi medial kompartmanda azalmış olup medial tibial plato düzeyinde kartilaj bütünlüğünü korumakla birlikte incelmiştir. · Retropatellar alanda fizyolojik kabul edilebilecek minimal sıvı. · Medial menisküs posterior boynuzunda grade II sinyal paterni ile uyumlu dejenerasyon. Menisküs olduğunu anlıyorum. Fakat diğerleri ne demektir?

3 Mayıs 2017 13:35
Op. Dr. Ahmet Keskin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Keskin tarafından cevaplandı.

Menisküs yırtığı

Hocam dizimde ağrı ve şişme vardı menisküs yırtığı dendi.Mr sonuçları şöyleydi. *Suprapateller bursada hafif sıvı artışı izlenmiştir. *Acl (Anterior krusiat ligaman)kalınlığında ve iç internsitesinde artış izlenmiştir(interstisial yırtık) *Medialmenisküs posterior hormnunda tip 2 dejenerasyon ile uyumlu sinyal değişikliği izlenmiştir. *Tibia intereminensiyal mesafede 4 mm çapında kistik oluşum izlenmiştir. Diğer bulgular normalmiş.Bu bulgular nedemek hocam sizce ameliyatlık bir durummu.Teşekkür ederim.

1 Nisan 2017 00:00
Op. Dr. Ahmet Keskin Doktora Sor

Op. Dr. Ahmet Keskin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube