Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

L2 Omurga Kırığı

Merhaba Hocam Size Bir Soru Sormak Istiyorum.Ben 1 Aralık günü merdivenlerden düşme sonucu L2 Omurga kırığı oluştuğunu söylediler.çelik korse ile yatak istirahatı vermişlerdi.bugun kontrole gittim asistan doktorlar bana ağrıları vs. Sormadan ve Röntgen çektirmeden 1.5 ay yatak istirahatı dedi..hocam işlerimi yapmam için korse ile çıkabilir miyim acaba .? Emar sonucu aşağıda yazıyorum... L2 Vertebra sol transvers projesinde deplase fraktür hattı izlenmektedir,Bu alan Çevresinde posttravmatik ödem ile uyumlu görünüm mevcuttur. L3 Vertebra korpusunda T1,T2 hiperintens trabeküle paternde hemanjiom ile uyumlu Lezyon izlenmektedir.

11 Aralık 2014 14:06
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

skolyoz için napabilirim?

iyi akşamlar hocam 25 yaşındayım. skolyoz rahatsızlığım var. skolyoz için nuga best termal masaj yataklarını önerir misiniz. eğriliği düzeltir mi yada ne kadar düzelir. cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.

17 Eylül 2014 19:56
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

Askeri tıp fakültesinde verilen tanının doğruluğu

Sayın hocam ben bu yıl Gülhane Askeri Tıp Akademisi-Askeri Tıp Fakültesi bölümünü kazandım.Sağlık kontrollerinde bana radyolojiden s1 transiyoneldir.s1 s2 posterior füzyon defekti izlendi tanısı ve ortopedi den de s1 lumbalize s1 s2 posterior füzyon defekti tanısı koyuldu ve askeri öğrenci olamaz raporu verildi.Ben belimin düz röntgen filmini beyin ve omurilik cerrahına gösterdiğimde böyle bir tanının filmde görülmediğini ve bunun mr ile tam olarak ortaya çıkacağını belirtti.Başka bir doktor ise düz röntgen filmi ile de anlaşılabilir dedi.Öncelikli sorum benim bu tanının doğruluğunu kesin olarak anlamam için hangi alana (ortopedi mi beyin sinir ve omurilik cerrrahisi mi?) muayene olmam gerekiyor ve ne gibi tetkikler yapılması gerekiyor?ikin...

14 Eylül 2014 01:28
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

kifoz ve skolyoz

hocam merhabalar benim hafif kifoz ve skolyoz var omurgamda doktora gittim ve ergenliğin nerdeyse tamamlandığını ve zaten hafif olduğu için bişey yapmaya gerek olmadığını söyledi zaten vücudumda çok büyük bi şekil bozukluğu yok ama ben merak ediyorumda acaba bu eğikliklerin gelişim çağından sonra ilerlemesi mümkünmüdür bide fitness tarzı vücut geliştirme yapmak bunların ilerlemesini sağlarmı yoksa duruşumun dahada iyiye gitmesinimi sağlar ?

26 Ağustos 2014 15:19
Op. Dr. Haldun Seyhan Doktora Sor

Op. Dr. Haldun Seyhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube