Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Darbe sonrası sertlik

Merhaba hocam oğlum 10 yaşında yaklaşık 10 gün önce bisikletten düştü. Sağ kasık bölgesi morarmıştı baya sonra sarardı geçti fakat o bölgede bir sertlik var şu an ne yapmamız gerekiyor.Endişelendim baya

10 Ekim 2020 23:44
Prof. Dr. Burak Akesen Doktora Sor

Prof. Dr. Burak Akesen tarafından cevaplandı.

Diz Problemi

hocam merhaba 2 ay once sol dizimde boşalma ve güçsüzlük sorunlarım için doktora gittim ve mr çektirdim. bana dizimde kıkırdakta çok az aşınma olduğunu ama dizin zorlandiğini söyledi. ön çapraz bağımda KISMİ kopma olduğunu ama bunun çok önemli olmadığını dediler. 1 ay boyunca PATELLA VE LİGAMENT DESTEKLİ DİZLİK takmam gerektiğini söyledi ama 1 ayda hiçbir değişiklik yok dizimde. sorun sol dizimdeydi ama şu an sağ dizimde de aynı güçsüzlük hissi yaşıyorum. ben spor yapan biriyim kaslarım da güçlüdür ama dizlerimin böyle olması beni çok yoruyor gün içinde. önereceğiniz bir şey var mı acaba çok korkuyorum ben düzelmemesinden.

19 Şubat 2020 19:27
Prof. Dr. Burak Akesen Doktora Sor

Prof. Dr. Burak Akesen tarafından cevaplandı.

Düz taban ve 2. Derece menisküs.

Hocam iyi akşamlar. Astsubayım, doğuda komando birliğinde görev yapıyorum. Sağlık kurulu sevki sonrasında bu şekilde bir rapor yazıldı kağıdıma ve sonuçlandırılmak üzere heyete gönderildi: Medial menisküs grade 2 dejenerasyon. Düz tabanlık sağ 14 derece sol 17 derece. Bu rapor sonucunda bana komando olamaz raporu verirler mi ?

7 Ocak 2020 20:10
Prof. Dr. Burak Akesen Doktora Sor

Prof. Dr. Burak Akesen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube