Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Omuz çıkığı

Doktor bey merhaba yaşım 22. 15 gün önce sağ omzum 2.kez çıktı. ilk çıkığım da 1.5 yıl önce olmuştu.İlk çıkıkta hill-sachs lezyonu vardı.Operasyon gerekli görülmedi. Ağrılarım hiç geçmemişti.Yürümek bile acı veriyordu. 8 aydır vücut geliştirme yapıyordum. Sporla beraber ağrılarım geçti ama spor tekrar çıkmasına neden oldu . Omuz çalışması yaparken ağırlığı arkaya kaçırdım ve önce omzum yarım çıktı.Ağırlığı yere indirdiğimde de tamamen çıktı kapsül iyice aşağıya geldi .hemen acile gittim ve orada geri yerine takıldı. 10 gün sonra MR çekilecek. Ben tekrar spor yapmak istiyorum.Hangi durumlarda cerrahi müdahale gerekiyor ? Benim korktuğum nokta belki yine operasyonu gerekli görülmez ve omzum yeniden çıkabilir.

14 Nisan 2015 23:33
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

Omzum acıyor

Ben 15 yaşında lise öğrencisiyim. hocam soru saçma olacak kusura bakmayın ama biraz zamanınızı almak istiyorum.Lisede bir çok zorba omzumuza ve kolumuzun sağ tarafındaki etli yere hızlı bir şekilde vurunca 1 hafta acısı kalıyor bunun için herhangi bir şey var mı? yapılabilir mi ?yoksa geçmesini beklemek mi ? Şimdiden teşekkürler hocam

31 Mart 2015 14:10
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

Tendinozis Tanısı Hakkında

Merhabalar Hocam, Yaklaşık iki haftadır kuvvetli sağ omuz ağrısı çekiyordum. Aile hekimi MR istedi MR cd'sine bakan ortopedi doktoru omuzda yırtık ve su görüyorum ama raporu bekleyelim demişti. Az önce rapor geldi, raporda; **Supraspinatus tendon orta ve distal kesimde tendonde sinyal artımları izlendi (Tendinozis) ** Biceps kası uzun başı tendonu etrafında sıvı artımı izlendi. yazmakta. MR raporumun sonucu neyi gösteriyor, ameliyat gerekir mi? Tedavi uzun sürer mi?

12 Aralık 2014 17:28
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

TENDON KRİTİK ZONDA DEJENERASYON NEDİR?

MERHABA HOCAM BADİ ÇALIŞIRKEN FAZLA AŞIRLIK KALDIRMADAN DOLAYI SAĞ ÖN KOL VE SAĞ OMUZU SAKAKLADIM MR SONUÇLARIMI SİZE YAZIYORUM CEVAĞLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. 1-SAĞ ÖN KOL MR: ULNANIN 1/2 DİYAFİZ KESİMİNDE YAKLAŞIŞ 4 CM'LİL ALANDA İNTRAMEDÜLLER KEMİL İLİĞİ ÖDEİM MEVCUTTUR.KORTEKS DEVAMLILIĞI KORUNMUŞTUR.BULGULAR BU DÜZEYDEKİ STRES FAKTÖRÜ VEYA POST-TRAVMATİK KEMİK KONTÜZYONUNA AİTTİR. 2-SAĞ OMUZ MR:AKROMİON TİP I KONFİGÜRASYONDA OLUP LATERALDE İNFERİORA MEYİLLİDİR.SUBAKROMİAL SUBDELTOİD BURSADA BELİRGİN EFFÜZYON VE ÖDEM İZLENMEKTEDİR.. SUPRASPİNATUS TENDON KRİTİK ZONDA DEJENERASYON İLE UYUMLU SİNYAL ARTIŞI İZLENMEKTED,R. BU DÜZEYDE TENDON ARTİKÜLER YÜZÜNDE PARSİYEL REPTÜRLER İLE UYUMLU OLARAK DEĞERLENDİRİLEN KONTUR İRREGÜLERİTELERİ İZLENMEKTE...

16 Eylül 2014 16:49
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

eklem ağrıları

Merhaba; Önce sağ kolumda dirsekle bilek arasında bir ağırlık gibi bişey oluştu uyuşuk gibi de değil gibi de sonra sıcak suyla ovdum biraz bu sefer ağrı yapmaya başladı omuzuma kadar 2 gündür de sol kolumda da ağrı var omuzlarımdan aşağıya doğru bböle belli belirsiz bir ağrı arada uyuşuyo gibi oluyo nedeni nedir?

29 Ağustos 2014 12:08
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube