Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Boy Kısalığı

Merhaba, ben 22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Kollarım doğuştan tam olarak açılmıyor ve yanlar da değil de önde eğik duruyor. Ve birazcık da kısa boyluyum. Daha önce de muayene olmuştum fakat çözüm bulamadılar. Kemik yaşımın ilerlemesine rağmen tedavi olabilir miyim?

17 Ekim 2016 02:10
Prof. Dr. Şeref Aktaş Doktora Sor

Prof. Dr. Şeref Aktaş tarafından cevaplandı.

Dizde dönme

Hocam, halı sahada maç yaparken ani bir hareket sonucunda dizimde dönme oldu.O anda dizimden "tık" diye bir ses geldi.1 saat boyunca üzerine buz koydum ve bu sürenin son yarım saatinde dizimi havada tuttum.Çok fazla olmamakla beraber bir ağrı var.Ön çapraz bağ kopması olabilir mi ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.

5 Kasım 2013 03:30
Prof. Dr. Şeref Aktaş Doktora Sor

Prof. Dr. Şeref Aktaş tarafından cevaplandı.

Sinir sıkışması

Saygıdeğer Şeref Bey, öncelikle işlerinizde başarılar dilerim. Babam 60 yaşında, sağ serçe parmağında uyuşma ve sağ elinde güçsüzlük hissi ile EMG çektirdi. Sinir sıkışması teşhisi konuldu. Emg Raporunda: Sağ üst eksteremitede ulnar sinir duyusal yanıtı alınamadı, ulnar sinir kubital olukta amplütüd ve hızında düşme ve latansında uzama tespit edildi, kubital tünel sendromu ile uyumludur. Rapor sonucu bu şekilde çıktı. Doktor dirseğinden ameliyat önerdi. Şu an kolunu normal kullanıyor ağrı yok, hareket ettiriyor sadece serçe parmağında ve yüzük parmağında bilek boğumuna kadar uyuşma, hissizlik var. Sayın Şeref Hocam. Amaliyat olmalı mıdır? Amaliyat olursa amaliyat sonrasında düzelme oranı nedir?Amaliyat olursa eğer amaliyattan sonra herhangi...

10 Ekim 2013 03:27
Prof. Dr. Şeref Aktaş Doktora Sor

Prof. Dr. Şeref Aktaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube