Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Boy uzaması için doktora gittim.

Yaşım 16 boyum 176.yaklaşık 3 senedir boyum uzamıyor 1-2 cmden fazla uzamadım.Babam ve kardeşim 185, annem 173.Ortopediye gittim sol el bileğimin röntgenini çektiler doktor 1-2 yıl daha uzarsın ama fazla uzama bekleme dedi.Daha ne kadar uzayabilirim acaba yada neler yapabilirim ulaşabileceğim en yüksek boy uzunluğuna gelmek için? Teşekkürler.

28 Mayıs 2015 21:35
Op. Dr. Müjdat Ök Doktora Sor

Op. Dr. Müjdat Ök tarafından cevaplandı.

gebelikte el parmaklarının uyuşması

Merhaba sayın hocam, eşim üçüncüye 32 haftalık hamile.118 kğ ile başladık şuan 119 kğ.hamileliğe bağlı yüksek tansiyon ilacıda kullanıyor,ellerinde-parmaklarında, başparmağı ve işaret parmağında çok uyuşma var, bu uyuşmayla ilgili Kadın D.U doktorumuz apikobal hap iç dedi,APİKOBAL içince hafifledi biraz ancak tamda çok bişey fark etmedi.b12 si de düşük değil 325. Klasik yapılan tahliller ve tansiyonunda bir anormallik yok. Hangi uzmana gitmeliyiz ve sizce neden olabilir bu durum.Eşim internetten araştırmış karpal tünel sendromu olabilirim diyor ama ortopediyemi gidelim, norolojiye mi gidelim, dahiliye ye mi gidelim? çok teşekkür ederim.

28 Nisan 2015 13:45
Op. Dr. Müjdat Ök Doktora Sor

Op. Dr. Müjdat Ök tarafından cevaplandı.

Çenemde ki platin çıkarılmalı mı

Merhaba hocam 8 yıl önce trafik kazası geçirdim alt çene kemiğim kırıldı şuan çenemde platin var sizce çıkartılmalı mı?

10 Nisan 2015 23:09
Op. Dr. Müjdat Ök Doktora Sor

Op. Dr. Müjdat Ök tarafından cevaplandı.

platin

hocam ben 25 aralık 2014 ayında ameliyat oldum sol kaval kemiğim komple kırıldı parçalı kırıktı kaslarımla 1 2 şey daha yırtılmıs o bolgede doktorum platın taktı alçıya aldı 2hafta öncede çıkarıldı. aksama var ustune basabiliyorum tehlikelimi nelere dikkat etmeliyim ve doktorum platın kalıcak dedi bu bi sıkıntı yaratırmı kırık yerin arasınında 6 7 ayda dolucagını soledi yiyeceklerimde nelere dikkat edersem çabuk iyileşirim yada arası dolmasada eski halime dönebilirmiyim aksama falan geçermi ?

1 Mart 2015 01:25
Op. Dr. Müjdat Ök Doktora Sor

Op. Dr. Müjdat Ök tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube