Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

boy uzatma

İyi günler. Ben 16 yasındayım . Doktora gittim epifizlerin kapandı kapanacak dedi. Sorum şu : 1 yıl boyunca günlük 30 dakika omurga ve bacak esneme ve gerilme hareketleri yaparak omurgamı ve bacağımı ne kadar esnetip boyuma ortalama kaç cm katarım ? Teşekkürler.

19 Ağustos 2015 11:15
Prof. Dr. F. Erkal Bilen Doktora Sor

Prof. Dr. F. Erkal Bilen tarafından cevaplandı.

El Bilek MR İncelemesi

Merhaba.. 27 yaşındayım. Müzisyenim. Davul(Bateri) çalıyorum. Uzun süreli çalışma temposu yüzünden bileğimde ağrı şikayetiyle doktora gittim. Röntgen, ardından da MR istendi. Doktorum MR sonucuna bakıp, zorlamadan kaynaklı ödem oluştuğunu bundan dolayı sadece statik el bilekliği kullanmamın tedaviye yeterli olacağını söyledi. Mr Sonucu: Ele yönelik aksiyel ve kronal planlarda T1A ve yağ baskılı T2A sekanslar elde olunmuştur. Kesitler dahilinde kemik, kas ve tendonlarda patlolojik sinyal kaydı izlenmedi. Ulna ve proksimal metekarpler arasındaki eklemde minimal sıvı artışı izlendi. Sorum, tedavi için sadece statik el bilekliğinin yeterli olup olmadığıdır? Veya başka bir doktora görünmem gerekir mi? MR sonucunda ödem dışında başka bir bulgu va...

11 Ağustos 2015 12:40
Prof. Dr. F. Erkal Bilen Doktora Sor

Prof. Dr. F. Erkal Bilen tarafından cevaplandı.

Ergenlik Çağında Boy Uzaması Hakkında.

Öncelikle sorumu yanlış alana veya kişiye sorduysam kusura bakmayın.Ben 16 yaşındayım ve boyumun ne kadar uzayacağını merak ediyorum.İnternette araştırdım ve hastane içinde bazı ölçümlerle tahminler yapılabileceğini duydum.Acaba cidden net bir sonuç öğrenmem mümkün mü? ve bu ölçümler varsa herkes randevu alabilir mi?

4 Temmuz 2015 13:51
Prof. Dr. F. Erkal Bilen Doktora Sor

Prof. Dr. F. Erkal Bilen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube