Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

kangren

Hocam iyi geceler annem 58 yaşında 20 yıllık şeker hastası 1 ay önce ayağını mermere çarptı ve sağ ayak 2. parmakta çok ufak bir yara oluştu durumun kötüye gitmesini önlemek için hemen oksijen merkezine gittik yarayla alakaısı olmayan parmağın üst tarafından deriyi kaldırdılar neden dediğimizde deri kurumuş yeni deri gelsin dediler ve maalesef ki parmağın ön ve arka tarafında da yara oluştu parmak uç kısmı simsiyah oldu kokma,iltihap yok ayak filmi istediler kemiği temiz çıktı geçebilecek yara derken şimdide parmak kesilecek diyorlar oksijen seansımız 22 gün oldu 22 günde dr. 3 kere uzaktan yaraya baktı işin en kötü yanı ise pansuman kişi çaycı imiş çok gerildik ve çok üzgünüz parmağın durumu için ne röntgen.ne tahlil yapıyolar hergün silve...

19 Haziran 2014 00:00
Prof. Dr. Çağatay Öztürk Doktora Sor

Prof. Dr. Çağatay Öztürk tarafından cevaplandı.

boyum daha fazla uzar mı uzamaz mı

18 yaşım ağustosta bitiyor 1.70 boyum var. basketbol ve yüzme yapıyorum boy uzamam durdumu veya ne yapmalıyım uzaması için?

2 Mayıs 2014 22:14
Prof. Dr. Çağatay Öztürk Doktora Sor

Prof. Dr. Çağatay Öztürk tarafından cevaplandı.

KUYRUK KEMİĞİ YAMUKLUĞU

İYİ GÜNLER HOCAM. YAKLAŞIK 1 SENE ÖNCE DÜŞME OLAYI YAŞADIM SADECE RÖNTGEN ÇEKTİRDİM HERHANGİBİR SORUN YOK DEDİDİLER. 4 AY SONRA AĞRILARIMIN GEÇMEMESİ ÜZERİNE KUYRUK KEMİĞİ 90 DERECE İÇE DÖNDÜĞÜNÜ MR ÇEKİLEREK TESPİT EDİLDİ. İĞNE YAPILDI AĞRIM BİRAZ AZALDI. ANCAK HALATEDİRGİN HALDEYİM. HAMİLE KALDIĞIM ZAMAN RİSKİ YARATACAĞINI ÖZELLİKLE NORMAL DOĞUM SIRASINDA PROBLEM OLACAĞINI DEĞERLENDİRMEKTEYİM. ACABA KURUK SOKUMU AMELİYETLARINDA BAŞAR NEDİR. FELÇ OLMA İHTİMALİ VARMIDIR. YADA KURUK SOKUMU KEMİĞİ ALINDIKTAN SONRA HERHANGİBİR SAĞLIMĞIMAÇISINDAN OLUMSUZ BİR DURUM YARATIRMI. VERİCEĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

16 Mart 2014 18:25
Prof. Dr. Çağatay Öztürk Doktora Sor

Prof. Dr. Çağatay Öztürk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube