Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sol omuzda ağrı

Sol omuzumda aşırı ağrı Sn hocam ben 24/10/2019 iş kazası geçirdim. Kafa travması ile acil servis gönderildim. Basımı çarpmam sonucu kafada kesi oldu. Doktorlarda tetanoz vurulacak denildi bende kabül ettim. Ancak aşı sonucu omzumda değişiklik oldu. Şu anda umuzımdan dolayı zor durumdayım.başka bir doktor mr istedi ropuru incelermisiniz. Konu hakkında yardımlarınızı beklemekteyim SOL OMUZ MRG İNCELEMESİ Akromioklavikuler- glenohumeral eklem, tüberkum majus ve minus düzeyinde dejeneratif hipertrofik değişiklikler izlendi. Tuberkulum majus posterior fokal bir alanda kemik iliği ödemi görünümü dikkati çekmiştir. infraspinatus ve teres minör kaslarında ödemli görünüm ve muskülotendinöz bileşkesinde fokal parsiyel yırtık izlenmiştir. Subakromial...

11 Kasım 2019 00:08
Prof. Dr. Alper Gökçe Doktora Sor

Prof. Dr. Alper Gökçe tarafından cevaplandı.

sol omuz şişmesi

Sol omuz MRG incelemesinde: Akromioklavikuler-glenohumeral eklem, tüberkulum majus ve minus düzeyinde dejeneratif hipertrofik değişiklikler izlendi. İnfra-supraspinatus tendonunda tendinozis görünümü izlenmiştir.

16 Ağustos 2016 23:25
Prof. Dr. Alper Gökçe Doktora Sor

Prof. Dr. Alper Gökçe tarafından cevaplandı.

SolOmuzMr

Merhaba Hocam, polis tarafından darp edilme sonucu sol omuzumu hiç haret ettirememem ve aşırı ağrı üzerine hastaneye başvurdum ve mr çekildi. Mr sonucum şu şekilde. Sizinde bir değerlendirmenizi istiyorum. Ameliyatlık bir durum olup olmadığı konusunda. Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.. Subskapularis tendon ile infraspinatus tendon ve musküler komponentleri bütünlüğü korumakla birlikte intermusküler alanlarda sıvı artışı grade I strain ile uyumludur. Teres minör kasta hemorajik sinyal ile birlikte yaygın ödem ve intramusküler ve intermusküler alana uzanan ödem izlenmiştir. Kasın yarısından fazlasını tutan rüptür izlenmiştir. Rotator cuff kasları düzeyinde intermusküler alanlarda yaygın sıvı izlenmiştir.

16 Nisan 2016 10:34
Prof. Dr. Alper Gökçe Doktora Sor

Prof. Dr. Alper Gökçe tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube