Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hareket kısıtlılığı

SOL DİZ MR İNCELEMESİ; İşleme 3 Tesla ünitede gerçekleştirilmiştir. İşlem sırasında PD-TSE-FS sag/cor/tra, T1W-TSE- Sag sekanslar alınmıştır. Patella özellikle aksial plan kesitlerinde femoral oluk proksimalinde seçilmektedir. Medial femoral kondiler hipoplazi dikkati çekmektedir. Ancak inceleme alanına giren kemik yapıların kortikal-medüller sinyal dağılımı doğaldır. Tibiofemoral ve patellofemoral eklem kıkırdağı bütünlüğünü korumaktadır. Bu bulgu özellikle kıkırdağa yönelik elde edilen T2 STAR sekansında net olarak seçilmektedir. Medial menisküs posteriorunda punktat intrameniskal yüksek sinyaller grade I dejenerasyon ile bağdaşmaktadır. Lateral menisküs doğal form ve sinyal intansitesinde izlenmiştir. Anterior ve posterior krusiat ligama...

20 Kasım 2019 15:53
Prof. Dr. Ertuğrul Şener Doktora Sor

Prof. Dr. Ertuğrul Şener tarafından cevaplandı.

Kuyruk sokumunda ağrı

Merhaba hocam.Kontrastlı Alt Abdomen MR incelemesi sonucunda: Sağ inguinal proomental yağlı doku herniasyonu.Sağ femur trokanter majus posterorda yaklaşık 1.5×1 cm.boyutta öncelikle enkondromla uyumlu olduğu düşünülen modüller kemik lezyonu. Saptandı.Özellikle otururken kuyruk kemiğinde çok ağrı oluyor.Degerli yorumlarınızı istirham eder,saygılar sunarım.

22 Aralık 2018 19:27
Prof. Dr. Ertuğrul Şener Doktora Sor

Prof. Dr. Ertuğrul Şener tarafından cevaplandı.

kök hücre tedavisi

Sayın Hocam kalça ve dizlere kök hücre tedavisi uygulamanız var mı dizlerime bir kaç kez PRP yapıldı . az da olsa faydasını gördüm ama tam olarak ağrılarım geçmedi . Gittiğim doktorlar ameliyat demedi fakat ileride olabilir denildi . Kök hücre ile bu sorunumu çözebilme imkanım var mıdır beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

17 Kasım 2018 11:51
Prof. Dr. Ertuğrul Şener Doktora Sor

Prof. Dr. Ertuğrul Şener tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube