Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Skolyoz ve spor

Hocam iyi günler.Ben 19 yaşındayım 1 ay önce skolyoz şüphesiyle bir ortopedi uzmanına muayene oldum,film çekildi ve doktor çok üzerinde durmadan "Yüzde 3lük ya da 5lik bir eğrilik var" dedi.Çok önemli bi eğrilik olmadığını ve bu yaştan sonra artmayacağını söyledi.Vücut geliştirme yapabilir miyim diye sorduğumda çok ağır kaldırma dedi.Ben de internette bir yazı okudum,yazıda skolyozun boyu kısalttığından bahsediyordu. Hocam boy kısalması diye bir şey benim açımdan mümkün mü?Diğer sorum ise bu sporu yaparken dikkat etmem gereken başka bir husus var mı? Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

5 Ağustos 2015 17:34
Prof. Dr. F. Erkal Bilen Doktora Sor

Prof. Dr. F. Erkal Bilen tarafından cevaplandı.

Diz ağrısı

hocam merhabalar;sol dizimin emarında ; 1_suprapatellar bursada minimal effüzyon izlenmektedir. 2_Poterior hornunda grade 2 dejeneresyou izlenmektedir.diyor. En küçük üşümede veya ayakta durduğum zaman, örneğin ders anlatırken 2. derste bile çok ağrımaya başlıyor.Ne önerirsiniz? Teşekkürler

1 Ağustos 2015 23:59
Prof. Dr. F. Erkal Bilen Doktora Sor

Prof. Dr. F. Erkal Bilen tarafından cevaplandı.

Pes Ekinovarus

Hocam 94 doğumluyum yani 21 yaşındayım. DOĞUŞTAN ÇARPIK AYAK / PES EKİNOVARUS hastalığım var sağ ayağım baldırı 34 cm sol 39 cm 5 cmlik ufaklık var düzelme şansı varmı egzersiz yapıyorum body merkezinde zararı yada yararı olur mu ? yardımınızı bekliyorum.Nasıl düzelir.?

7 Temmuz 2015 01:27
Prof. Dr. F. Erkal Bilen Doktora Sor

Prof. Dr. F. Erkal Bilen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube