Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Sol dirsek radius kemiği kırığı

Babam 67 yaşında düşme sonucu sol dirsek çıkığı ve dirsekte radius başı çoklu kırık olduğu söylendi. Dirsek çıkığı yerine oturtturuldu ve hareket kabiliyeti arttı.Parmaklarını alçılı şekildeyken oynatabiliyor Ve yukarı kolda ve el kısmında ağrı olmadığını söylüyor ve ameliyat olmak istemiyor.Ameliyat yapmak Isteyen doktor,kırık kemik parçalarını alacağını söyledi,kireçleme ve hareket kısıtlığı olabileceğini söyledi. Benim oğlu olarak size sorum;kırık kemik parçaları alınmadığı zaman bir komplikasyon olma olasılığı nedir Çünkü birçok yabancı internet sitesinde okuduğumuz,vücudun kendini yenileme ve iyileşme süreci olduğu Olduğu şeklindedir.Alçılı şekilde uzun süre kalması sonucu,kolun ve eklemlerin zayıflaması ve ileriki süreçte Fizik tedavi...

29 Haziran 2014 15:24
Op. Dr. Ali Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Ali Öztürk tarafından cevaplandı.

omurga kırığı

hocam iyi günler,ben 3 ay önce yüksekten düştüm.T12 çökme kırığı ve l5 de bileteral lamina ve sacrumda parçalı kırığım oldu,2 hafta önce mr çekildim,herşeyin normal seyrinde olduğu söylendi ve 2 haftadır yani mr dan sonra yürümeye başladım,sadece evin içinde,3 aydır tlso korse kullanıyorum( ağrım yok )size sorum bu korse en fazla kaç ay daha takılmalıdır,şimdiden çok teşekkür ederim.

30 Nisan 2014 00:04
Op. Dr. Ali Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Ali Öztürk tarafından cevaplandı.

Platin çıkarılmak zorunda mı ?

Merhaba,yaklaşık bir yıl önce femurumu kırdım ve platin takıldı.Şimdi çıkarılabilirmiş ama çıkarılmasa herhangi bir zararı olur mu?Bazen platin kırılabiliyomuş böyle bi durum olsa mesela.Ayrıca benim kemiklerim normalden daha sert.Sık kırıklar yaşıyorum.Çivili platinden hariç ömür boyu kalıcak ama bir daha kırıldığında ameliyat olmamı gerektirmiycek bi tedavi seçeneği de olabilir mi?Çok teşekkür ediyorum,mesleğinizde başarılar.

29 Nisan 2014 22:08
Op. Dr. Ali Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Ali Öztürk tarafından cevaplandı.

Vücut geliştirmeye devam edebilir miyim?

hocam merhabalar bundan yaklaşık 2 ay önce trafik kazası geçirdim sağ humerus kemiğim kırıldı ve intramedüller çivileme işlemi uygulandı başlarda aşırı güç kaybım vardı ama bir haftadır fizik tedavi görüyorum biraz faydası oldu acaba kolum eski sağlığına kavuşurmu? Vücut geliştirme sporuna devam edebilirmiyim?

18 Ekim 2013 02:44
Op. Dr. Ali Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Ali Öztürk tarafından cevaplandı.

köprücük kemiği

6 hafta önce düşme sonucunda sol köprücük kemiğim kırıldı. Muayenede doktor ameliyat ya da bandaj dedi. Ameliyattan korktuğum için bandajı tercih ettim. Halen bandaj da. 1-2 hafta daha kalsın kemikte az bir yer kaynamamış dendi. Fakat sol omzumu hiç kıpırdatamıyorum kolum dirsekten itibaren hiç kalkmıyor. Bu durum böylemi kalacak, iyileşme süresi ne kadardır? teşekkürler

8 Ekim 2013 13:42
Op. Dr. Ali Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Ali Öztürk tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube