Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

kal.a kireclenmsi

merhaba onur bey çekilen kalça mr sonucunda; solda femur başı asetabular eklem düzeyinde düzleşme göstermektedir.Solda esatabular çatı femur başı örtümü sağa göre yetersiz, anteriora doğru hafif deplase görünümündedir.solda femur başında milimetrik subkondral küçük kistik erezyone dejenere değişiklikler dikkati çekmiştir.Asetabular eklem konturu düzensizdir.Sol kalça ekleminde asetabular displazik değişikliklere bağlı olarak değerlenidirlmiştir.anlamı nedir hangi tedavi yöntemini önerirsiniz?

8 Mayıs 2019 11:03
Prof. Dr. Servet TUNAY Doktora Sor

Prof. Dr. Servet TUNAY tarafından cevaplandı.

kalca cikikligi

iyi günler doktor bey annemin cocukluktan kalca cikikligi varmis daha 2 3seneden beri belli olmaya basladi ayaginda kisalma olustu ve aksattirmaya basladi simdi artik yurumekte cok fazla zorlaniyor ve agrilari cok oluyor doktorlar kalça ameliyatı olmasi gerketigini soylediler protez takılması gerekiyormus sizce ameliyat olsa riskleri cok varmidir annem 43 yasinda ne kadar riski vardır ameliyatları genelde zor geciyor

20 Ekim 2018 00:20
Prof. Dr. Servet TUNAY Doktora Sor

Prof. Dr. Servet TUNAY tarafından cevaplandı.

Acil yardiminiza ihtiyacim var

Merhabalar hocam ben doğuştan DKÇ hastasiyim ayni zamanda her iki dizimde de sorun var ,bel de kayma, yırtılma ve eğrilik var çok ağrim var dayanamiyorum artik yaşım 27 bu arada. Doktorlar protez için erken diyorlar ama çok zor yûrüyorum beldeki ağrilar beni çok zorluyor hocam. Sol kalça kemiğinde eğrilik var . Sizin öneriniz nedir bu konuda ameliyat öneriyor musunuz?

18 Nisan 2018 17:34
Prof. Dr. Servet TUNAY Doktora Sor

Prof. Dr. Servet TUNAY tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube